Konšpirácie naše každodenné

Diskusie na politické témy...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Konšpirácie naše každodenné

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja dufam, ze utok na Iran rozputa svetovu vojnu.. Ludstvo to potrebuje ako sol, aby sa ocistilo od kadejakeho bordelu. Mozno by nebolo na skodu, keby po takejto vojne ostane na planete len par tisic ludi a zacne sa odznova. Nech to znie akokolvek bizarne, ine vychodisko z tejto situacie nevidim.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

zem by bola neobyvatelna.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

TommyHot napísal:Ja dufam, ze utok na Iran rozputa svetovu vojnu.. Ludstvo to potrebuje ako sol, aby sa ocistilo od kadejakeho bordelu. Mozno by nebolo na skodu, keby po takejto vojne ostane na planete len par tisic ludi a zacne sa odznova. Nech to znie akokolvek bizarne, ine vychodisko z tejto situacie nevidim.
prekvapivo, v tomto suhlasim, dotaraz vzdy "vojny" posunuli ludstvo vpred, ano vela ludi pozomieralo a boli to ohromne tragedie, ale v dnesnom svete to proste asi inac nejde, ludska natura je asi uz raz taka :|
Son-Goku napísal:zem by bola neobyvatelna.
velka cast zeme by asi bola, tiez dan za hlupe ludstvo
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa napalm »

vendo napísal: prekvapivo, v tomto suhlasim, dotaraz vzdy "vojny" posunuli ludstvo vpred, ano vela ludi pozomieralo a boli to ohromne tragedie, ale v dnesnom svete to proste asi inac nejde, ludska natura je asi uz raz taka :|

velka cast zeme by asi bola, tiez dan za hlupe ludstvo
1. Velmi ma udivuju taketo nazory, vojna nikomu nikdy nepomohla. Jedine coho zleho sa svet zbavi po svetovom konflikte mozu byt ludia s vasimi nazormi. Mozno by ste nazor zmenili a zacal vam chybat tento svet keby ste na dvore nasli svoju rodinu rozhasenu na kasu.

2. Ivan ja by som nebol ochotny za to dat ruku do ohna, iba to bol moj nazor ak oto vidim.

3. Arabi su fanatici a je dost nechutne ze sa takto vyhrazaju celemu svetu...dufam ze maju USA nejaku neutralizacnu zbran na jadrove zbrane, nieze to za nich schyta cely svet.Aspon teda neviem ci tie vyjadrenia toho inranskeho vedca boli pravdive, neoveroval som.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Je pravdivý, povedal to v jednom rozhovore.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

napalm napísal: 1. Velmi ma udivuju taketo nazory, vojna nikomu nikdy nepomohla.
O tom sa mozme porozpravat, ked bude na zemi 20 miliard ludi, z toho zranica bude len pre 2-3 miliardy a ty budes nahodou na tej druhej strane.
hughito
Redeemer
Redeemer

To neznamená, že budem kecať o tom, ako treba vojnu, ktorá vykynoží 90% ľudstva na nejakom fóre. To je úplne absurdné, vojna je čisté zlo, utrpenie, smrť - treba hľadať iné prostriedky. Ono to nie je nemožné, aj dnes by sa dalo uživiť 7 miliárd luxusne, keby existoval reálny záujem. To je naozaj už tá posledná vec, keď lietame na Mars.
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

TommyHot napísal:Ja dufam, ze utok na Iran rozputa svetovu vojnu.. Ludstvo to potrebuje ako sol, aby sa ocistilo od kadejakeho bordelu. Mozno by nebolo na skodu, keby po takejto vojne ostane na planete len par tisic ludi a zacne sa odznova. Nech to znie akokolvek bizarne, ine vychodisko z tejto situacie nevidim.
nie ludstvo ale to len muzi takto rozmyslaju. Zena by nikdy nechcela vojnu
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

TommyHot napísal: O tom sa mozme porozpravat, ked bude na zemi 20 miliard ludi, z toho zranica bude len pre 2-3 miliardy a ty budes nahodou na tej druhej strane.

Staci sa pozriet UZ LEN na Slovensko, a jeho nevyuzite plochy na polnohospodarske ucely. A to nehovorim este o statoch s klimou, v ktorej sa dari roznym plodinam mnohonasobne viac.

Ale samozrejme o tom kapitalizmus nie je lebo to co sa deje v hladujucich krajinach mocenske elity netrapi. Ma to iba jeden dovod - ziaden profit z toho nie je. Kludne MILIARDA EUR do Grecka mohla ist tam.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Alebo by mohli nekotit tolko deti a vyzili by z toho co vypestuju, ze ano
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

beardie napísal:Alebo by mohli nekotit tolko deti a vyzili by z toho co vypestuju, ze ano
Neviem o tom zeby sa v pasme pusti a polopusti nieco dopestovalo. Ak aj ano, tak co voda?
Pinhead
King
King

Príspevok od používateľa Pinhead »

TommyHot,
v podstate súhlas.... tie veci nevyzerajú pozitívne a k nejakej väčšej vojne to pomaly, ale isto speje.... stačí sa pozrieť na históriu ako a prečo vojny vznikali a rovnako aj na to, ako sa z malej šarvátky môže stať veľká vojna....
Ľudí je na svete skutočne veľa.... a čím viac ľudí (respektíve tým pádom menej zdrojov), tým viac vzrastá napätie.... druhý termodynamický zákon nepustí (pre tých menej chápavých - povestný sud s pušným prachom čakajúci na iskru).
Ale zase, ako sa hovorí v každom konci je nový začiatok.... a rovnako je dôležité, keď to príde, stáť na správnom konci hlavne....

napalm,
a z akého dôvodu by sme mali poskytovať "rozvojovú pomoc" nejakým čurákom, ktorí sa kotia ako králiky bez ohľadu na to, aké sú ich reálne možnosti????
Logický dôvod samozrejme, nie nejaké sentimentálne drísty....
hughito
Redeemer
Redeemer

beardie napísal:Alebo by mohli nekotit tolko deti a vyzili by z toho co vypestuju, ze ano
Netrep blbosti. To, že ich je toľko veľa zachráni aspoň tých x, ktoré prežijú. Koľkokrát tu na fóre mam vysvetľovať, že chudoba=veľa detí a že to nie je z pasie, ale kvôli prežitiu rodiny (prípadne aspoň časti)? Áno, v istých prípadoch to môže byť aj spojené s nevedomosťou, ale inak to je jav, ktorý možno sledovať napriek celou históriou v každej spoločnosti.

Pinhead: Dôvod? Lebo mojím snom/cieľom nie je vytváranie "ostrovov raja," ale aby čo najviac ľudí žilo dôstojne. Preto by tá miliarda do Grécka bola oveľa prospešnejšia v Afrike, ale zase nie pasívnym spôsobom, na, tu máte, miniete a nemáte zase nič, ale investovať do to "know-how," aby to malo dlhodobý účinok a zmysel a aby to smerovalo k tomu, že sa daná komunita naučí sebestačne žiť.

Tieto princípy využívame dennodenne, nikto nie je dokonalý, nikto učený z neba nespadol, nikto nevie všetko - vy pošlete svojho kamaráta, alebo hoc aj cudzieho človeka, ale napr. spolupracovníka či spolužiaka doriti, ak za vami príde z nejakou prosbou o pomoc? Nie, pomôžete mu, poradíte, pokiaľ viete. V tomto prípade platí iný meter? Poviem si, ako Pinhead, nech tam kapú, však to je ich vina a sprostosť? To je naozaj prístup ako hovado. Ale tak v poriadku, len viem, že s človekom ako ty, Pinhead, by som nechcel mať nič spoločné.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Netrep blbosti. To, že ich je toľko veľa zachráni aspoň tých x, ktoré prežijú. Koľkokrát tu na fóre mam vysvetľovať, že chudoba=veľa detí a že to nie je z pasie, ale kvôli prežitiu rodiny (prípadne aspoň časti)? Áno, v istých prípadoch to môže byť aj spojené s nevedomosťou, ale inak to je jav, ktorý možno sledovať napriek celou históriou v každej spoločnosti.
Tomuto vôbec nerozumiem. Keby, že ich je menej tak to x neprežije? A čím viac detí, ľudí v rodine tým je aj väčšia spotreba potravín a vody, menej peňazí, tak nerozumiem ako to rodine môže pomôcť k prežitiu.
napalm
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Pinhead vravi: stačí sa pozrieť na históriu ako a prečo vojny vznikali a rovnako aj na to, ako sa z malej šarvátky môže stať veľká vojna....

tak skusim teda logicke dovody :

- jedina spojitost medzi konfliktmi v minulosti a v sucastnosti - teda rozputanie konfliktu je spachanie atentatu avsak momentalne nemoze vzniknut z takeho niecoho svetovy koflikt a este k tomu ked ho media same spochybnuju, co sa spochybnovali aj atentaty v minulosti avsak s 50 rocnym oneskorenim

- media....za ww1,ww2 a inych media neboli....media ovplyvnuju na 80% priebeh dnesnych konfliktov....SAMOZREJME pokial svetoveho knfliktu nevypadnu vsetky siete

- dalsi dovod je ze dnesnych konfliktoch nejde o ziadne dobyvanie uzemia a zotrocovanie celych narodov ako v minulosti, ani o nejake masove cistky,ani o ziskanie pracovnej sily.....ide cisto o BIZNIS (nerastne suroviny) a vyroba zbrani...a mozno trocha o svetovy mier AKOZE

- v sucasnosti ide o model jedneho statu USA/NATO ako napada stat za statom...a nikdy sa proti nemu nikto nespojil...lebo nemal kto.....a RUSKO je dont make war, make the love (gruzinsko a cecenci neratam)

- k tym tvojim kralikom.....ako to mozes hovorit o ludoch....ved to nie su cigani ktori okradaju stat, lezia doma, zchlastaju sa a potom vyhasia cely les v narodnom parku......tiez maju pravo na zivot a rodinu a pochybujem ze kazdy z nich ma 12 deti....ja som hovoril o podrore tychto oblasti v predstave ze UZ KED JE nejaka podpora EU a NATO (a inych org.) tak nech sa vykajdia na cely trhovy mechanizmus a eurozonu a podobne sracky a nech pomozu radsej takymto ludom....EU hosporadskou obnovou na produkciu potravy a NATO vojenskou oporou proti diktotorom a genocidoidnymi skupinami
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

son-goku toto si napisal v dote2 topicu "vobec tomu nerozumiem, slaby v angl,"
uz si zdatnejsi ? :D
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

nie ale videl som preklad.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

napalm napísal:ved to nie su cigani ktori okradaju stat, lezia doma, zchlastaju sa a potom vyhasia cely les v narodnom parku
praveze porovnanie s ciganmi je viac ako na mieste

vacsina obyvatelov Afriky v mnohopocetnych rodinach sa sprava presne ako cigani, nic nerobia (nie je ani velmi co), len kotia deti, tym padom je vacsi tlak na zvysujucu sa pomoc zo zahranicia, kedze sami si tolko nedopestuju

keby mali kazdy len 1 decko, do par (desiatok) rokov by tam bolo dostatok jedla, lebo jeho mnozstvo by korenspondovalo s mnozstvom obyvatelstva, pripadne by mohli jedlo aj vyvazat a zbohatli by
takisto, nerastnych surovin je tam pozehnane
In some African states, half or more of the population is under 25 years of age. The total number of people in Africa grew from 221 million in 1950 to 1 billion in 2009.
pomahat? ano, urcite ano, ale len vzdelavanim
nosit im tam zranicu? urcite nie
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

napalm napísal:- k tym tvojim kralikom.....ako to mozes hovorit o ludoch....ved to nie su cigani ktori okradaju stat, lezia doma, zchlastaju sa a potom vyhasia cely les v narodnom parku......tiez maju pravo na zivot a rodinu a pochybujem ze kazdy z nich ma 12 deti....ja som hovoril o podrore tychto oblasti v predstave ze UZ KED JE nejaka podpora EU a NATO (a inych org.) tak nech sa vykajdia na cely trhovy mechanizmus a eurozonu a podobne sracky a nech pomozu radsej takymto ludom....EU hosporadskou obnovou na produkciu potravy a NATO vojenskou oporou proti diktotorom a genocidoidnymi skupinami
Videl si niekedy africkeho cernocha? Rozpraval si sa s nim? Vies co je to zac? Predpokladam, ze nie. Ja som tu moznost mal, a hovorim ti, ze oni su este sprostejsi nez cigani. Radsej liat zdroje do skrachovaneho Grecka, co nam z kratkodobeho hladiska docasne pomoze, ako vyhadzovat tieto zdroje von oknom. Netreba zabudat na to, ze potravinova pomoc nebola vytvorena na to aby pomahala, ale na to aby podmanovala a tak s k nej treba aj stavat a cudujem sa, ze vy moralizatori s takouto imperialistickou hlupostou suhlasite.
Napísať odpoveď