Konkretne na particiu s XP som dal doinstalovat linux(fedora 9 x86 64) v nom som si pri instalacii nastavil vytvorit particiu z volneho miesta na danom disku..dal som jedno next, a instaalciu zrusil...(nic to nerobilo, takze predpokladam ze format neprebehol). Ale dana particia je rozpoznana uz len ako prazdne nezaradene miesto a ja by som chcel obnovit aspon to povodne XP, ak by sa to dalo. dakujem za kazdy pokus poradit
Obnova particie
Obnova particie
Chcel by som sa spytat ci sa da obnovit particia, len po jej zmazani(ziaden format ani nic podobne..aspon dufam).
Konkretne na particiu s XP som dal doinstalovat linux(fedora 9 x86 64) v nom som si pri instalacii nastavil vytvorit particiu z volneho miesta na danom disku..dal som jedno next, a instaalciu zrusil...(nic to nerobilo, takze predpokladam ze format neprebehol). Ale dana particia je rozpoznana uz len ako prazdne nezaradene miesto a ja by som chcel obnovit aspon to povodne XP, ak by sa to dalo. dakujem za kazdy pokus poradit
no takto..ja som tu particiu nemazal...ja som dal vytvorit particiu z volneho miesta z xp particie..a teraz o akom zasahu do registrov hovoris? vsak bud tam ziadne registre nie su(lebo neni system) alebo vlastne su len ich neni vidno, lebo su na mieste, ktore je oznacene ako nezaradene..mne ide o to, ze tie data tam vlastne su, len tam neni particia a ze ci sa to neda nejako obnovit 
ide ti vobec windows? ak hej tak urcite ma niekde v registroch zapisane, ze ako mas rozdeleny disk - kolko particii mas, aku maju velkost atd..ale o to v tejto teme nejde..to bolo spomenute len na okraj...
mam taky napad - klikni si pravym tlacitkom na My computer
Manage (Spravovat)
Disk management (Sprava diskov) a pozri sa ci tam mas to nezaradene miesto...
na mieste, ktore je oznacene ako nezaradene/nenaformatovane urcite nebudu ziadne data a pochybujem, ze sa ti ich podari obnovit...ale pokial si to miesto zobral len z volneho, tak by nemal byt problem vytvorit si z toho dalsiu particiu...
mam taky napad - klikni si pravym tlacitkom na My computer
na mieste, ktore je oznacene ako nezaradene/nenaformatovane urcite nebudu ziadne data a pochybujem, ze sa ti ich podari obnovit...ale pokial si to miesto zobral len z volneho, tak by nemal byt problem vytvorit si z toho dalsiu particiu...
sorry asi som to zle vysvetlil..mam dokopy tri disky na kazdom je jedna particia ...na druhom bolo xp (400 gb disk) a bolo na nom 300 GB volneho miesta, z toho meista som dal pri instalacii linuxu spravit particiu a cely ten disk mam teraz ako nezaradene miesto. Zatial bezim z live cd. A mal som na mysli nieco ako toto: http://www.dtidata.com/ntfs_partition_repair.htm ...Ak sa mi uz nepodari obnovit celu particiu, tak z toho len zopar dat obnovim, ale chcel som vedeit ci tu niekto nema daco overene. Lebo to nechcem po**** este viac 
aha..takto po ranu mi to este moc nemysli 
a asi ta nepotesim - pokial je to miesto nerozpoznane tak ti zrejme nepomoze uz ani tento soft
ale za pokus nic nedas...pokial pojdes podla toho navodu tak by si nemal nic pokazit...
btw - ten soft funguje len pod XP takze z live os ho asi nespustis...
to je odomna zrejme vsetko - takyto problem som este neriesil a zrejme bude lepsie ked sa vyjadria kompetentni
good luck
\\sorry, ale nemam najmensieho tusenia
a asi ta nepotesim - pokial je to miesto nerozpoznane tak ti zrejme nepomoze uz ani tento soft
btw - ten soft funguje len pod XP takze z live os ho asi nespustis...
to je odomna zrejme vsetko - takyto problem som este neriesil a zrejme bude lepsie ked sa vyjadria kompetentni
good luck
\\sorry, ale nemam najmensieho tusenia
este jedna otazocka ak sa do toho trochu vyznas...v tom softe mam tie policka (SS,SH,SC,ES,EH,EC,real sectors,..) tam ich maju vyplnene, len tu ich mam vyplnit sam a mam s tym mensi problem,..nwm odkial mam zistit co je EH a co tam vyplnit (dalsie disky maju u mna 15 a 254) a real sectors - to si asi teiz len tak netipnem..vdaka za predchadzajucu pomoc, ak aj nebudes vedeit pomoct 
//autoeditácia príspevku ( 24 May 2008, 13:06 )
tak sa mi vsetko do podarilo obnovit do povodneh stavu. Active@ partition recovery uakzal svoje kvality
Taky uspech som ani necakal...
//autoeditácia príspevku ( 24 May 2008, 13:06 )
tak sa mi vsetko do podarilo obnovit do povodneh stavu. Active@ partition recovery uakzal svoje kvality
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Obnova particie
obnovujem temu.dneska sa mi podarilo odstranit jednu particiu
nic som zatial nerobil ale dala by si obnovit v tej istej particii,ci treba kopirovat vsetky data na inu?
nic som zatial nerobil ale dala by si obnovit v tej istej particii,ci treba kopirovat vsetky data na inu?
typek61.. omylom zmazané partície som zvyčajne u seba riešil opätovným vytvorením partície a následnou obnovou súborov cez undelete utilitky (Recuva a spol.) na inú partíciu.
Ale asi 2 roky dozadu som jednému obnovoval poškodenú partíciu cez Active Partition Recovery... a celkom pekne to obnovilo. Skús ten program niekde splašiť..
Ale asi 2 roky dozadu som jednému obnovoval poškodenú partíciu cez Active Partition Recovery... a celkom pekne to obnovilo. Skús ten program niekde splašiť..
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
naslo to v pohode ale potom pisalo toto
tak som si obnovil data na ine disky nemam na to nervy 
Kód: Vybrať všetko
unable to recover the partition because it is located out of disk boundaries.
most likely you´ve chosen not a proper partition to recover, or partition is severely damaged.please check partition parameters and make sure that you recover a proper