perthesova choroba

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
clarke
Novice
Novice

Re: perthesova choroba

Príspevok od používateľa clarke »

Damy a pani dakujem za prispevok. Michaelo ma pravdu tema je 2 roky stara ale stale aktualna nie? :-)
Pryja: tiez diky za info. Ja s tou chorobou vediem dost aktivny zivot a to mam uz 36 rokov, chodim do fitnes, obcas si zaboxujem, jazdim na motorke a bycikli a plavam. Ale pravda je ze uz sa objavuju aj bolesti chrbta, krcnej chrbtice a kolien a preto som dospel k nazoru, ze asi uz je cas tam osadit umely klb. Lenze doteraz vzdy ma moj ortoped a tiez lekari z mojej rodiny presviedcali, ze tu operaciu je lepsie odlozit na cim neskorsi vek, tak neviem mas 100 ludi a asi 50 nazorov.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

pryja napísal:Mam kolegynu, ktora ma 32 rokov a uz ma tak znicene platnicky na chrbte, ze uz asi nie je ziadna nadej, ze sa vyhne operacii. Vsetko ostatne zlyhalo. A to si dlho myslela, ze su to proste len obycajne bolesti chrbta a nejako tomu nevenovala pozornost. Ked uz sa pomaly nemohla ani hybat, bolo neskoro.
Moja mama je po operácii platničiek ale dosť jej to skazili tým že jej vymieňali 2 naraz a ďalších 2ch jej zbrusovali výrastky. Ide o to že platnička by sa mala meniť naraz iba jedna. Teraz má bolesti a hocikedy sa nemôže ani poriadne otočiť, ak sa chce obzrieť tak len celým telom, a to bola operovaná začiatkom decembra.

Clarke: aj mne hovorili aby som operáciu odložil ale čo z toho že keď prejdem 100 metrov alebo pokosím polku dvora tak ma noha bolí ako čert (aj ta zdravá), mimo domu chodím s nemčúrmi, mám skoliózu a bolesti chrbta. Ako hovorím, život máš pred sebou tak prečo si ho neužiť so "zdravou" nohou?

Pryja: Mam brala Aulin, Ibuprofen a podobne jej vobec nezaberali. Aj teraz niekedy ho berie od bolesti a stale chodi na infuzie.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Ono je to tazko povedat. Zalezi urcite od pripadu k pripadu. Na jednej strane je taka operacia dost velky zasah do organizmu a urcite aj riziko komplikacii, ale na druhej strane, ak ma niekto take bolesti, ze musi pravidelne uzivat lieky, to je tiez na zvazenie. Prtoze dlhodobe uzivanie liekov ako napr. Ibuprofen sa vacsinou skor ci neskor prejavi poskodenim inych organov.
clarke
Novice
Novice

Príspevok od používateľa clarke »

Michaelo a pryja: vdaka za zaujimave nazory. Ja to budem konzultovat s ortopedom a asi sa do toho pustim. Pocul som ze na tieto operacie su vyborni vo vojenskej nemocnici v Ružomberku.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

No ja som naplánovaný do Prešova tak neviem. Dúfam že mi to nezkazia.
Napísať odpoveď