spravne rozlisenie na LCD
spravne rozlisenie na LCD
caf.preinstaloval som win z XP na 7 a pri nastaveni rozlisenia obrazovky si neviem dat rady.odporucane rozlisenie mi hadze ako 1680-1050 co je to najvyssie mozne.akekolvek mensie ked dam,tak to neroztiahne.som si isty ze ked som mal xp tak to rozlisenie bolo v mensich cislach a aj tak som mal obraz krasne roztiahnuty po celej sirke a vyske.pri takomto rozlisenie je vsetko male na nete,ani sa to neda pomaly citat.musim to zvecsovat ctrl a pohyb scrollom.takze moje otazky, da sa to nejako zmenit a ci to nemoze take rozlisenie uskodit monitoru.aj som instaloval drivre.len nechapem ako som mohol mat mensie rozlisenie na xp a vsetko v pohode islo a tutok 7 chce odomna take obrovske cisla.
Re: spravne rozlisenie na LCD
rozlíšenie si nechaj, uprav si DPI
dpi som dal na 125, dam na 100? btw nevies preco u xp mi stacilo rozlisenie asi 1290-960.uz si nepametam presne cisla ale do takych maxim som nesiel.
netuším. také rozlíšenie mi pripadá nízke. záleží, akú máš uhlopriečku samozrejme... ale najlepšie je dať natívne rozlíšenie toho monitora, čo je tvojich 1680x1050. inak je písmo deformované, neostré, ak je obraz roztiahnutý na celú plochu.
skús to DPI 100.
skús to DPI 100.
monitoru to ako takemu nic nemoze spravit to najvyssie?ja lneze ma pc moc nezaujimaju ale davnejsie som v diskusii na inom fore cital ze to niekto spravil a vraj ked ho po vypnuti zapol mu nesiel ci co...
LCD ti nedovolí nastaviť vyššie rozlíšenie, ako je schopný zobraziť. Najvyššie mu neublíži, je na to robený.
pri tom najvyssom rozliseni je ale vsetko proste necitatelne pokial nemam nos na monitore.ale dik za rady budem kadzu stranku musiet zoomovat.karma up
možno skús pohľadať plugin do prehliadača, ktorý nastaví vždy nejaký zoom 
Vravis ze predtym si nastavil nizsie rozlisenie a ono ti to roztiahlo. Teraz ked nastavis nizsie rozlisenie, co sa stane ? Cierne pasy po stranach obrazu ?Son-Goku napísal:caf.preinstaloval som win z XP na 7 a pri nastaveni rozlisenia obrazovky si neviem dat rady.odporucane rozlisenie mi hadze ako 1680-1050 co je to najvyssie mozne.akekolvek mensie ked dam,tak to neroztiahne.som si isty ze ked som mal xp tak to rozlisenie bolo v mensich cislach a aj tak som mal obraz krasne roztiahnuty po celej sirke a vyske.pri takomto rozlisenie je vsetko male na nete,ani sa to neda pomaly citat.musim to zvecsovat ctrl a pohyb scrollom.takze moje otazky, da sa to nejako zmenit a ci to nemoze take rozlisenie uskodit monitoru.aj som instaloval drivre.len nechapem ako som mohol mat mensie rozlisenie na xp a vsetko v pohode islo a tutok 7 chce odomna take obrovske cisla.
takto mal som xp a tam som rozlisenie 1600-xxxx nedaval vobec,myslim ze som ho tam ani na vyber nemal skor nieco do 1300-xxx.a ten obraz bol na celu obrazovku roztiahnuty a citatelny.teraz po nahodeni 7 ak dam pod 1680-1050 tak mam cierne pasy okolo.fakt tomu nechapem ci to moze byt ovladacmi k lcd alebo ku grafike.netusim.
Aku mas grafiku ? Pri nvidii sa to nastavuje v ovladacoch. amd uz davno nepouzivam, takze tam netusim.
nvidia, ak kliknem na plochu a dam si nvidia control panel su tam tie iste rozlisenia.
Stiahni si najnovsie ovladace na Win 7 a skus sa pohrat v nastaveniach podla obrazku:
Nastav si druhu moznost - full screen - nastav si tam pozadovane rozlisenie a potom v nastaveniach obrazovky si zvol rovnake rozlisenie.
Nastav si druhu moznost - full screen - nastav si tam pozadovane rozlisenie a potom v nastaveniach obrazovky si zvol rovnake rozlisenie.
ja ti neviem,skusam to ale najlepsie a naostrejsie vyjde bez ciernych okrajov to najvyssie.ale po otvoreni stranky ako je pravda mam po bokoch prazdne biele pasy, to iste aj sector a to som si na milion % isty ze som to s xp takto nemal.
U mna to funguje. Cize ked si v tom nVidia nastaveniach vyberiem napr. rozlisenie 1024x768 full screen a potom skocim do nastaveni obrazovky a tam si tiez vyberiem 1024, tak mi to nastavi a mam roztiahnuty obraz, vid screen. Musi to fungovat aj u teba rovnako. Neviem kde sa stala chyba.
tak zmenit rozlisenie cez nvidia panel mi nejde.ziadny efekt to nema.a stranka vyzera stale rovnako.po bokoch prazdne miesto
Nemas tam tu moznost ako som mal ja na obrazku ? Musis mat najnovsie ovladace. 306-ku
mam presne to iste co ty.ale ked sa snazim zmenit rozlisenie cez nv panel tak nic neda mi moznost apply.az ked prekliknem scaling mode. ale realne mi nezmeni nic.ani nevypise ze by po restarte alebo odlogovani..
Ked nastavis rozlisenie na pozadovanu velkost cez fullscreen tak to potvrd a mozes zatvorit nvidia okno a potom som myslel tak ze zmenit rozlisenie uz standardne cez windowsacke nastavenie.
idem pravy klik na plochu, dam nvidia control panel,tam skusim dat 1280-960 ale nezobrazi sa tam apply alebo cancel,takze len prekliknem z full screen na nieco ine a dam naspet na full. a potom dam apply.rozlisenie nezmeni-zostava nemenne.tak dam opet pravy klik na plochu,screen resolution,1280-960 zmeni teraz plochu a je to velke.rozmazane roztahane.skocim na pravda.sk alebo sector a po bokoch mam stale dost priestoru prazdneho.o malinko menej.tak fakt neviem.