Hosting tej stránky bol na wedose.cz ale už je zrušený. Kamarát je čech, dá sa stým niečo robiť? Je nejaká šanca že sa to bude riešiť pokial s tým pôjde na políciu? Dá sa vypýtať aj jeho IP od wedosu? alebo príp jeho info? nevyžaduje to súdny príkaz? dakujem
Ukradnutá FB stránka
Ukradnutá FB stránka
Ahojte, chcel by som sa spýtať, niekto ukradol kamarátovi stránku tak, že stiahol jeden akože pridávač fans, a ono to bol nejaký vírus ktorým páchatel odchytil jeho heslo a zmenil 30k stránku na seba.
Hosting tej stránky bol na wedose.cz ale už je zrušený. Kamarát je čech, dá sa stým niečo robiť? Je nejaká šanca že sa to bude riešiť pokial s tým pôjde na políciu? Dá sa vypýtať aj jeho IP od wedosu? alebo príp jeho info? nevyžaduje to súdny príkaz? dakujem
Re: Ukradnutá FB stránka
Vie kamarat dokazal, ze to bolo vdaka tej stranke? Ked je hlupak a robi co nevie, tak cim sa ide obranovat, ved je svojpravny, nie? Vypytat IP od Wedosu si moze, ale pochybujem, ze mu ju len tak daju a aj ked IP adresa nie je osobny udaj, ostatne udaje na ktore bol napisany hosting uz osobnymi udajmi su. Ak by Wedos chcel, moze tu IP poskytnut, ale nedavam tomu sancu, nemaju dovod to robit kvoli tomu, ze tvoj kamarat je hlupak.
Ak by aj siel na policiu, boli by to obvinenia, ktore by bolo tazke opisat a hlavne to dokazat. Hosting je uz zmazany (teda stranka), ostavaju uz len zalohy na strane Wedosu, ktore sa po urcite dobe premazu a kym sa policia rozhybe, tak tie zalohy mozu byt zmazane. A potom uz nedokaze, ze tam nieco take bolo cim by mohol odchytit heslo. Aj tak vsak neviem ako mu mohol odchytit heslo, podla mna to nie je realne, pretoze sa prihlasujes na Facebooku a ten drzi po prihlaseni len cookies. Jedine ak by vyuzil Facebook Connect na stanke a ten tvoj hlupak kamarat tam vyplnil svoje prihlasovacie udaje.
Ak by aj siel na policiu, boli by to obvinenia, ktore by bolo tazke opisat a hlavne to dokazat. Hosting je uz zmazany (teda stranka), ostavaju uz len zalohy na strane Wedosu, ktore sa po urcite dobe premazu a kym sa policia rozhybe, tak tie zalohy mozu byt zmazane. A potom uz nedokaze, ze tam nieco take bolo cim by mohol odchytit heslo. Aj tak vsak neviem ako mu mohol odchytit heslo, podla mna to nie je realne, pretoze sa prihlasujes na Facebooku a ten drzi po prihlaseni len cookies. Jedine ak by vyuzil Facebook Connect na stanke a ten tvoj hlupak kamarat tam vyplnil svoje prihlasovacie udaje.
Takto, kamarát ma screeny stránky, samotný vírus zálohovaný - a wedos odpísal že bude spolupracovať pokial bude treba. Taktiež je vlastnitel nejakých väčších stránok a spolupracuje s ludmi ohladne marketingu, majú aj právnika. Takže keby s tým ide na policiu, aj s tymy dokumentmi aka je šanca na niečo?
A ten vírus asi funguje .. Odchytil mu heslá cez program.
Tu sa neda povedat aka je sanca, treba si veci pripravit, poziadat Wedos o uchovanie zalohy a podat trestne oznamenie. Ostatne veci budu na vysetrovatelovi.
Este by ma zaujimalo ako mohol odchytit hesla cez program, to musel vedome nieco nainstalovat do pocitaca.
Este by ma zaujimalo ako mohol odchytit hesla cez program, to musel vedome nieco nainstalovat do pocitaca.
A čo by s toho mohol mať páchatel? Ak ho teda vôbec chytia. Za to je väzenie?
To by aj mna zaujimalo. Len klikol na to a o par hodin stranka fuč.
To by aj mna zaujimalo. Len klikol na to a o par hodin stranka fuč.
To je co za otazka? Nastuduj si cesky trestny zakon, najdi si akeho skutku sa dopustil a aka je sadzba pri tom paragrafe.
Dobre dík, len ma to zaujíma :p
-
evilbanana
Medium Star
to bude ozaj seriozne a nieco vacsie ked musel stahovat program na like alebo aku uz hovadinu, tak mu trebadEn00 napísal:Takto, kamarát ma screeny stránky, samotný vírus zálohovaný - a wedos odpísal že bude spolupracovať pokial bude treba. Taktiež je vlastnitel nejakých väčších stránok a spolupracuje s ludmi ohladne marketingu, majú aj právnika. Takže keby s tým ide na policiu, aj s tymy dokumentmi aka je šanca na niečo?