Sused Madar

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Mali by ste vyhrady voci tomu, aby sa do vasho susedstva nastahovala Madarska rodinka?

Ano
71
24%
Nie
104
36%
Je mi to jedno
95
33%
Nikdy !
21
7%

Celkom hlasov: 291

ikovan
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

jurajm napísal: To stým SMK máš právdu!!
Ale nemožeš porovnávať USA a SVK ved USA ani domorodci nežijú a je tam strašná zmes kultúr. Ale unás je to uplne iné!! Veď poznáš históriu. :?
Co je to USA? Jeden vyraz to vystihuje najlepsie Melt pot. Mylsim ze my sme dost suvereny narod a stat aby sme uzanvali nieco take ako Melt pot, nie je to o neznasanlivosti ci o kvazi "rasizme" ono je to o zvrchovanosti" nasho statu a o suverenite nasho naroda..
Les
King
King

Príspevok od používateľa Les »

ikovan napísal: Co je to USA? Jeden vyraz to vystihuje najlepsie Melt pot. Mylsim ze my sme dost suvereny narod a stat aby sme uzanvali nieco take ako Melt pot, nie je to o neznasanlivosti ci o kvazi "rasizme" ono je to o zvrchovanosti" nasho statu a o suverenite nasho naroda..
Slovensko zvrchovanost ma, aj ked je samozrejme v EU. Zvrchovanost vsak nemala pocas Tisa, ked sa musela podriadit zakonom a direktivam z Nemecka, no a potom tu tiez boli nasi "bratia" Rusi do roku 1989.
Eldar
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eldar »

nie ja nemam vyhrady proti nikomu kim si ma nesprotivy
VIP721
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa VIP721 »

Ja mam Madarske korene taze by sme si este pokecali :)
scarpo
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa scarpo »

mne by to bolo zajedno ak by mi nekradli zemiaky zo zahrady...
Les
King
King

VIP721 napísal:Ja mam Madarske korene taze by sme si este pokecali :)
Som rad, ze to nezakryvas, lebo niektori na Slovensku sa za to este aj hanbia. Je na vasej generacii, aby uz xenofobia neexistovala, ked vyrastiete. To by bola prekrasna Europa.
haliegro
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa haliegro »

ak by chcel moj madarsky sused vychadzat dobre so mnou, musel by nas slovakov brat ako rovnych, vediet po slovensky, alebo aspon ukazat snahu a ucit sa slovencinu a samozrejky musi to byt kulturny clovek. ale to neplati len pre madarov, plati to pre vsetky narodnosti.
co sa tyka madarov, ako takych, samozrejme mam predsudky koli blizkej, aj dalekej minulosti, ale ak by mi ten ktory clovek ukazal, ze su neopodstatnene, nevidim dovod byt nevraziva.
ale je jedna skupina madarov, ktoru by som bola schopna vykopat zo slovenska- madari, ktory sa za 3 generacie pobytu v SR nedokazali naucit po slovensky, slovakmi pohrdaju bez ohladu na oddovodnenost a sposobuju, ze v KE vas v obchode predavacka neoslovi po slovensky, ale po madarsky. vtedy som schopna vrazdy :evil:
Kels
King
King

Príspevok od používateľa Kels »

Urcite by mi to nevadilo :P
d4rk_0n3
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa d4rk_0n3 »

kym by neboli otravny, tak by to islo 8)
Rubiki
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Rubiki »

haliegro napísal:ak by chcel moj madarsky sused vychadzat dobre so mnou, musel by nas slovakov brat ako rovnych, vediet po slovensky, alebo aspon ukazat snahu a ucit sa slovencinu a samozrejky musi to byt kulturny clovek. ale to neplati len pre madarov, plati to pre vsetky narodnosti.
co sa tyka madarov, ako takych, samozrejme mam predsudky koli blizkej, aj dalekej minulosti, ale ak by mi ten ktory clovek ukazal, ze su neopodstatnene, nevidim dovod byt nevraziva.
ale je jedna skupina madarov, ktoru by som bola schopna vykopat zo slovenska- madari, ktory sa za 3 generacie pobytu v SR nedokazali naucit po slovensky, slovakmi pohrdaju bez ohladu na oddovodnenost a sposobuju, ze v KE vas v obchode predavacka neoslovi po slovensky, ale po madarsky. vtedy som schopna vrazdy :evil:
No to poznam lebo sa my to stalo, bol som taky nasraty, ze ako sa hovori "sa my nozik vo vrecku otvaral"!
saj
Addict
Addict

Príspevok od používateľa saj »

absolutne mi o nevadi ved su to ak isto ludia jak ja akurat ze inak rozpravaju
Robcsi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Robcsi »

no pravdupovediac ja som viac ako polovičný maďar, ale národnosť mám slovenskú , dúfam, že to nevadí a nevymknete ma z fóra, :) :) :)
ved to vidieť aj na mojom mene Robcsi - cs znamená č :wink:
Linkman
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Linkman »

ja mám rád aj maďarov aj rómov pokial sa voči mojej osobe nesprávaju jako koko** ale potom nemam rad len toho oného dotycneho kto sa ku mne tak spraval a niesom pre toto zaujaty voci celemu narodu ci uz Madarov ci Romov
Sancho
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sancho »

nieze by som bol rasista,pre mna madar ako cigan
furt jedno
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

Stalin napísal:to je jedno ale urcite by som nexcel cigana!!!
a ja co mam povedat nedaleko ich osady byvam

ale madar mi nevadi
OnlinePetulo
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa OnlinePetulo »

Mne by to an nevadilo.Nepoznam žiadneho maďara tak nemôžem súdiť.
Ale jedno ma SEREže na niektorich častiach Slovenska sa uči ako hlavny jazyk maďarčina.
Ten to rok som bol na dovolnek v ČALOVE (na Slovensku) a pripadal som si tam ako v Maďarskej dedine.
biojam
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa biojam »

Moja prababka sa narodila v Pešti. Sused, ktorému kukám do okna je čistý maďar. Jeden z mojich naj kamarátov je maďar....

Ale keď mi kur** nejaký maďar povie, že toto je horné uhorsko, tak mu to lopatisticky vysvetlím, že ne!!!

Čiže najlešie lopatou...
Les
King
King

OnlinePetulo napísal:Mne by to an nevadilo.Nepoznam žiadneho maďara tak nemôžem súdiť.
Ale jedno ma SEREže na niektorich častiach Slovenska sa uči ako hlavny jazyk maďarčina.
Ten to rok som bol na dovolnek v ČALOVE (na Slovensku) a pripadal som si tam ako v Maďarskej dedine.
Hlavny predment Madarcina na Slovensku nieje pokial viem, ale obcania SR, ktori maju madarsku narodnost si mozu zvolit, ze ci chcu ist do skoly s vyucovacim jazykom madarskym. Preco nie. A to, ze si si pripadal, ze si v Madarsku ja na tom nevidim nic abnormaleho. Alebo hadam si myslis, ze ked sa dvaja Madari stretnu niekde na ulici v Komarne, tak by sa mali rozpravat po slovensky?
PiT
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa PiT »

K teme. Pokial by to boli normalni ludia, tak by mohli byt madari a trebars aj zeleni s antenkami na hlavach, snedi ako cigani alebo cierni ako uhol a nevadili by mi.

Les:

1) Ked niekto nadava na madarov, tak je automaticky rasista ? Chod si ujasnit dojmy a pojmy.

2) Nepaci sa mi, ze je na juznom Slovensku dvojite (slovensko-madarske) znacenie. Ked raz zijem v nejakej krajine, tak akceptujem pravidla tej krajiny a logicky sa naucim jazyk danej krajiny, aby som mohol komunikovat a nebudem sa naopak snazit zmenit zakony danej krajiny, aby som si tam presadil svoju rec. Ked sa mi nepaci, tak sa zdvihnem a odidem... (Myslim, ze obyvatelia statov zalozenych na euroamerickej kulture maju dost prostriedkov a schopnosti na to, aby sa zdvihli a prestahovali do inej krajiny.)

3) Co povies napr. na pripad, ked sa v Komarne (uzemie SR) moj otec (slovak) sudil s madarom o slovenske pozemky a musel si zhanat tlmocnika, pretoze sudca s nim (a jeho obhajcom) odmietol hovorit po slovensky :?:
To je to, co mi vadi, z coho sa mi vo vrecku noz otvara a z coho mi je bez prepacenia na grcanie :!:
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Ja mam viac zazitkov so slovenskymi madarmi a je to hanba slovenska. Akoze idem si na juh, 30km od hranic a chcem vediet ako sa dostanem na konkretne mesto a ked sa pytam ludi, tak nemtudom ? Pripadne po 10s prepnu na slovencinu a nerozoznaju pravu a lavu stranu ?
Minuly tyzden davali anketu (boli to Vyvoleni), kde sa po slovensky pytali, ze kto najblizsie vypadne a niektori iba madarsky a museli dat titulky, ved toto je zvratene, ked uz zijem na Slovensku, tak sa naucim aspon daco ...
Napísať odpoveď