Všetko okolo iPhone, iPod, iPad, iOS...
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: Všetko okolo iPhone a iPod touch
no jo a potom ze preco je na svete chudoba, ked ti co ho vyrabaju maju kolko? 100e/mesiac?
Áno, a všetky stroje v továrnach dostali zadarmo, ľudia z tovární robia pre dobrý pocit, peniaze za vývoj im darovala vláda, marketing žiadny nikdy nemali, zamestnanci robia všetko z lásky k značke, softwáre taktiež majú od googla. To všetko má apple zadarmo a 550e je za značku a design, čistý zisk spoločnosti.
Je sranda že aj napriek tomu je to najpredávanejší smartfón. Ja neviem ale niečo na tom asi bude keď sú ludia ochotný platit 550e za značku a design. Samozrejme že natoto je najjednodušie napísať méééé. Všetci sme ovce len apple hateri sú super
To koľko majú ľudia v továrni je vec Foxconn-u, čo je najväčší výrobca elektroniky a komponentov na svete, dodávajúci pre Sony, Dell, Apple, HP a mnoho ďalšíchvendo napísal:no jo a potom ze preco je na svete chudoba, ked ti co ho vyrabaju maju kolko? 100e/mesiac?
aj samsung ma technologie, stroje, tovarne, zamestnancov, investicie do vyvoja, a napriek tomu dokazali stlacit cenovku s3, ktory je by the way kvalitativne niekde uplne uplne mimo, rozumej vyssie, pod 600€
najpredavanejsi smartfon, ale kde, na celej zemi? urcite nie, jedine v amerike
a aj keby bol (neviem) tak to nie je objektivne, a preco? lebo samsung ma (strelim cislo) 50+ modelov, ktore vyrobia za dva roky, pricom kolko ich ma Apple? 1
cize, chapes...nie je to objektivne, potom jasne ze iPhone ma vysoke percenta v predajnosti, ako na druhej strane s3, galaxy ace, ace2, s2 atd atd...lebo samsungov je viac a clovek si moze vybrat...ale co keby sme to spojili?
a kto ho kupuje? pozri sa sam

najpredavanejsi smartfon, ale kde, na celej zemi? urcite nie, jedine v amerike
a aj keby bol (neviem) tak to nie je objektivne, a preco? lebo samsung ma (strelim cislo) 50+ modelov, ktore vyrobia za dva roky, pricom kolko ich ma Apple? 1
a kto ho kupuje? pozri sa sam
"Oh, look very nice, very updated"
"Ooh, much lighter, and much high quality"
"Colors are brighter"
"I am allways opened for the new phone."
Video som videl, je tam asi 5 ludí. Chceš mi povedať že sa to spýtali iba ich a nikoho iného ? Aj múdri schybí si videl ? Podľa tej relácie sú na slovensku všetci mentálne zaostalí 
jasne, je mi to jasne, ze je to scénka a ze tam proste dali takých ľudí, lenže je to amerika
taký ľudia tam žijú, je ine ked sa róma v osade spytaju, preco sa marsu hovori, ze je cervena planeta...a ked sa americana spytaju co si mysli o novom iphone 5, a on povie ze ooo je lahsi, je to super, farby su krajsie, to je parada! co z toho vychadza, ze uz najmenej jeden iphone mal, a urcite bude mat aj tento, pricom za neho vysoli nemalo dolarov...keby mu dali do ruky s3? alebo note2? spadol by na riť
ako ja nevravim ze je to črep, nikto to tu nevravi, nikto v tejto teme to nepovedal, ale preboha, za 900€??
keby stál 500€ tak už sa nad tým možno len pozastavíme a povieme si no, tak 16gb verzia za možno tých 280€+ by mi aj stačila
a bol by to optimálny pomer cena/výkon/štýl/dizajn a neviem čo všetko
ako ja nevravim ze je to črep, nikto to tu nevravi, nikto v tejto teme to nepovedal, ale preboha, za 900€??
keby stál 500€ tak už sa nad tým možno len pozastavíme a povieme si no, tak 16gb verzia za možno tých 280€+ by mi aj stačila
-
TommyHot
Addict
Byt otrokom v mojom ponimani znamena kupit si telefon a byt nuteny ho nastavovat, prestavovat, menit temy, alebo rovno custom ROM a podobne uchylnosti. Ja potrebujem kupit zariadenie, zmenit si pozadie, nainstalovat par appiek, ktore budem vyuzivat a uz do toho nerypat.Hensym napísal: Tak za toto by som strieľal. Definuj "byť otrokom", za tie roky som si to nevšimol, práve naopak, to používanie je "voľnejšie" ako pri iOS. Normálne má zaujíma tvoj argument, lebo mi je jasné, že žiadny neexistuje.
Na mojom HTC som bohuzial nemal inu moznost. Teraz je telefon v takom stadiu, ze je tam asi desiata ROMka (MIUI), lebo mi ani jedna nevyhovovala ci uz vykonnostne, alebo z hladiska UI, UX. MIUI mi ako jedina android ROM ako tak vyhovuje, ale teraz je zas telefon nestabilny a cca 2-3x do tyzdna sa mi sam od seba vypne. Na prvy iPhone som si nainstaloval JB, unlock, nejake tie appky a 3 roky som na nom fungoval bez dalsieho zasahu. Na iPade fungujem rovnako. Zmenil som pozadie, kupil niekolko appiek, ktore pravidelne pouzivam a that's it.Soviet napísal: Skorej ty si otrok zariadenia TommyKedze vravis, ze ta po roku omrzel android. Teda istotne stale nieco skusas, ako aj na iphone atd. Teda stravis s telefonom strasne vela casu. Premna otrok telefonu nieje niekto, kto sa nan pozrie par krat za den a ked potrebuje zavolat, tak zavola.
Proste mi android nesadol a nechcem ho uz viac vidiet (tak isto som zavrhol linux po 10. rokoch trapenia sa) a vraciam sa spat na iPhone. Nechapem preco nejaky sockos potrebuje riesit, ze stoji tolko a tolko. No a? Zarabam na to aby som susil peniaze na ucte? Nerozumiem co stale riesite? Mas na to? Kup si to. Nemas na to? Kup si to, na co mas. Bodka.
Ake Android telefony si mal moznost doteraz pouzivat ? (samozrejme na dlhsiu dobu)
-
TommyHot
Addict
Vlastnim len HTC Desire S, ale kedze vyvijame mobilne appky pre banku, tak mam kazdy den k dispozicii asi 8 android zariadeni od prveho telefonu od googlu (ta biela vysuvacka) az po galaxy S3. Nie som z tych, co nadavaju na veci, ktore nepoznaju.
Nechapem co sledujes tou otazkou? Chces ma otocit na android? Nie dakujem, pre mna je to nepouzitelny system a jednoducho ho nechcem. S iOS tiez nie som uplne spokojny, ale stale mi vyhovuje najviac (mozno keby nemam vsetko od Apple, tak by som isiel do WP8, ale nemam cas ani chut manualne udrziavat data konzistentne na rozdielnych zariadeniach od telefonu cez tablet az po pocitac).
Nechapem co sledujes tou otazkou? Chces ma otocit na android? Nie dakujem, pre mna je to nepouzitelny system a jednoducho ho nechcem. S iOS tiez nie som uplne spokojny, ale stale mi vyhovuje najviac (mozno keby nemam vsetko od Apple, tak by som isiel do WP8, ale nemam cas ani chut manualne udrziavat data konzistentne na rozdielnych zariadeniach od telefonu cez tablet az po pocitac).
Ja som len chcel reagovat na toto:
A HTC Desire S ked povodne vysiel nemal najlepsie specifikacie, takze je trochu odveci ho porovnavat s iPhone-om ktory patri medzi high end.
Pre mna za mna kazdy nech si pouziva co mu vyhovuje. Len ja tiez nie som z tych co si potrebuju vsetko upravit na telefone. Preto som isiel do Nexusu - menil som v nom veci len minimalne a som spokojny a odkedy ho mam mi nezamrzol ani raz, uplne ziadny problem. Zatial moj najspolahlivejsi telefon.Ja potrebujem kupit zariadenie, zmenit si pozadie, nainstalovat par appiek, ktore budem vyuzivat a uz do toho nerypat.
A HTC Desire S ked povodne vysiel nemal najlepsie specifikacie, takze je trochu odveci ho porovnavat s iPhone-om ktory patri medzi high end.
-
TommyHot
Addict
Nemal najlepsie specifikacie? Ved to bola v tej dobe stredna trieda za 450 eur. Galaxy S4 stoji len o nejakych 50-100 eur viac. Pozri ja nemozem za to, ze na android treba 4 jadra aby to bezalo plynule. To je dalsi dovod preco nechcem android. Predstava, ze budu umelo zvacsovat telefon len aby tam natrieskali silnejsiu baterku, ktora dokaze pohanat 4 jadra sa mi velmi nepozdava.
-
uNreal_saTch^
Professional
-
seth82
Darca
TommyHot: Android nepotrebuje 4 jadrá, aby šiel plynule. Ide mi plynule na 2 jadrách a išiel mi plynule aj na jednom. Galaxy potrebuje 4 jadrá preto, lebo na rozdiel od iOS vie robiť reálny multitasking a dokáže zdieľať fullHD video do telky, pričom sa popritom dá robiť aj niečo iné. Mimochodom - v telefónoch je kdejaký soft na strihanie videa, kdejaké paklony Photoshopu a hudobné programy typu Fruity Loops a Traktor - myslíš, že silnejší procesor neprospeje viac? Kde sa píše, že tie štyri jadrá sú tam preto, aby rozbehali Android? Je to ako overkill Retina display - fanúšikovia Apple vlhnú a otravujú s DPI, pričom to ani voľným okom nevidieť a ukazujú krivo na SGS3, lebo má DPI nižšie a Pentile display. Iný marketing - Apple sa oháňa prázdnymi marketingovými frázami a iMenami kdečoho, čo nastrkajú do telefónu, pred predstavovaním IP5 sa tam čísla predajnosti a iné sprostosti mihali až to človek nestíhal registrovať a Samsung sa zasa oháňa iným marketingom v podobe počtu procesorov, vyššou RAM a podobne.
Obom firmám ide o zisk, každá to robí iným spôsobom...
Obom firmám ide o zisk, každá to robí iným spôsobom...
Seth to zhrnul, ešte by som s tým DPI dodal. Apple sa považuje za Bohov, že dokázali udržať také DPIm aj v zväčšenom displeji. Nedá mi nespomenúť novú Lumiu 920, ktorá má DPI väčšie ešte o 4 pixely, a displej väčší o 0,5". To len tak na okraj. 
TommyHot: trochu ťa chytím za slovíčko, lebo som nedávno písal o tých používateľoch, ktorí toho v smartfóne moc nevyužijú. Napísal si, že si potrebuješ kúpiť telefón, zmeniť pozadie a nainštalovať appky, tak potom nechápem, prečo sa tu bavíme o high-endoch, keď toto ti plnohodnotne ustojí aj prvý iPhone, alebo akýkoľvek iný smartfón/telefón.
TommyHot: trochu ťa chytím za slovíčko, lebo som nedávno písal o tých používateľoch, ktorí toho v smartfóne moc nevyužijú. Napísal si, že si potrebuješ kúpiť telefón, zmeniť pozadie a nainštalovať appky, tak potom nechápem, prečo sa tu bavíme o high-endoch, keď toto ti plnohodnotne ustojí aj prvý iPhone, alebo akýkoľvek iný smartfón/telefón.
-
TommyHot
Addict
seth82: to ci telefon dokaze realtime multitasking alebo nie, zavisi v prvom rade od OS a ani android JB nema skutocny multitasking aky bol povedzme v starsich windows telefonoch, kde aplikacie skutocne bezali na pozadi. Ukaz mi, ze sa mylim, v opacnom pripade si vymyslas, lebo multitasking nikdy nebol a ani nikdy nebude (bavime sa o telefonoch) domenou HW, ale SW. To, ze nejaka SLUZBA vie bezat na pozadi a posielat eventy procesu je normalne, dokaze to android, dokaze to iOS a aj symbian (ak si dobre spominam ten mal dokonca aj ozajstny multitasking). To vsak s multitasking APLIKACII nema absolutne nic spolocne. Ujasni si pojmy a dojmy. Ano, na upravu fotiek, ci hudby su 4 jadra super, otazka vsak znie - potrebujem upravovat tento multimedialny obsah na tak hlupom zariadeni akym je telefon? Na to mam predsa pocitac s plnohodnotnym softwarom. A zas na druhej strane, nejaky trapny sephiovy efekt, alebo doladenie jasu a kontrastu zvladne aj jedno jadro s 500MB RAM.
Na vysoke rozlisenie v telefonoch som nikdy nenadaval, je rozdiel ked citas polorozmazany text a ked ho mas krasne vyhladeny. Mne skor vadia velke displeje a ani s iPhone 5 nie som velmi nadseny. Aspon, ze na sirku to nechali tak ako to bolo.
ja som hovoril o tom, ze ked kupim telefon, tak si nastavim jednu dve veci a viac neriesim.. nikde som nic nehovoril o plnohodnotnom pouzivani a vyuzivani veskerej funkcionality, ktoru mi ten telefon pouziva.
Na vysoke rozlisenie v telefonoch som nikdy nenadaval, je rozdiel ked citas polorozmazany text a ked ho mas krasne vyhladeny. Mne skor vadia velke displeje a ani s iPhone 5 nie som velmi nadseny. Aspon, ze na sirku to nechali tak ako to bolo.
seth82 napísal:Obom firmám ide o zisk, každá to robí iným spôsobom...
Esteze rozumies pisanemu textuHensym napísal:TommyHot: trochu ťa chytím za slovíčko, lebo som nedávno písal o tých používateľoch, ktorí toho v smartfóne moc nevyužijú. Napísal si, že si potrebuješ kúpiť telefón, zmeniť pozadie a nainštalovať appky, tak potom nechápem, prečo sa tu bavíme o high-endoch, keď toto ti plnohodnotne ustojí aj prvý iPhone, alebo akýkoľvek iný smartfón/telefón.
-
seth82
Darca
Ale samozrejme, že to závisí od OS. Ale závisí to aj od toho, či by bol daný HW schopný zvládať multitasking hocičoho bez sekania, spomaľovania, prehrievania, podtaktovania, nadtaktovania a podobne. Android má multitasking, ktorý je ku true multitaskingu o sto krokov bližšie ako iOS - dám ti príklad z dnešného dňa, šiel som do mesta, zapol som SportyPal, dal som si trackovať svoju trasu, ten bežal v pozadí, okrem toho v pozadí bežalo IRC pripojené nonstop na IRCnet, počas cesty v krásnom počasí som si niečo odfotil a poslal na facebook a zároveň sa mi spustil automatický update MX Playera. Všetko šlo, podotýkam, naraz, bez pozastavenia, bez straty GPS, bez pauzy v meraní, bez pauzy v updatovaní, bez vykopnutia zo serveru na IRC a prepínania na Push, ako to robí iOS. Takže sa mýliš a to mizerne. Ak by mi spravil Android kill hocičoho, tak by mi to buď prestalo fungovať, alebo by som bol vykopnutý z daného service na určitú dobu. Skús niečo takéto na iPhone
Takže si nevymýšľam. Ja som nikde nepísal, že "multitasking je doménou HW, nie SW". Prosím, nepripisuj mi autorstvo niečoho, čo som nenapísal a nezakladaj na tom ihneď vehementne svoje reakcie. Nemám rád, keď to v diskusiách niekto robí, mám dosť v sekcii Politika. Ide o to, že Multitasking bez poriadneho HW nebude fungovať tak ako má. Dúfam, že ma nejdeš presviedčať o opaku, pretože ti to dokážem jednoducho - vezmi si nejaký lacný Android telefón, ktorý má 256MB RAM a nejaký 500MHz CPU a skús na ňom pospúšťať viac procesov. Uvidíš, ako to bude fungovať. Presne to isté platí aj pre počítače, nie? Ak mám dostatočne výkonný stroj, nemám problém spraviť Alt+Tab z Battlefield 3 a pozrieť sa na Outlook. Bez sekania, bez polhodinového prekresľovania, bez čakania.
Toľko k pojmom a dojmom. OKrem toho chcem opäť pripomenúť - kto povedal, že to 4-jadro je tam kvôli Androidu? Ty si myslíš, že ja som kúpil i7 štvorjadro s ôsmymi threadmi kvôli Windows 7? Alebo takéto prirovnanie sa ti hádam zdá scestné. HW je tam preto, lebo ľudia čím ďalej viac esperimentujú s kraxňami, lepší HW, ktorý má rezervy, dokáže dať priestor developerom (sám si písal, že pracuješ vo firme, v ktorej sa vyvíjajú Apps, takže by si to mal vedieť) a tí môžu spraviť napríklad emulátor hier na PS3 alebo niečo iné, už existujú kdejaké controllery a podobne. Je mi úplne jedno, či si chceš alebo nechceš upravovať fotky v telefóne - silnejší HW to dokáže rýchlejšie a basta. Niekomu vyhovuje trápny sépiový efekt a strihanie videa na telefóne, inému zasa vyhovuje rozprávanie sa s trápnou Siri. Prašť jako uhoď.
Ak ti vadia veľké displaye a ak nie si nadšený z toho na iPhone 5, nekupuj si ho. Ja si nikdy nekúpim to, čo mi nevyhovuje a z čoho nie som nadšený iba kvôli značke.
Takže si nevymýšľam. Ja som nikde nepísal, že "multitasking je doménou HW, nie SW". Prosím, nepripisuj mi autorstvo niečoho, čo som nenapísal a nezakladaj na tom ihneď vehementne svoje reakcie. Nemám rád, keď to v diskusiách niekto robí, mám dosť v sekcii Politika. Ide o to, že Multitasking bez poriadneho HW nebude fungovať tak ako má. Dúfam, že ma nejdeš presviedčať o opaku, pretože ti to dokážem jednoducho - vezmi si nejaký lacný Android telefón, ktorý má 256MB RAM a nejaký 500MHz CPU a skús na ňom pospúšťať viac procesov. Uvidíš, ako to bude fungovať. Presne to isté platí aj pre počítače, nie? Ak mám dostatočne výkonný stroj, nemám problém spraviť Alt+Tab z Battlefield 3 a pozrieť sa na Outlook. Bez sekania, bez polhodinového prekresľovania, bez čakania.
Toľko k pojmom a dojmom. OKrem toho chcem opäť pripomenúť - kto povedal, že to 4-jadro je tam kvôli Androidu? Ty si myslíš, že ja som kúpil i7 štvorjadro s ôsmymi threadmi kvôli Windows 7? Alebo takéto prirovnanie sa ti hádam zdá scestné. HW je tam preto, lebo ľudia čím ďalej viac esperimentujú s kraxňami, lepší HW, ktorý má rezervy, dokáže dať priestor developerom (sám si písal, že pracuješ vo firme, v ktorej sa vyvíjajú Apps, takže by si to mal vedieť) a tí môžu spraviť napríklad emulátor hier na PS3 alebo niečo iné, už existujú kdejaké controllery a podobne. Je mi úplne jedno, či si chceš alebo nechceš upravovať fotky v telefóne - silnejší HW to dokáže rýchlejšie a basta. Niekomu vyhovuje trápny sépiový efekt a strihanie videa na telefóne, inému zasa vyhovuje rozprávanie sa s trápnou Siri. Prašť jako uhoď.
Ak ti vadia veľké displaye a ak nie si nadšený z toho na iPhone 5, nekupuj si ho. Ja si nikdy nekúpim to, čo mi nevyhovuje a z čoho nie som nadšený iba kvôli značke.
dakujem za vysvetlenie. najblizsie 4 roky neplanujem nakup noveho iP, takz do vtedy nech robia co chcu. zatial mam zo seba pocit, ze budem vyzadovat co najmensi telefon. neznamena to, ze taky musi vyzadovat kazdyHensym napísal:
čaute ...čital som na apple stranke niečo o AirPlay :
http://www.apple.com/sk/ipodtouch/
tu to je ... skoro uplne dole to je..že vraj je to funkcia čo dokaže prepnuť cez wifi na ine zariadenia...
a ja ked zapnem video tak mi tam žiadnu taku ikonku neukazuje...da sa to nejako aktivovať alebo ako?
http://www.apple.com/sk/ipodtouch/
tu to je ... skoro uplne dole to je..že vraj je to funkcia čo dokaže prepnuť cez wifi na ine zariadenia...
a ja ked zapnem video tak mi tam žiadnu taku ikonku neukazuje...da sa to nejako aktivovať alebo ako?
pokiaľ doma nemáš Apple TV tak ti to je zbytočné
-
seth82
Darca
Ak máš kraxňu JB, tak si nájdi niečo na DLNA. Ak máš TV bežnej značky LG, Samsung, DLNA bude podporovať.
Ahojte, mám iPhone 4S a na ňom aplikáciu Steam Doodle Free- http://itunes.apple.com/us/app/steam-do ... 31761?mt=8 a keď ju hrám tak by som mal mať celú obrazovku prázdnu- iba pozadie aké chcem. Lenže ja tam mám hore pás s menu- pozrite foto a to by tam podla fotiek na nete nemalo byť. Neviete ako to dať preč?? Viem že je aj iSteam aplikácia za 0,79€ ale to si kupovať nechcem. Ďakujem za každú pomoc.