Zmluva pri prenajme bytu
Zmluva pri prenajme bytu
Chcem sa opýtať kto máte skúsenosť s podpisovaním zmlúv pri prenájme,či vlastníci uvádzajú zvyčajne povinnú lehotu splatnosti-teda napr. 10 mesiacov viazanosť a či dávajú aj nejakú výpovednú lehotu.Lebo akurát idem prvý krát uzatvárať zmluvu o prenájme a dosť ma prekvapilo že vo väčšine prípadov je tam určená presne doba viazanosti bez výpovednej lehoty. 
Re: Zmluva pri prenajme bytu
Myslim, ze to zalezi od prenajimatela. My mame zmluvu na rok s tym, ze ju mozme vypovedat hocikedy ale je tam 1 mesacna vypovedna lehota.
Dotyční majitelia sa asi sústreďujú na študentov a nechcú, aby si im po 3 mesiacoch oznámil, že končíš... potom budú mať problém nájsť iných študentov, pretože tí si už určite od septembra našli niečo iné.
Ale inak čo mám skúsenosti s bežnými zmluvami o prenájme bytu - zvyčajne platnosť 1 rok s automatickým predĺžením na ďalšie obdobie, výpovedná lehota 1 mesiac (pri podpise zmluvy sa hradí depozit vo výške 1 nájmu, za ktorý vlastne bývaš počas tej výpovednej lehoty).
Ale inak čo mám skúsenosti s bežnými zmluvami o prenájme bytu - zvyčajne platnosť 1 rok s automatickým predĺžením na ďalšie obdobie, výpovedná lehota 1 mesiac (pri podpise zmluvy sa hradí depozit vo výške 1 nájmu, za ktorý vlastne bývaš počas tej výpovednej lehoty).
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Ja mam zmluvu vzdy na rok, ale s tym, ze nemusim sa bat, kedze ten byt neche nik zatial realne vyuzivat od majitela. Zmluvu teda vzdy predlzujem. Je isto nato aj daky zakon asi. Byva tam taktiez uvedeny den splatnosti najmu atd. U nas ked sa menil spolubyvajuci, tak sme si ho nasli sami, ako keby sa nic nezmenilo. Potom sme ho predstavili majitelovi a eto vsio. Kym sa plati, tak vacsinou nikoho ostatok az tak netrapi.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Presne takto to mame aj my. Zmluvu nam robila pravnicka v realitke.brm napísal:Ale inak čo mám skúsenosti s bežnými zmluvami o prenájme bytu - zvyčajne platnosť 1 rok s automatickým predĺžením na ďalšie obdobie, výpovedná lehota 1 mesiac (pri podpise zmluvy sa hradí depozit vo výške 1 nájmu, za ktorý vlastne bývaš počas tej výpovednej lehoty).
Detto, len vypovedna lehota je u nas 2 mesiace.Mek napísal: Presne takto to mame aj my. Zmluvu nam robila pravnicka v realitke.