Zdravím,
mám "menší" problém. Včera sa mi začali prehrievať RAM pri hraní GW2. Z ničoho nič sa mi reštartoval PC, stalo sa mi to už 5 krát, o prehrievaní RAM som sa dozvedel až teraz keď som sa ich dotkol (horúcejšie ako čokoľvek iné v mojom PC).
Sú to DDR3 RAM aj s pasívom takže by sa nemali až tak prehrievať nie? Chladič si kupovať nebudem.
Zostava: http://www.hojko.com/post1856126.html#p1856126
Prehrievanie RAM
Re: Prehrievanie RAM
Treba aspon minimalny airflow
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Videl si zostavu ze? Airflow je tam dobry inak by mi to robilo castejsie nie len teraz (zostavu mam uz dlhsie).
Nerobi mi to pri ziadnej inej hre, len pri GW2.
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 23:52)
Ok takže edit. RAM sú stále pomerne horúce, nie sú tak horúce ako po reštarte no stále je to asi 60% z tej teploty.
Nerobi mi to pri ziadnej inej hre, len pri GW2.
//autoeditácia príspevku (15 Sep 2012, 23:52)
Ok takže edit. RAM sú stále pomerne horúce, nie sú tak horúce ako po reštarte no stále je to asi 60% z tej teploty.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
po kúpe tej sračky H100 sa ti doebkalo chladenie ramiek.. 1 fan vpredu, vzadu a 2x výfuk hore. Ale podľa mňa sa ti ram neprehrievajú a je to v niečom inom 
-
Michaelo
Hardcore addict
Netrolluj chlape H100 mám už dlho a problém začal až včera.
Chladenie má ta skrinka dobré, zo spodu nasáva (140mm), vzadu (140mm) a hore (3x 120mm) vyfukuje.
Aj pri sťahovaní napr obrázkov a podobných vecí z netu PC chvíľu trvá kým začne sťahovať (povedal by som zahltené RAM) ale tie sú využité na 20% až 25% pri bežnej práci a pri hrách to nejde nad 65%.
Chladenie má ta skrinka dobré, zo spodu nasáva (140mm), vzadu (140mm) a hore (3x 120mm) vyfukuje.
Aj pri sťahovaní napr obrázkov a podobných vecí z netu PC chvíľu trvá kým začne sťahovať (povedal by som zahltené RAM) ale tie sú využité na 20% až 25% pri bežnej práci a pri hrách to nejde nad 65%.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
tak skús zopár hodín memtest86+ a skontroluj nastavenia ramiek v biose
Ze ti to pred tym nerobilo nic neznamena.GW2 je narocna hra na procesor.Cim viac taktujes tym viac sa zahrievaju aj ramky a pri 4,5 sa nie je co cudovat.Pozri aku mas voltaz ramiek a skus ju znizit a v memteste si najdi najnizsiu voltaz aby ti nehadzalo chyby.Ale je to len moja teoria mozno bude chyba niekde inde ale skusil by som si zahrat najprv bez OC.
-
Michaelo
Hardcore addict
CPU už dlhšie nie je na 4,5 GHz, znížil som to len na 4 GHz pred mesiacom kvôli BSoD čo som dostával. Od vtedy žiaden problém.
Dnes v noci pustím MemTest86 a nechám ho bežať keďže PC využívam.
Dnes v noci pustím MemTest86 a nechám ho bežať keďže PC využívam.