Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Diskusie na politické témy...
Son-Goku
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Slobodomurari, Illuminati + New World Order

Príspevok od používateľa Son-Goku »

TommyHot napísal:Ja uz len ked vidim na takychto konspiracnych weboch slovo "tajne", tak sa neskutocne smejem. Nikto nema k tymto tajnym informaciam pristup, ale tito konspiracni sraci vytahuju z rukava jednu tajnost za druhou :D
niektore veci sa utajuju a po 50 rokoch ich vypustia k svetu.aj rusi mig29 tajili a ked bola prehliadka tak amikom padala sanka co za monstrum to maju rusaci.to len priklad
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Pravdivosť tých informácií je samozrejme relatívna, presnosť je pravdepodobne úplne mimo záber a kontext si doplnili ľudia ako sa im hodilo, ale aj keby bola pravda len 5% aj tak je to svinstvo.
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

OT: nechcel som zakladat novu temu a tu je konsipiratorov urcite dost (no offense :) ) Ale ake su vierohodne weby na tieto temy.. je ich dost no neviem, ci su doveryhodne napriklad take ac24.cz, jasne, ze aj to sa da nazvat konspiracnymi teoriami len ale existuje nieco podobne alebo lepsie ako tento web?
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

iWin napísal:OT: nechcel som zakladat novu temu a tu je konsipiratorov urcite dost (no offense :) ) Ale ake su vierohodne weby na tieto temy.. je ich dost no neviem, ci su doveryhodne napriklad take ac24.cz, jasne, ze aj to sa da nazvat konspiracnymi teoriami len ale existuje nieco podobne alebo lepsie ako tento web?
http://andele-svetla.cz/
iWin
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa iWin »

Billy: go home and die :)

niekto normalny? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Vierohodné weby o konšpiráciách neexistujú. Vysvetľoval som v minulosti prečo je to tak a ako sa tie weby správajú, ako fungujú a ako sa podobajú jeden na druhý ako vajce vajcu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak tak, skôr sa začni zaujímať hlbšie o politiku, systém, fungovanie ekonomiky, vzťahy medzi týmto všetkým - a začneš získať zaujímavé informácie aj bez toho, aby si čítal nejaké nezmysly na zhovädilých stránkach a tým strácal tvoj drahocenný čas.
slay
Addict
Addict

hughito napísal:Tak tak, skôr sa začni zaujímať hlbšie o politiku, systém, fungovanie ekonomiky, vzťahy medzi týmto všetkým - a začneš získať zaujímavé informácie aj bez toho, aby si čítal nejaké nezmysly na zhovädilých stránkach a tým strácal tvoj drahocenný čas.
Zaujímať hlbšie uhm.. a čo to presne znamená? Má si sadnúť na nejaký pníček, dať ruky do dlaní a začať sa zaujímať? :lol: V dnešnej dobe "začať sa zaujímať" znamená "GOOGLE.COM" a to je bída! Bohužiaľ a papierové knižky sú tiež lepšie na vytieranie..

Mladý tu prosil "web" a nie hocijaký ale "dobrý web".

V určitých oblastiach je tu zjavne informačné vákuum, ktoré svojím podtlakom nevyhnutne vycucáva tie najväčšie sprostosti z hláv ľudí a iebe ich rovno do vesmírneho priestoru internetu, kde ich títo hľadači pravdy s konečne otvorenými očami vďačne nachádzajú. To je tragédia.

iWin, ja ti radím, ieb na to..
hughito
Redeemer
Redeemer

Práve že, že ten web treba "odložiť" a vziať do ruky knihy. A dodatočne sa naučiť správne web (aj google) používať. :D
slay
Addict
Addict

A tí čo písali tie knihy sú čo podľa teba?
hughito
Redeemer
Redeemer

Pisatelia kníh? :D
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

spisuvatelia predsaj
slay
Addict
Addict

hughito napísal:Pisatelia kníh? :D
Myslím skôr v čom je rozdiel?

Je to určite menšie zlo, to súhlasím, lebo zvyčajne o človeku čo napíše celú knihu o problematike môžeš povedať, že je "odborník". Je to trošku lepší prípad ako keď anonymní ľudia vypisujú weby, blogy, články. Ale ak to posunieme trochu ďalej, tak akú máš aj pri odborníkoch záruku "pravdy" alebo "objektivity"? Jednoduchá pravda je, že žiadnu.

Aj spisovateľ je len človek, ktorý bol pri svojom vzdelávaní odkázaní na externé zdroje, ktoré vytvorili iní spisovatelia, ktorí boli zase odkázaní na .. bla bla.. reťaz pokračuje. Aj ten spisovateľ je len človek a tieto nazbierané hrozienka stmeľuje len svojimi predsudkami, predstavami, svojou subjektívnou predstavou a niekedy aj zámerne zavádza.

Tento jav je extrémne silný hlavne v nie úplne jednoznačných oblastiach ako história (samozrejme čím ďalej ideš v čase tým horšie). A zase naopak ak niekto píše knihu o Matematike, tak je to jednoznačná oblasť, kde dokáže podložiť svoje tvrdenia. A to je vlastné celá jednoduchá pravda, že nejestvuje objektívny zdroj, nejestvuje pravda a to miesto automaticky vytesnia konšpiračné teórie (resp. alternatívne teórie popierajúce všeobecné názory). Všetky konšpiračky jestvujú len v oblastiach, kde nejestvujú relevantné informácie. To nie je náhoda. A nie je to ani nič výnimočné. Ľudský mozog je celý postavený na extrapolácii z neúplných údajov, začína sa to pri zmysloch ako sluch a zrak, ktoré majú povedzme veľmi dobré softvérové vylepšenie nie úplne dokonalého hardvéru a končí to presne pri dnešnom fenoméne konšpiračných teórii, kde je podľa mňa príčinou internet, ktorý dáva ľuďom hrozienka, ktoré sa ich mozog snaží spojiť za každú cenu aby našiel vysvetlenie pre svet. Rovnako to robili ľudia v minulosti keď nechápali bleskom, vetru, ročným obdobiam a podobne.. Prosto ľudia si vždy musia nájsť vysvetlenie inak nezaspia.

Avšak čím nejednoznačnejšia oblasť, tým menšia pravdepodobnosť, že to čo ľudia vytvoria sa blíži k pravde. Je to skutočne také jednoduché. A buď si to pripustíš alebo nie. Sokrates bol v tomto múdry muž. Najhoršie je klamať samého seba a to sa presne deje keď si myslíš, že vieš pravdu. Ja razím vždy názor, že to čo nie je pravda sa dá pomenovať s istotou, ale to čo je pravda len s vierou. Preto som negátor väčšiny vecí na tomto fóre.
hughito
Redeemer
Redeemer

Určite si viacero vecí vystihol a aj cez knihy sa dá dospieť k solídnej demagógii, hlavne ak niekto pristupuje selektívne k autorom či dielam. Ide však skôr o to, že tie anonymné blogy a weby sú už úplne bez akejkoľvek hodnoty a ten informačný balast tam je väčší.
fortis
Novice
Novice

Príspevok od používateľa fortis »

zbytocne sem nieco pisat
slay
Addict
Addict

hughito napísal:tie anonymné blogy a weby sú už úplne bez akejkoľvek hodnoty a ten informačný balast tam je väčší.
S tým súhlasím, viď názorná ukážka nado mnou :D.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

fortis: Fascinuje ma, ak človek niečomu dokáže tak skalopevne veriť na základe toho, čo sa dočítal na konšpirátorských weboch a ešte sa za to bije až do krvi. Môžem poprosiť nejaký rozhovor s Eminemom alebo inými, že "zapredali dušu satanovi"? Ty snáď veríš v nejakého satana? Nože daj nejaké zdroje, ale hodnoverné, poprosím, nie nwoo.org a podobne.

Ako ma majú ilumináti v moci? Ako majú v moci teba? Popíš nám to. A čo z toho majú? Veď sú predsa podľa vás (ľudí, ktorí v tieto sprostosti veria) najmocnejšími pánmi Zeme, tak prečo by chceli ešte niekoho "ovládať už v puberte"? Veď predsa sú najmocnejší, mocnejší ako najmocnejší byť hádam nemôžu, alebo hej?

To, či sme inteligenti alebo nie sme inteligenti, je v tejto diskusii úplne irelevantné. Otázne je, že prečo niektorí ľudia veria takýmto veciam na jednej strane (založeným na blogoch, štýle jedna pani povedala, bez akéhokoľvek náznaku dôkazov) a na druhej strane otvorene odsudzujú populárne médiá, o ktorých tvrdia, že sú ovládané práve iluminátmi, židmi a podobne. Je to priam fascinujúce, ako sa človek dokáže držať takejto viery.

Ďalej - kto tu písal, že si myslíme, že "niektorí politici nekradnú"?

Mimochodom - ja som tento príspevok tiež písal v rýchlosti (alebo "narychlo" ako to ty charakterizuješ), priemerne asi 60 slov za minútu a predsa robím menej chýb ako ty - čím to je? A nie, oči nemám zakryté, na rozdiel od papučkových konšpirátorov pri PC a telke som čo-to precestoval a videl, som dosť otvorený človek.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

seth82 napísal:fortis: Fascinuje ma, ak človek niečomu dokáže tak skalopevne veriť na základe toho, čo sa dočítal na konšpirátorských weboch a ešte sa za to bije až do krvi. Môžem poprosiť nejaký rozhovor s Eminemom alebo inými, že "zapredali dušu satanovi"? Ty snáď veríš v nejakého satana? Nože daj nejaké zdroje, ale hodnoverné, poprosím, nie nwoo.org a podobne.
Nemam rad konspiracie a vacsina z toho co sa prezentuje je naozaj bullshit, ale zaujimalo by ma, co je pre teba hodnoverny zdroj? Staci, ze bude nejake tvrdenie na hodnovernom sme.sk? Alebo v biblii? Alebo na protiamerickych tv staniciach? Ak by sa ten isty bullshit co pisu na nwoo.org objavil aj na nejakom nekonspiracnom webe, uz by to nebol bullshit?

Par mesiacov dozadu sa na relativne kredibilnom webe financnytrh.com objavila sprava, ze Cina ide tlacit novu menu plne krytu zlatom. Vsetci tomu automaticky uverili, pretoze sa to objavilo na serioznom webe, pri tom clanok odkazoval na nejaku indiavision.com kde neboli ziadne tvrdenia, ziadne zdroje, proste nic uchopytelne.

Ja to skor vidim tak, ze ludia v nieco/niekomu veria a nech by aj samotny kristus zostupil z nebies a nieco im povedal, pokial by tam nebol prienik s tym co chcu pocut, tak to hodnoverne nebude.

fortis podla raelianov satan vobec nie je zly, len nechcel, aby nam ti, co nas stvorili dali know how. Mimochodom odporucam ti precitat satansku bibliu od LaVeya a zistis, ze satanizmus vobec nie je o vytvarani zla. Uz len z tohto pohladu su nejake reci o posadnutosti satanom uplne mimo misu. Nic take neexistuje. Myslis, ze preco maju knazi zakazane rozpravat o exorcizme? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Prosím, prestaň ma spájať so Sme, americkými médiami a podobne (a už vôbec nie s bibliou). Hodnoverný zdroj je ten, ktorý prezentuje fakty a nie dohady. Ak napríklad (že si to ty) SME zverejní správu, že v Bratislave bol protest a dvoch organizátorov zatkli, je to doložené fotkami, videom, faktami. Hodnovernosť sa teda popierať nedá. Ani SME a ani jedno médium nie je stopercentne hodnoverné, všetko závisí na tom, ako je vybraná správa podaná, prezentovaná, podložená.

Ak niekto šíri jeden dohad, ktorý sa ešte prekladmi niekoľko krát skomolí (to som tu už v minulosti dokázal v prípade konšpiračných webov neraz), ak ten dohad pochádza z jediného zdroja, ktorý nemá fakty, nie je podpísaný, neponúka metodológiu a šíri svoju "pravdu" do príbuzných informačných zdrojov, tak to ja za hodnovernú informáciu nepovažujem. Ale viem, že sa chceš slovičkáriť - zaujímavé je, že ja tu mám odpovedať na kadečo, pričom ja odpovede na svoje otázky nedostávam.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nechcem slovickarit, len ma zaujimalo na zaklade coho vyhodnocujes, ci je nieco pravda, alebo nie?

Ked bol protest gorila, niektore media hovorili, ze tam bolo 500 ludi. Spravili fotku, videl si, ze nejaky protest bol, videl si, ze tam bolo vela ludi, seems legit. Potom zrazu X ucastnikov protestu napisalo na fb, ze tam ludi bolo podstatne viac (myslim, ze cez 5000). Comu verit? Ide mi o to, ze aj ked mas nieco podlozene fotkami, videami atd, tak to vobec nemusi byt pravdiva informacia, kedze fakty sa daju ohybat ako to komu vyhovuje.

Konspiracie sa snazia prave na tomto fakte stavat. Napriklad v pripade UFO zoberu nejakych ludi, ktori kedysi pracovali v NASA (co je lahko overitelne) a ty ti ukazu nejake tajne fotky, dokumenty, nieco porozpravaju a cele to vyzera uplne seriozne, pri tom pravda moze byt niekde uplne inde.
Napísať odpoveď