Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch
aká je výhoda 3 mikrofonov pri nakrúcaní videa?
Je to skor na lepšiu prácu s aplikáciámi, ktoré vyžadujú mikrofón. Napr. siri .... Ale myslím si že užitočné to je aj pri natáčaní videa. Stane sa mi že práve na mikrofóne mám ruku a zvuk je slabší. Pri iOS sa teším hlavne na tie mapy, je tam plnohodnotná navigácia ( for free ) s 3D mapami aké som nevidel ani pri najlepších navigáciach ako je TomTom, Navigon, Sigic,....
PS: navyše si zavarili žalobou v USA kvôli LTE a žalobou v číne kvôli goophone
-
audiotrack
VIP
tu je pekný článok o tomto: http://mobilmania.azet.sk/clanky/iphone ... fault.aspx
Iphone 4 sa mi pacil (aj ked ma prtavy displej, kedze som zvyknuty uz na vacsie), ale 5ka je taka nejaka divna. Cakal som, ze v IOS6 prinesu widgety.
-
Arkaz
Addict
No a mame to bez 3D budov hmm
Na Slovensku budú dostupné štandardné mapové podklady i satelitné snímky a Apple dokonca sprístupni aj turn-by-turn navigáciu. Na rozdiel od Google Máp, používatelia budú ochudobnení o dopravné informácie a tiež aj vyhľadávanie podnikov v okolí. Chýbať budú aj 3D budovy.
Na Slovensku budú dostupné štandardné mapové podklady i satelitné snímky a Apple dokonca sprístupni aj turn-by-turn navigáciu. Na rozdiel od Google Máp, používatelia budú ochudobnení o dopravné informácie a tiež aj vyhľadávanie podnikov v okolí. Chýbať budú aj 3D budovy.
Pozeral som to bezdrotove nabijanie na nokii a nepríde mi to ako niečo čo by mi chýbalo. Bolo by super nabíjat bezdrôtovo ale nie takto. ? Myslím že apple by také dačo do telefónu nič nedal, teda kým je to ešte na takejto úrovni. To či položím telefón na podložku alebo ho rovno napojím na nabíjačku je už asi jedno. Kým tá technolódia nieje taká vyspelá že by mobil nabila aspon na meter dva tak v tom zatial nevidím praktické využitie.
To že nový iPhone nepriniesol nič inovatívne neznamená že na ničom nepracujú, len ako vo väčšine vecí to nepridajú do telefónu skor ako to je na "wow" úrovni. Hlasové vytáčanie mala aj nokia 3310, hlasové ovládanie už 5 rokov staré telefóny, myslím si že nieje problém to buchnúť do telefónu a mať to tam len aby bolo. Radšej nedali nič a pracovali na SIRI, ktorá je na trošku inej úrovni. Ved len o nových slúchadlách sa vyjadrili že na tom pracovali 2 roky. Retina display je štandardom na 5 rokov, preto ani v tomto ešte 3 roky nič prevratné nečakajte.
Pri tých 3D budovách som čakal že si Bratislavu nebudem prezerat tak detailne ako New York alebo Londýn ale Turn by turn navigácia zadarmo vždy poteší.
Odomknutie tvárou, zhasnutie ked sa nepozeráš... Ved toto má patentované Samsung nie ? Kebyže si na mieste apple tak to pridáš do svojho výrobku, keby si tým riskoval zákaz predaja ? To nemá logiku.
To že nový iPhone nepriniesol nič inovatívne neznamená že na ničom nepracujú, len ako vo väčšine vecí to nepridajú do telefónu skor ako to je na "wow" úrovni. Hlasové vytáčanie mala aj nokia 3310, hlasové ovládanie už 5 rokov staré telefóny, myslím si že nieje problém to buchnúť do telefónu a mať to tam len aby bolo. Radšej nedali nič a pracovali na SIRI, ktorá je na trošku inej úrovni. Ved len o nových slúchadlách sa vyjadrili že na tom pracovali 2 roky. Retina display je štandardom na 5 rokov, preto ani v tomto ešte 3 roky nič prevratné nečakajte.
Pri tých 3D budovách som čakal že si Bratislavu nebudem prezerat tak detailne ako New York alebo Londýn ale Turn by turn navigácia zadarmo vždy poteší.
Odomknutie tvárou, zhasnutie ked sa nepozeráš... Ved toto má patentované Samsung nie ? Kebyže si na mieste apple tak to pridáš do svojho výrobku, keby si tým riskoval zákaz predaja ? To nemá logiku.
ako, ta 5-ka je dost meh... ked boli prve leaky, tak som neveril, ze to moze byt real, ze bude krajsi... nuz, nepaci sa mi
)
odomknutie tvarou - meh, nfc - meh
aspon male +, ze tam nepchaju zbytocne quad core, aby boli "in". tento clanok to pekne zhrnul : http://pocketnow.com/2012/09/12/what-wo ... -iphone-5/
// hej hej, cakal som odporcov, ze fanboy a tak. kdeze kdeze : ) ale cenim si tvoju schopnost rozoznat zarytych fanusikov a iba nazor na vec : D
displej neznasne, ked na neho pozeram - to je podla mna iba dobre a asi budes jediny, kto chce taku funkciu : D /ja viem, zhasnutie, ked sa nepozeras... podla mna karovina jak traky, ale aj samsung potrebuje "inovacie" : ) )neqeb napísal:Spomeniem napríklad: displej nezhasne keď sa na neho pozerám, bezdrôtové dobíjanie, odomknutie tvárou, NFC!
odomknutie tvarou - meh, nfc - meh
aspon male +, ze tam nepchaju zbytocne quad core, aby boli "in". tento clanok to pekne zhrnul : http://pocketnow.com/2012/09/12/what-wo ... -iphone-5/
// hej hej, cakal som odporcov, ze fanboy a tak. kdeze kdeze : ) ale cenim si tvoju schopnost rozoznat zarytych fanusikov a iba nazor na vec : D
-
TommyHot
Addict
Zo zaciatku sa mi iPhone 5 velmi nepacil, ale ako ho nahodili na apple.com a presiel som si vsetky tie obrazky, tak vyzera vcelku dobre. Cakam kym sa objavi v SWP, ochytam si ho a ak nebude prilis velky tak ho kupujem, v opacnom pripade kupujem 4S.
+1TommyHot napísal:Zo zaciatku sa mi iPhone 5 velmi nepacil, ale ako ho nahodili na apple.com a presiel som si vsetky tie obrazky, tak vyzera vcelku dobre.
Rovnako sa mi nepačil ani iP 4 no postupne sa mi zapacil tak zee som jeho dizaj obdivoval este rok po kupe, co sa mi nestava casto.
Dizajnovo boli 4 (4s) a teraz 5 naozaj pekné. Rovnako ako je krásny aj nový iPod Touch, a rovnako ako je nádherná aj (najmä modrá) S3, prípadne staršia S2.
ja som sklamany zo zvacsenia. jednoducho filmy v HD nepozram v MHD cestou do skoly, na to pouzivam telku, cize pre moju osobu nema zmysel nic zvacsovat. ved taka S3 sa da v zime pouzit na odhrabavanie snehu, lebo je tak giganticka a bez stipky dovodu. skor mohli iP5 napchat lepsim HW aj bez nafukovania. velkost u iP4/4S mi pride ako maximum pre telefony. vacsia je uz len skareda a nekonecne neprakticka
iOS nehodnotim, lebo pred 4 rokmi sa tiez nadavalo na to, ze neviem MMS a neviem co vsetko este a v dalsej verzii to bolo ok.
vela obmedzencov ukazuje prstom na cenu. no ja nevidim dovod si ist kupit telefon v den vydania a k tomu sa upisat diablovi na 24 mesiacov. svoj 4S 16GB som kupil vo februari za 550 vratane posty z UK. diabli u nas vtedy nesli pod 700. takze clovek, ktory v 21. storoci nedokaze kupovat cez internet vyhodne nema dovod mat smartphone a uz vobec nie si o neho otierat papulu...
iOS nehodnotim, lebo pred 4 rokmi sa tiez nadavalo na to, ze neviem MMS a neviem co vsetko este a v dalsej verzii to bolo ok.
vela obmedzencov ukazuje prstom na cenu. no ja nevidim dovod si ist kupit telefon v den vydania a k tomu sa upisat diablovi na 24 mesiacov. svoj 4S 16GB som kupil vo februari za 550 vratane posty z UK. diabli u nas vtedy nesli pod 700. takze clovek, ktory v 21. storoci nedokaze kupovat cez internet vyhodne nema dovod mat smartphone a uz vobec nie si o neho otierat papulu...
jackb: patríš medzi asi 5% konzervatívnych používateľov. 3,5" je dnes na telefón veľmi málo. Dokonca aj 4" sú už minimum pre high-end. S3 vôbec nie je veľká, ovládal som ju plnohodnotne jednou rukou. Kamarát dokonca jeden čas nosil vo vrecku normálne Note, tam už ale musel použiť obe ruky. S3 (a väčšina ostatných smartfónov) vôbec neni "gigantická" bez udania dôvodu. Ľudia to proste chcú, a je to dobrá vec. Neocenia to snáď len tí, ktorý sa do mobilov nevyznajú, a používajú len ich základné funkcie - títo ale nemajú čo strkať prsty do high-endov. Keď vyšla S3, brat kritizoval 4,8" displej S3-ky, že vraj 4,3" pri S2 bolo akurát. Dnes si tú S3 nevie vynachváliť. Takže to, že je to pre TEBA nepraktické neznamená, že je to nepraktické aj v skutočnosti. Štatistiky sú proti tebe. 
Áno, a o tom, že to robia len preto aby boli "IN" svedčia aj dvoj a viac násobné výsledky v testoch, a o jednu cifru väčšia čísla v benchmarkoch, že?i-Cube napísal: aspon male +, ze tam nepchaju zbytocne quad core, aby boli "in".
"najlepsia statistika je tak, ktoru si sam upravim" rndr J.V., na statistike pre geografov, ale to je ot
tak ake vyuzitie ma 4"+ display? lepsie na nom napises SMS, navigacia ta zavediet lepsie na miesto kde chces? graf v appke na predpoved pocasia ti ho predpovie lepsie? fotka fotena mobilom je krajsia? alebo skor definuj tie zakladne funkcie...
lebo ludia chcu sladkosti, lebo maju radi sladke, alebo chcu hamburger z mc, lebo na fotke je krasne farebny a to ludia maju radi. tak co ma 95% ludi rado na zvacsovani displayv telefonov?
ide mi len o to, ze pred 4 rokmi ked som mal pred 4 rokmi 3G, tak sa mi niektori smiali, z toho aky je velky. dnes sa mi rovnaki ludia smeju aky je 4S maly. pritom su to ludia, ktori si z toho maximalne pustia hudbu, alebo sa navela-navela pripoja na wifi aby si pozreli bus...
tak ake vyuzitie ma 4"+ display? lepsie na nom napises SMS, navigacia ta zavediet lepsie na miesto kde chces? graf v appke na predpoved pocasia ti ho predpovie lepsie? fotka fotena mobilom je krajsia? alebo skor definuj tie zakladne funkcie...
lebo ludia chcu sladkosti, lebo maju radi sladke, alebo chcu hamburger z mc, lebo na fotke je krasne farebny a to ludia maju radi. tak co ma 95% ludi rado na zvacsovani displayv telefonov?
ide mi len o to, ze pred 4 rokmi ked som mal pred 4 rokmi 3G, tak sa mi niektori smiali, z toho aky je velky. dnes sa mi rovnaki ludia smeju aky je 4S maly. pritom su to ludia, ktori si z toho maximalne pustia hudbu, alebo sa navela-navela pripoja na wifi aby si pozreli bus...
-
TommyHot
Addict
Karmista: co ta do toho, kde ja minam peniaze?Omrzeli ťa peniaze? Prečo nevyskúšať aj inú alternatívu? Alebo sa riadiš heslom z Futuramy, ktoré opisuje Apple fanúšikov: "Shut up and take my money!" ?
Tak za toto by som strieľal. Definuj "byť otrokom", za tie roky som si to nevšimol, práve naopak, to používanie je "voľnejšie" ako pri iOS. Normálne má zaujíma tvoj argument, lebo mi je jasné, že žiadny neexistuje.TommyHot napísal:Teba mozno bavi byt otrokom zariadenia, mna nie.
jackb: Pletieš hrušky a jablká. Ako môžeš porovnávať mobily a hamburgre? To, že tvoji známi používajú iba foťák, alebo wifi pre MHD - presne o takých som hovoril, to sú presne tí, ktorí využívajú iba základné funkcie, ale silou mocou chcú ísť do high-endu. Ten múdry citátik je síce krásny, ale v tomto smere štatistiky neklamú. Ak by bol ľuďom veľký displej horší, ako malý, nekupovali by si ho. Jednoduchá logika. Nič viac, nič menej. Len tak skúsim výhody, toho 4" (resp. viac, displeja).
-presnejšie ovládanie (ušetrí čas)
-viac obsahu, menej scrollovania (ušetrí čas) , (web, kontakty, fotky, všetko...)
-dnes sú mobily určené (aj) najmä na fotenie, tu sa nedá poprieť, že veľký displej je výhodou
-hry, k tomu snáď viac netreba
-video, k tomu snáď viac netreba
-písanie, k tomu snáď viac netreba, pohodlnejšie, rýchlejšie, presnejšie
-GPS, áno, presne ako píšeš, väčšie, väčšia dohliadnosť, k tomu tiež viac netreba
-mnoho ďalšieho, ktoré nedokážem vymenovať ako konkrétnu vec, príp. ma to teraz nenapadne, proste: "používanie"
Je mi jasné, že tebe, a niekomu ďalšiemu možno vyhovuje malý displej. Patríš ale do veľmi veľmi malej skupiny. To je proste fakt. Každý argument tu asi bude iba subjektívny. Ešte raz opakujem, pri tom "gigante" S3 sa dá jednou rukou ovládať telefón, a dosiahneš do všetkých rohov.
-
Soviet
Darca
Skorej ty si otrok zariadenia TommyTommyHot napísal:Teba mozno bavi byt otrokom zariadenia, mna nie.
Eto vsio.
Ja mam androida a okrem telefonovania a sms som na tom telefone nevyuzil ziadnu aplikaciu/data a dalsie "featurky" ani nepamtam. Kupoval som to hlavne kvoli vysuvacej klavesnici a velkosti (malosti) telefonu. A teda nepovazujem sa ani za otrok zariadenia. Skorej mi pridu otroci zariadenia ludia, ktory do toho vkuse tukaju, skusaju aplikacie atd, miesto spytania sa ludi. Takze v tomto je premna Iphone zbytocne predrazena vec ale tak ovce si zaplatia aj za kusok vacsi display stovky eur.
// ja som ta nekarmoval ovsem.
- Prílohy
-
- 84b.jpg (17.25 KiB) 812 zobrazení
-
hojko
Site Admin
Soviet: Ako pises. A teraz sa budu buchat do prs, ze kto ma iPhone 5, tak je nieco extra. Co ten telefon dokaze naviac oproti moju Sony Ericsson Live with Walkman (WT19i)???
-
audiotrack
VIP
CheZteR napísal:Ceny iPhone 5 na európskych trhoch:
16 GB verzia: 679 €
32 GB verzia: 789 €
64 GB verzia: 899 €
http://dsl.sk/article.php?article=13075Komponenty a materiál na výrobu nového v stredu predstaveného iPhonu 5 stoja u najnižšej 16 GB verzie spoločnosť Apple podľa odhadu spoločnosti TechInsights 167.5 doláru.
167,5 USD = 129,74 EUR
v pohode, preplatiť 550€ za značku a design.