Hra s mincami

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Hra s mincami

Príspevok od používateľa Mrto »

Zdravím.
Dneska nám kamoš ukázal hru s mincami, a ani za boha neviem príjsť na to aký to má princíp a na googli som toho tiež nejako moc nenašiel. Hrá sa to v dvoch a ide oto že na stole je 15 mincí(neviem či môže byť aj iný počet) a každy si ťahá, maximálne si môže zobrať 3 a minimálne 1dnu mincu, no a ide o to že ten kto si musí zobrať poslednú mincu na stole ten prehral. Na tom kto ide prvý nezáleži, je to jedno...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Hra s mincami

Príspevok od používateľa hojko »

A ty si vzdy prehral, ked si s nim hral, ze??? Je to obycajna matematika, nic ine, takze sa nediv, ze si vzdy prehral.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Nj, cista matematika, taka seria videi bola, rozne triky s kartami, mincami, nwm uz jak to bolo, ale ukazoval to taky chlap, mal tusim blondave vlasy a tusim strasne nagelovane, take spice ci co :D, proste nespomenem si na nazov. Ale hladaj na yt.
Mrto
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Mrto »

Raz som vyhral (asi z 30 pokusov :D ). Jn bude to v matike, ale vždy ked som si myslel že už viem jak to funguje tak som vždy prehral :D.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tak si vyhral preto, lebo kamarat spravil chybu.

Schvalne tu mas priklad:
1. Ostalo 8 mincii, potiahnes 3, ostane 5. Ak potiahnes 1, ja potiahnem 3 a tebe ostane posledna minca. Ak by si potiahol 2, ja tiez potiahnem dva a opat mas poslednu mincu. Ak by si potiahol 3, ja potiahnem jednu a zase mas poslednu mincu.

Dolezite je, aby si nedal superovi 4 mince. Ak mu nechas 5 mincii, tak ked potiahne 1, ty potiahnes 3 a jemu ostane posledna. Ak potiahne 2, ty 2 a zase ma poslednu. Ak potiahne 3, ty 1 a zase ma poslednu. V tom je cela logiga, nemozes ho nechat, aby tam ostali 4 mince, lebo vtedy si uz prehral.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

Video kde popisuje tu hru ale s 18 zapalkami
http://www.videacesky.cz/serialy-online ... fuku-8-nim
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

vela takychto videii bolo aj v fort boyard...
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

Celkom ma to zaujalo, tak som tomu daroval 10 min. zivota a napisem sem poznatky :D
K comu musis supera prinutit
V podstate musis dosiahnut to, aby mal pri svojom tahu na stole pocet siriek 17, 13, 9 alebo 5 podla fazy hry (je to aj v tom videu). Preco tomu tak je uz vystvetlil hojko. Od tohto sa vsetko odvija.

Ak zacinas a hra sa s 15timi sirkami - ista vyhra
Proste potiahnes 2 a super uz vybera z 13, co je ista prehra...(za predpokaldu, ze ty vzdy dotahas do 4)
Priklad:
(15) Ty: 2 (13) On: 1 (12) Ty: 3 (9) On: 2 (7) Ty: 2 (5) On: 1 (4) Ty: 3 (1)

Ak zacina super a hra sa s 15timi sirkami - mozna tvoja vyhra, ak mu este nedosli suvislosti
Ak zacne s inym tahom ako 2, tak to dotiahnes tak, aby mu zostalo 13 (v pripade, ak potiahol 1), resp. 9 (ak potiahol 3)...potom uz to ide podla hore spomenuteho

Ak zacne s 2 a vie to, tak uz len dotahas.
Ak zacne s 2 a nevie suvislosti, tak este je sanca. Zakladom je dostat ho na jedno zo "smrtelnych" cisel :D Proste ak nedotaha do 4, tak opat si vyhral.
Priklad:
(15) On: 2 (13) Ty: 1 (12) On: 3 (9 Ty: 2 (7) On: 1 (6) Ty: 1 (5) On: 3 (2) Ty: 1 (1)

Podciarknuta cast je ta, kedy spravil chybu...ak sa tak stane, treba potiahnut bud do najblizsieho "smrtiaceho" cisla, alebo ak jeho omyl nastane az pri konci, tak jednocho urobis tah, ktorym ho dostanes na 1 (napr. ak by si v podciarknutej casti nepotiahol 1 ale 3, tak ty by si potiahol 3, aby mu zostala 1)

Ak sa zacinas s inymi ako "smrtiacimi" cislami - vyhra
Tak si hned vyhral, pretoze potiahnes tak, aby si supera na toto cislo dostal. Napr. ak zacinate so 16, tak potiahnes 3...ak zacina super, postup je podobny ako ten hore spomenuty, staci prisposobit

Ak zacinas so "smrtiacimi" cislami
Postup je podobny ako v situacii, ked zacina super s 15 a potiahne 2...proste cakas na jeho chybu...popr. to urobis ako typek vo videu

Ak zacina super so "smrtiacimi" cislami - tvoja vyhra
Postup je taky, ako vo videu...dotahavas do 4

Dufam, ze ho nabuduce vyprasis :D
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

toto je celkom jednoducha grafova uloha, vitazna strategia sa da dopocitat
Pascalwb