Keby som ja osobne riešil klávesnicu teraz tak by som išiel do http://www.alza.sk/microsoft-sidewinder-x4-d298017.htm. osobne mám doma staršieho brata od vianoc 2009 v podobe x6ky a maximálna spokojnosť, inú klávesnicu by som neriešil... plne zachovalá, po toľkých rokoch sa mi maximálne trošku odlúpilo z ctrl farba, to isté z alt a z boku z A... to je všetko... len keď sa jedná o 20€ tak to by som vôbec neriešil, je to smiešny peniaz. Proste vyskúšaj, pokukaj si niečo na alze a čo sa ti bude páčiť, kukni si recenzie po nete a tak sa rozhodni.
Sice to nie je gamerska klavesnica (ale ja na nej hravam BF3 bez akychkolvek problemov), ale mozem len odporucat. MS je top znacka co sa tyka ergonomie vstupnych zariadeni.
od vcera mam tuto a zatial spokojnost, inac podla mna je podsvietenie blbost, lebo napr ja mam
v izbe vzdy yapnute este male svetlo , je to tak lepsie aj pre oci http://www.alza.sk/rapoo-e9070-cerna-d338600.htm
xXPAINKILLERXx: Vidis, tvoja klavesnica za neviem kolko eur a odlupila sa ti farba s tlacitka. Ja mam doma jednu klavesnicu, ktora ani nema meno, stala 150 ci 170 korun, mam ju od septembra 2001 a ide krasne do dnes. Vsetky pismenka su plne citatelne, nie je na nej ani naznak toho, ze by mizla farba z pismenka, prezila niekolko ran pastou, ked sa mi nedarilo v nejakej hre a neni problem. Tiez by som ju za nic nevymenil.
To je výhoda podsvietenej klávesnice. Aby si zmazal písmenká musíš predrať úplne celé tlačidlo keďže je priesvitné (to písmenko, zbytok je čierny ).
Ja mám Logitech G15 už pár rokov a som spokojný. Prežila aj pár rán (síce to neprežili tie nožičky v zadu ale to by nezvládla ani jedna), síce BlackBox jej dal zabrať (čistič (navlhčené obrúsky) ktorý mi trochu rozleptal plast na displayi ).
Hojko - ale stavím sa, že je to základná klávesnica ktorá nemá žiadne "features". Takých som mal aj ja doma. Bohužiaľ, čím je to drahšie tým je to aj náchylnejšie. Do svojej tejto klávesnice som si nebil a neudieral nikdy - ale do Chicony čo som mal tam som bil pravidelne a fičalo všetko ako malo. A mal som ju asi 5 rokov cca.
Ja mam sidewinderku x6 ... perfektna klavesnica a ta odpojitelna cast e super ale ako tu pani pisete ... nemozem ju velmi bit a aj ked ej podsvietena tak sa proste zosuchala mierne na medzerniku aj aj wsad uz maju svoje najlepsie casy za sebou ... ako vyzorovo ... inak slape ako ma ... niesom velky hrac a ale za tie cca tri roky co ju mam si svoje uz prezila ... aj ked obcas sa natlaca otazka ze kde je ta hranica kolko minut za klavesnicu tak kupil by som ju zas ... nizsi zdvih ako klasicka a lepsie sa na nej pise a aj podsvietenie je super ... hlasitost ale na druhej strane makra tlacitka som velmi nevyuzival ...
gogo ako si spokojny ? rozmyslam ze ku mojej dokupim nieco bezdrotove do postele