Aikido a ja - ano, ci?
Aikido a ja - ano, ci?
Chcel by som vyskusat a trenovat aikido z viacerych dovodov, ako su /zvysovanie sebavedomia, spolocenske vyzitie, uvolnenie stresu, naucenie sa (postupne) sebaobrany/, pricom fyzicky na tom niesom najlepsie -- teda nemam kondicku necvicim a teda nemam ziadne skusenosti s tejto oblasti. Taktiez trening je 2x do tyzdna, pricom koli robote by som tam mohol chodit iba kazdy druhy tyzden. Neviem ci sa to vobec oplati a co by som mal do toho ist. Taktiez som pocul, ze mam ist radsej na ju jitsu, pretoze to je to iste len lepsie.
Poprosim vas nazor.
Poprosim vas nazor.
Re: Aikido a ja - ano, ci?
Určite lepšie ako nič.
A nieje to take - nasledujuce, ze na jednej hodine sa ucim nieco a na dalsej nieco dalsie? alebo je to stale to iste dookola ze mozem vynechat..
áno... s aikidom začínajú deti od 6 rokov aj starí ľudia nad 50... pokiaľ si nájdeš dobré dojo a senseia, tak nie je problém... okrem toho nech som trénoval s hocikým, nemal som problém s tým, že by sa počas tréningov nedala nastaviť latka...
-
Sarger
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Tiež nad tým nejaký ten piatok uvažujem... len musím odchytiť kamoša a zistiť info 
aikido je hovadina prihlas sa na nieco lepsie
Zdovodni svoje vyjadrenietrummm napísal:aikido je hovadina prihlas sa na nieco lepsie
-
Sarger
Guru wannabe
Ako pozerám na trummm-ove príspevky tak hovadinou je uňho väčšinou všetko...
Ako bol som sa pozrieť na tréningu aikida a tiež ma to nejak nezaujalo pripadalo mi to nudné. Chodil som 2 roky na kickbox a potom 3 roky na taekwondo a to boli pravé zaberačky aspoň to taekwondo odporúčam tam som si riadne zlepšil fyzičku a nikto si do mňa nezačínal kto áno tak som mu ukázal, že si nemá začínať
Na začiatku to je síce ťažké keď nemáš fyzičku ale tú nadobudneš keď budeš makať ale inak každý druhý týždeň neviem či sa ti oplatí. Tiež inak plánujem začať zase chodiť na niečo takéto lebo človeku to fakt pomôže.
Ja to aikido vlastne poznam uz par rokov, ale nikdy som sa nevedel prinutit - chodit na to. Vzdy sa naslo nieco prednejsie. A teraz ked vidim ze co zo mna je, tak sa chcem zlepsit, aj kondicku aj sebavedomie. A vzdy mi islo o to spacifikovat nepriatela, nie zacat ho kopat. Prinajhorsom mu zrusim ruku 
A co som pozeral videa aikida tak hoci bol nepriatel kickboxer, tak ked aikidan sa dostal k jeho ruke tak vzdy skoncil na zemi bez moznosti pohybu. Samozrejme na to je potrebny dlhorocny trening.
Za vyskusanie ale nic nedam. Mozno zacnem tam a skoncim niekde uplne inde.
Inak aj ten krav daco obranna technika vyzera dobre, len vyzera aj viac bolestivo
A co som pozeral videa aikida tak hoci bol nepriatel kickboxer, tak ked aikidan sa dostal k jeho ruke tak vzdy skoncil na zemi bez moznosti pohybu. Samozrejme na to je potrebny dlhorocny trening.
Inak aj ten krav daco obranna technika vyzera dobre, len vyzera aj viac bolestivo
-
Blackout147
Medium Expert
Podla mna by si mal ist skusit thajsky box, ked som zacinal ja, tak som nemal ziadnu kondicku vobec nic. Treningy boli v pohode a postupne sa stupnovali ako sme to zvladali a trener sam povedal, ze je na nas ako budeme chodit na treningy. Najprv sme trenovali techniku a kondicku a potom sme zacali aj lahkymi sparringmi a tak. Takze ja by som ti radil ten thajsky 
-
audiotrack
VIP
tak je to to isté, alebo je to lepšie?Xijo napísal:...pretoze to je to iste len lepsie.
V podstate je úplne jedno čo si vyberieš. Ak máš možnosť len každý druhý týždeň, tak u teba to bude mať skôr tú spoločenskú funkciu a funkciu uvolnenia stresu. Ale pokiaľ je tam vôľa, určite by si mal skúsiť. Môžeš tým iba získať, nezoberie ti to nič /okrem času a finančných prostriedkov/
Komplex:
sorry, ale taekwondo je podľa mňa na ulicu ako varecha na krájanie... Myslím si že športy ako karate, thaisky box, MMA sú oveľa účinnejšie. Lebo skôr ako taekwondista stihne vyskočiť, urobiť kop z otočky, tak schytá nejaký ten úder... Vyzerá to dobre, na kondičku to je prvadepodobne veľmi náročné,(obdivujem ľudí čo to dokážu) ale na obranu nie...
Čo sa týka k téme, ja by som určite volil skôr niečo ako karate, alebo ten thaisky box. Ja chodím na MMA a karate a MMA je vpodstate thaisky + niečo. V týchto športoch to je tak, že keď sa na prvých tréningoch naučíš základ, tak v ďalších tréningoch si všetky techniky zlepšuješ a zlepšuješ...
sorry, ale taekwondo je podľa mňa na ulicu ako varecha na krájanie... Myslím si že športy ako karate, thaisky box, MMA sú oveľa účinnejšie. Lebo skôr ako taekwondista stihne vyskočiť, urobiť kop z otočky, tak schytá nejaký ten úder... Vyzerá to dobre, na kondičku to je prvadepodobne veľmi náročné,(obdivujem ľudí čo to dokážu) ale na obranu nie...
Čo sa týka k téme, ja by som určite volil skôr niečo ako karate, alebo ten thaisky box. Ja chodím na MMA a karate a MMA je vpodstate thaisky + niečo. V týchto športoch to je tak, že keď sa na prvých tréningoch naučíš základ, tak v ďalších tréningoch si všetky techniky zlepšuješ a zlepšuješ...
osobne aikido nemam rad, ale aspon sa na nic nehra, no ked na neho nemas cas je ot zbytocnost, tam sa prve prakticky pouzitelne vysledky dostavuju po cca 5rokoch pravidelneho cvicenia, ked nato nemas cas systematicky chodit je to blbost, lebo tym zabijes cas a nic sa nenaucis. holt je to o tom, ze aikido je uz dnes z hladiska sebaobrany prekonane, nie je efektivne stoji vela casu a ponuka vzhladom na cas velmi malo, ale komu ulahodi ako sport/cesta zivotom, proti tomu nic nez respekt.
ak nemas systematicky cas chodit na nieco tak odporucim krav maga, to je sebaobrana v jej najcistejsej forme, najlahsie ide do krvy a skutocne funguje, pracuje na anozaj zakladnych technikach, takze by zrejme prezila aj tvoj nepravidelny rezim, kedze fakt lahko ide "do krvi". hovorim z vlastnej skusenosti.
ak nemas systematicky cas chodit na nieco tak odporucim krav maga, to je sebaobrana v jej najcistejsej forme, najlahsie ide do krvy a skutocne funguje, pracuje na anozaj zakladnych technikach, takze by zrejme prezila aj tvoj nepravidelny rezim, kedze fakt lahko ide "do krvi". hovorim z vlastnej skusenosti.
najprv sa rozhodni co ches robit ci jedno alebo druhe, lebo ak mas dva roky robit karate a potom prejst na nieco normalnejsie napr box, tak to nie je najlepsie.budes si brat zlozvyky z predchadzajucich skusenosti.napr garde-postoj v karate je strasne sprosty.roztiahnute nohy,ruky dole, stoceny doboka, a poskakujuci.chces sa vediet branit alebo len tak relaxacne proti strestu? ak to druhe daj sa na tai chi.inak KM je sialena vecXijo napísal:Ja to aikido vlastne poznam uz par rokov, ale nikdy som sa nevedel prinutit - chodit na to. Vzdy sa naslo nieco prednejsie. A teraz ked vidim ze co zo mna je, tak sa chcem zlepsit, aj kondicku aj sebavedomie. A vzdy mi islo o to spacifikovat nepriatela, nie zacat ho kopat. Prinajhorsom mu zrusim ruku
divad: ako to myslis ze mma je thaisky?
Škoda, že toľko ľudí karate podceňuje. Ja chodím na MMA, mám kamaráta čo chodí na thaisky, kamaráta čo robí džudo, ale karate sa mi zdá na bitku v ulici perfektné. Mne už karate zachránilo život...
PS: Tým že thaisky je MMA som myslel že v MMA sú prvky thaiskeho. Akurát trocha zmeny a bije sa aj na zemi... Teda aspoň myslím...
PS: Tým že thaisky je MMA som myslel že v MMA sú prvky thaiskeho. Akurát trocha zmeny a bije sa aj na zemi... Teda aspoň myslím...
Tak karate je aj viac druhov. 
tak ked chodis na mma a charakterizujes to ako thajsky stym, ze sa bije aj na zemi asi ti nieco ztoho mma uslo (royce gracie by zaplakal). kam to prosimta na to mma chodis?
Keď to chceš takto, tak to je zmiešané bojové umenie z thaiskeho boxu + to ďalšie sú ďalšie odvetvia boxu, na zemi som myslel jiu jitsu(myslím že takto sa to píše
)... Povedal som to v rýchlosti... Tak si spokojný?
a co ked je to kick box a judo?