Minimalne rozmery izby

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
ondro1a1a
Novice
Novice

Minimalne rozmery izby

Príspevok od používateľa ondro1a1a »

Caute, chcel som sa spytat neviete ake by mali byt minimalne rozmery izby na internate, teda dostal som internat a mam izbu 2,6 x 2,2 m a je to izba pre dve osoby a nezda sa mi to velmi v poriadku.
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Minimalne rozmery izby

Príspevok od používateľa audiotrack »

:D si nejaký rozmaznaný, nie? My sme mali možno ešte menšiu alebo porovnateľnú pre 4 osoby (dve dvojposchodové postele). Môžeš byť rád že máš kde prespať, a ak sa ti neľúbi, istotne je dlhý poradovník ľudí čo si ju s radosťou vezmu miesto teba :)
ondro1a1a
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ondro1a1a »

to chcem vidiet pre 4 osoby ;)
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ak si spomeniem, pošlem ti fotku našej izby keď kvasíme 7 ľudia :)
V bežnom stave pobývame 3ja :)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Minimálne rozmery väzenskej cely sú tuším 2x2,5 metra :D
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Vyhláška Ministerstva zdravotníctva ukladá určité normy a v tomto prípade za predpokladu, že ide o nižší štandard, tak je to 6 metrov štvorcových na jednu osobu. Nepíšeš, že či je tam manželská posteľ, dve samostatné lôžka alebo poschodová posteľ. Tebou spomenutá izba ma plochu 5,72 metrov štvorcových, takže to parametre nespĺňa na jednu osobu, nie ešte aj pre dvoch. Ak by tam bola poschodová posteľ, tak tam sa to počíta ešte aj na metre kubické, v takom prípade treba 12 metrov kubických priestoru na osobu čo by pri tejto ploche na osobu bolo okolo 210 cm výška stropu, to však nie je možné, pretože aj na výšku stropu je určitý minimálný parameter.

Za zmienku stojí spomenúť aj Vyhlášku Ministerstva hospodárstva, ktorá stanovuje predpisy pre ubytovacie zariadenia. Nie som si však istá, že či v tejto vyhláške je kategorizovanie aj pre internátne ubytovanie.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

maciatko99: Zrejme nie, pretože ubytovanie na veľa internátoch je v rozpore s tým, čo si práve napísala.
maciatko99
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa maciatko99 »

Akože nie? Pozri Predpis č. 259/2008 Z. z. - Vyhláška Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky o podrobnostiach o požiadavkách na vnútorné prostredie budov a o minimálnych požiadavkách na byty nižšieho štandardu a na ubytovacie zariadenia, tam je to podrobne rozpísane aj s číslami, možno som sa niekde v číslach pomýlila, ale určite to tam je.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...vytlač si to na papier a otrieskaj im to o hlavu...možno ani nebude treba a vyhodia ťa hneď ako otvoríš hubu...
Silmer
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Silmer »

vela ludi ked dostane izbu na intraku, tak su za nu radi a nie to este aby sa stazovali ze je prilis prilis mala..
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

presne, ludia su radi ze studuju, ze mozu studovat, lebo maju kde prespavat, komu sa nepaci, na jeho miesto caka stovka dalsich studentov, tie intraky su ake su, ale aspon su
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

ondro1a1a napísal:Caute, chcel som sa spytat neviete ake by mali byt minimalne rozmery izby na internate, teda dostal som internat a mam izbu 2,6 x 2,2 m a je to izba pre dve osoby a nezda sa mi to velmi v poriadku.
A tam vojde aj nejaky nabytok, ci je to cisto len na prespanie?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Jeden z dôvodov prečo by som na internát nikdy nešiel. Radšej sa dohodnite dvaja a choďte na privát.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Na priváte platíš dvakrát toľko, nemáš tam kolektív kamarátov čo ti pomôžu s úlohami (resp. tvoji spolubývajúci môžu byť úplne z iného odboru), nemáš upratovačku a musíš riešiť čistiace prostriedky a podobne (čo sa tiež ešte nabalí na finančom zaťažení), veľakrát nemáš internet kým si ho nezabezpečíš (zase euráče z peňaženky von)...
Býval som 3 roky na priváte, 2 roky na internáte. Provnať sa to nedá, oboje má kvantum výhod a nevýhod. Ak dokážeš takto napísať, tak si nikdy na intráku nebol, a poznáš len z počutia
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Načo ti je upratovačka? Ak nerobíš bordel tak nemáš problém.
Nevieš niečo s úlohou? Tak buď google alebo kamošom napíš cez net / zavolaj.
Internet: s tým by som problém nemal keďže mám mobilný 10GB od telekomu ;)

A intrák poznám aj z fotiek/videí a povedali mi o ňom niečo kamoši čo tam boli. Hovorili aj o výhodách (jedinou bola partia a alkohol (nepijem takže len partia) :D).
Škola kde chcem ísť má intrák na Luníku VIII, skús si predstaviť ako to vyzerá. Voda z vodovodu vyzerá ako káva :smt096
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Michaelo napísal:Načo ti je upratovačka? Ak nerobíš bordel tak nemáš problém.
Upratovačky na intrákoch neupratujú izby, takže vidno že nechápeš o čo ide. Ale upratujú chodby, kým na priváte si nájomník a máš upratovať chodbu a schody ty. Na intráku je prádelňa, kým na priváte si musíš prať sám (periny. Oblečenie som nosil prať domov) a podobne. To nie je o robení bordelu
Michaelo napísal:Nevieš niečo s úlohou? Tak buď google alebo kamošom napíš cez net / zavolaj.
Všetko sa nedá vyriešiť napísaním / zavolaním. Niekedy treba robiť skupinové projekty. A som zvedavý kde budeš hľadať niekoho, kto bude ochotný za tebou cestovať cez celé mesto na privát, keď sa môže dať do skupinky s niekym na intráku a stačí mu prejsť do vedlajšej izby

Michaelo napísal:Internet: s tým by som problém nemal keďže mám mobilný 10GB od telekomu ;)

A intrák poznám aj z fotiek. Škola kde chcem ísť má intrák na Luníku VIII.
Jedna videoprednáška u nás mala zhruba 500mega. Krát cca 15 prednášok, krát cca 7 predmetov. No, ten net by ti bol na dve veci. To dosť záleží od školy. Ak ti stačí sa prihlásiť na skúšky v ise, tak hej, stačí ti taký net. U nás na masaryčke s tým systémom výučby ako bol by ti 10GB na mesiac asi ťažko stačil

to sme ale už mimo tému. Pointa je tá, že intrák ak dostal, tak môže byť rád aj za to čo má a nie sa ešte sťažovať že je to malá izba.
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa awtt »

Michaelo napísal: Škola kde chcem ísť má intrák na Luníku VIII, skús si predstaviť ako to vyzerá. Voda z vodovodu vyzerá ako káva :smt096
To nemyslis vazne vsak.. Ja som tam byval 5 rokov, a nic take sa tam nedeje, niektore izby su praveze este dost luxus oproti niektorym intrakom na slovensku.
Shwollo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Shwollo »

Michaelo napísal: Škola kde chcem ísť má intrák na Luníku VIII, skús si predstaviť ako to vyzerá. Voda z vodovodu vyzerá ako káva :smt096
videl si video na youtube však?
awtt napísal:To nemyslis vazne vsak.. Ja som tam byval 5 rokov, a nic take sa tam nedeje, niektore izby su praveze este dost luxus oproti niektorym intrakom na slovensku.
súhlas
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

audiotrack napísal:Na priváte platíš dvakrát toľko, nemáš tam kolektív kamarátov čo ti pomôžu s úlohami (resp. tvoji spolubývajúci môžu byť úplne z iného odboru)
Čože ? Tak toto nie je tak úplne pravda a čerpám z vlastných skúseností z pobytu v Brne.
Špeciálne práve tam vychádzajú internáty drahšie ako súkromné bývanie. Vyskúšal som si obidvoje, na intrák sa už nechcem vrátiť, ale musím, keďže z jedného bytu som bol vykázaný. (nezhody vo "vedení", nepodstatné, ale rozišli sme sa v dobrom)
Teraz som v stave keď hľadám privát, intrák no more. :)
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

intrak je dobry v tom ze mozes minat teplu vodu na sprchovanie a elektrinu kolko len chces, zatial ked mas v prenajme byt sa to vsetko nakoniec vyuctuje a niekedy su to dost velke palky naviac. Zase intrak ma nevyhodu v totalnej strate sukromia, vsetko je pocut,hluk do noci.. apropo 2,6 x 2,2 m pre dvoch je strasne malo, ved ked su tam ti dvaja ludia tak za pol hodinu tam musi byt smrad jak neviem kde, ten objem vzduchu je podla mna nedostatocny.
Napísať odpoveď