Časopis Bridge

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
K!K0
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Časopis Bridge

Príspevok od používateľa K!K0 »

Ahojte,chodím na stednú a dnes nám profesorka AJ dala návrh,či nechceme odoberať časopis Bridge.Sú tam články v angličtine(prakticky všetko je tam v AJ) a za každým článkom sú zhrnuté slovíčka ktoré by mali byť pre nás nové.Sú tam aj cvičenia ktoré môžu byť aj na maturite.Proste je to časopis pre stredné školy.Možno má niekto z vás s týmto skúsenosti tak sa chcem opýtať či sa oplatí ho odoberať(dá mi niečo naviac?) alebo je to strata času?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Časopis Bridge

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak si ten časopis iba kúpiš, tak ti nič nedá. Musíš ho aj čítať, prekladať si články a podobne. Teda samoštúdium. A to môžeš rovnako tak aj na iných článkoch, bez toho časopisu.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Tak áno ale vieš časopis je určený pre stredoškolákov takže si myslím že články by mali byť niekde okolo mojej úrovne.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

no veď oni budú okolo tvojej úrovne, otázne je či ťa budú zaujímať, a či ťa bude baviť si doma čítať a prekladať anglické články namiesto toho aby si si zapol počítač alebo išiel von :)
To máš ako s každým samoštúdiom. Potom ti rovnako odporúčam odoberať chemické magazíny aby si sa doučil chémiu, national geografic aby si mal lepší prehlad v biologii a geografii a podobne. Ak ti stačí to čo sa učíte v škole, časopis je ti na nič. On je na samoštúdium, ale to vyžaduje aj tvoju aktivitu, a nie iba si zaplatiť predplatné. A tým pádom tú aktivitu môžeš vyvinúť aj sám a prekladať si články z netu alebo z učebnice pár lekcii dopredu. Podľa mňa je to zbytočné, ale rozhodni sa sám
K!K0
Light Professional
Light Professional

Založil som topic lebo som chcel vedieť názory. :)

Viem že angličtina sa mi zíde do života(už teraz to pociťujem a snažím sa v nej zdokonaľovať nie len v škole aj doma napr. pri Pc)
Keby že ide o ostatné predmety tak to mám v paži,ale AJ je AJ.Isto chápeš.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak nech ti dá učiteľka ten časopis prelistovať, a zváž sám podľa obsahu. Zmaturovať zmaturuješ aj bez toho. Ak to chceš lebo máš záujem sa naučiť navyše, a bude ťa ten časopis baviť svojím obsahom, tak si ho objednaj. Osobne ho nepoznám, ja som sa vyjadroval všeobecne k doplňujúcim študijným materiálom.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Keby si mal záujem do toho nazrieť tak tu je ukážkové číslo.
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

www.engvid.com a tvoj oblubeny serial v originali ti da omnho viac ako nejaky casak, kde ta 3/4 nezaujima. Mozno je to len vec nazoru...
Btw cez prazdniny som videl 5 serii Friends a teraz na angline pri vacsine slovicok uz len s dobrym pocitom prejdem prstom na dalsie...
K!K0
Light Professional
Light Professional

Dík za nápad,je pravda že polovica článkov je pre mňa nezaujímavých ale ja sa tú anglinu chcem naučiť takže by som si ich tak či tak prečítal/preložil.

Pozeral si čisto v AJ alebo aj s titulkami? :D
lowmanek
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa lowmanek »

S eng titulkami, ak som nieco nerozumel, tak som pozrel na titulky a hodil do google translate. A hlavne necitaj stale titulky, resp. co najmenej, aby si rozumel hovorenemu a nie citanemu...
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

prelistoval som si virtualne ten casopis a podla mna vyzera celkom zaujimavo... urcite lepsie ako to co sme my odoberali (uz ani neviem, co to bolo...Hello ci co)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Asi pôjdem do toho 10€ nie je veľa zaplatiť na celý rok predplatné.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

este raz si precitaj co ti pise Audiotrack.

pokial si zaplatis casopis a nebudes ho citat pre nejaky dovod (budes robit daco ine, nebudu ta bavit tie clanky) tak su to vyhodene peniaze...

pokial z toho budete robit v skole a prekladat to, tak to vyznam ma...

ale inak si mozes clanky najst na nete a prekladat si co ta bavi a zabit tak tri muchy jednou ranou. (ucit sa AJ, zaoberat sa tym co ta bavi, usetrit eury na pivo_)
K!K0
Light Professional
Light Professional

Dám príklad.Nájdem si na nete článok ktorý ma zaujíma,prečítam prvých 5-10 riadkov ktoré viem bez problémov preložiť a porozumiem tomu.Ale potom príde časť článku kde si musím každé 2-3 slovo hádzať do translatora ktorý to ani nepreloží tak ako by som potreboval.Takže si vieš predstaviť že ma to pomaličky odrádza.Radšej by som čítal články(hoc by neboli až tak zaujímavé) kde by som rozumel aspoň 70% bez prekladača.Určite vieš o čom hovorím.
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

dobre, mozno pri prvom-druhom-tretom clanku, stravis kopu casu s prekladacom, ale neskor zistis ze to za to stalo.
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Sám uvidíš že 80% z tých slovíčok ktorým na prvý pohlad nebudeš rozumieť pochopíš z kontextu čo znamenajú ..
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

Ten časopis je strata času, sam som ho odoberal, a poviem ti, že som si takmer istý tým, že ťa zaujme maximálne jeden članok za tri čísla, neverím že to budeš čítať. Ako ti radili, radsej pozeraj nejaky oblubeny serial, daj si najprv slovenske titulky, neskôr anglicke titulky. Alebo zbehni do nejakej lepsej trafiky/knihkupectva a kúp si nejaký magazín/knihu v angličtine, čo ta zaujme. A ak sa bojíš, že nebudes chápať, sú knihy v cudzom jazyku, ktoré sú delené podľa obtiažnosti.
K!K0
Light Professional
Light Professional

Mohol by si uviesť nejaký obchod kde majú knihy delené podľa úrovne angličtiny? lebo nikde som na také delenie ešte nenarazil.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Kedysi to bolo aj v Tescu v BA, takže myslím, že nebude problém nájsť to niekde v Panta Rhei, prípadne sa opýtaj personálu. Nie som si istý, ako je to dnes, ale už som videl aj knihy, kde na jednej strane si ju mal anglicky a na druhej, protilahlej, si mal rovno preklad, takže si si to mohol realtime checkovať.
Balvorn
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Balvorn »

je to v Panthe Rhei, tam maju sekciu anglicka literatura, a uz si len vyberas obtiaznost... zelena=easy, cervena=hard ...
Napísať odpoveď