Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

Nový iPhone 5

Príspevok od používateľa exploited154 »

Čo hovoríte na nový iPhone 5? Má hrúbku 7mm, 4" Retina Display, iOS 6, Procesor Apple A6 a iné vychytávky. Ale od iných iPhonov sa veľmi nelíši. Aký je váš názor na tento mobil?
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Nový iPhone 5

Príspevok od používateľa audiotrack »

Jedno slovo: nuda
ako si sám napísal, od iných iphonov sa veľmi nelíši. Tieto detaily sú málo na to, aby sme sa vzrušovali čo nové apple priniesol
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

uz aj Siri bolo viac ako panorama...
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

Ale tá panorama ma aspoň 28 mpx ..a Siri dokáže pobaviť :D
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Vylepšili o niečo 4S... Neviem čo ste všetci čakali že predstavia
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

inak, opravte ma ak sa mýlim, ale tá panorama, to je iba o tom že si nafotíš viac fotiek v rade a ono ti ich spojí do panoramy? Lebo presne toto bolo na nokii 6120c ktorú som mal si 5 rokov dozadu, že som odfotil jednu fotku, posunul telefon, odfotil druhú a takto asi 3 či 4 a ono to pekne spojilo, softwérovo ešte vyrovnalo a doladilo že ten spoj ani vidieť skoro nebol.

//keď vylepšili 4s, nech to ponúknu ako 4z alebo niečo :) Oni spravia novú radu, o triedu vyššie označenie, tak čakám o triedu lepšie funkcie a nie zväčšný display, tenšie telo a dosť
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

jukel: Iný dizajn a samozrejme zlepšenie výkonu...aspoň jedno z toho uplatnili

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2012, 13:14)
audiotrack: keď som to správne pochopil ja... tak ide o to že len posúvaš mobil do strany a fotí to samo
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Presne nato je uz dlsie aj aplikacia Photosynth (verim tomu ze ich je aj viac...).

Ale ja som v celku spokojny s novym, asi upgradnem z mojej 4.
jukel
Professional
Professional

Panorama je novinka z iOS 6 nie iPhonu 5 .... Aplikácií na panorámu máte v appstore už aspon 500

// stále nechápem tie nové funkcie, napíšte mi niekto čo Vám stále chýba, mna nič momentálne nenapá bez čoho by som sa každý den nezaobišiel alebo mi na mojom ip4 vadí
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

exploited154 napísal: audiotrack: keď som to správne pochopil ja... tak ide o to že len posúvaš mobil do strany a fotí to samo
no ok, na takom displayi a bez tlačítok, to beriem že fotí samé. Ale ja hovorím o nokii čo má 6 a možno viac rokov, žiaden dotykový display ani nič. Pointou ostáva, že to nie je nič nové. Už to tu bolo, dávno dozadu. Oni to prezentujú ako super novinku, len upravili ovládanie že nemusím 3x stlačiť gombík
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

keď už sme pri iOS 6 tak sa mi dosť páčila aj 3D funkcia v mapách prišla mi trochu odlišná ako tá od Googlu

//autoeditácia príspevku (13 Sep 2012, 13:20)
audiotrack: Apple vie aj z úplnej maličkosti urobiť trhák :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

jukel napísal:Panorama je novinka z iOS 6 nie iPhonu 5 .... Aplikácií na panorámu máte v appstore už aspon 500

// stále nechápem tie nové funkcie, napíšte mi niekto čo Vám stále chýba, mna nič momentálne nenapá bez čoho by som sa každý den nezaobišiel alebo mi na mojom ip4 vadí
a takisto ja nevidím nič, čo by mi chýbalo na starom 3 ročnom low end telefone s androidom. Má tam volanie, sms, môžem si inštalovať free aplikácie, kalendár, poznámky, kamera... keď chce iphone prísť s niečim novým ako to stále prezentuje, tak nech príde. Nie že spraví to isté čo je tu 10 rokov a začne argumentovať štýlom "a čo čakáte? Veď to má všetko čo potrebujete". No, má. Ale to má aj každý iný mobil, tak načo mi je iphone?
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

ja nechápem dôvod vytvorenia iPod touch..je to presne ako iPhone ale cez iPod touch sa nedá telefonovať... dokonca je preto ešte menej aplikácii
jukel
Professional
Professional

audiotrack napísal:No, má. Ale to má aj každý iný mobil, tak načo mi je iphone?
Telefóny sa už dávno nekupuju pre HW ale pre SW. Kto chce iOS kúpi si iPhone. Kto chce Android tak nech si kúpi Samsung,HTC... Takže nato ti je iPhone.
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

Na druhú stranu ma 2-krat vykonnejsiu grafiku a system...spomínany Retina display..a samozrejme o 80% menší usb port :D
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Nic moc. Cakal som nieco revolucne, kuzelne. S odchodom Jobs-a sa postupne vytraca "kuzlo" z Apple vyrobkov. Nevedia ako by mohli inovovat. Uz len dobiehaju konkurenciu. Opat reci ze je to najtensi telefon - aj ked je to dalsie klamstvo.
Maju na to peniaze a pracovali na tom 2 roky a napriek tomu to je len iPhone 4GS. Uz je pekne vidiet na tomto modely ze Steve do neho zasahoval len minimalne.
z3t
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa z3t »

exploited154 napísal:ja nechápem dôvod vytvorenia iPod touch..je to presne ako iPhone ale cez iPod touch sa nedá telefonovať... dokonca je preto ešte menej aplikácii
Napriklad ja pouzivam iPod Touch a hlavny dovod je to, ze je asi o 400Eur lacnejsi od iPhonu.
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

Rochedo mas pravdu... Jobs vzdy vedel urobit velky rozdiel medzi novou a starou verziou..teraz je tento rozdiel minimalny
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Nemalo by to ísť do témy "Všetko okolo iPhone..." ? Alebo dostane každý iPhone novú tému? Každopádne:

-konečne zväčšovali, 4" je akurát, 16:9 iPhonu pristane, rozlíšenie je vzhľadom na rozmer displeja super.
-hrúbka telefónu je super, aj keď skôr ten 1mm mohli venovať baterke, no nie? Každopádne, dobrý pokrok.
-dizajn je naozaj pekný, aj keď ho označili ako "All New Design", ako keby sa zmenilo všetko, čo je bullshit, tak sú tam drobnučké zmeny, ale k lepšiemu. Fakt pekné.
-fotoaparát, predný či zadný je dnešný štandard pri high-endoch. Čo poteší je rýchla uzávierka.
-A6 chip 2x rýchlejší ako pri 4S (počkám na benchmarky a testy)
-celkové hw osadenie (počkám na benchmarky a testy)

Nový iPhone ma ani nepotešil, ale ani nesklamal. Konečne zväčšili, no hw parametre sú papierovo niekde medzi SII a SIII. Otázka teda znie, či ich dokázali vyšťaviť aj na tú najvyššiu úroveň a zoptimalizovať to tak, aby to SIII prešťalo. Uvidíme v prvých testoch. :)
Naposledy upravil/-a audiotrack v 13 sep 2012, 15:08, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: témy spojené
exploited154
Medium Expert
Medium Expert

Ešte si zaubudol dodať že ma tri mikrofony... je to dobre pri nahravani alebo nakrucani videa...takze aj to by som dal ako plus
Napísať odpoveď