Zlé skúsenosti a zážitky u doktorov - nepríjemné vyšetrenia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

mne povedala obvodna ze to robia ultrazvukom ale na gastro som sa dozvedel nieco ine :x
Andi_Cibula
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zdravotníctvo - vaše zážitky u doktorov

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Zdravím, takáto téma tu ešte asi nie je, tak môžme začať.
Čo ste zažili u doktorov ? Kladné zážitky, negatívne zážitky. Skúsenosti, čo odporúčate, čoho sa vyvarovať ?
Triky a finty na dôchodcov. (nič proti ním, ale berem do úvahy mladší vekový priemer fóra)

Ja som momentálne po 3 týždňoch zápalu pľúc a dnes som mal ísť na kontrolu, prídem do čakárne asi o 08:00, všetkých 15 čísel fuč a teta mi povedala že minuté boli o 06:45. Volám sestričke, že som objednaný a ona že ma nezobere, reku dám 5€ za prednostné, tak neochotne ma pozvala na 11:30. Nezvládnutá organizácia.

Inak sa vždy objednávam telefonicky, prednostne za 5€urovku, občas donesiem nejakú nepeňažnú pozornosť, ako kartón kancelárskeho papiera, nejakú kytku, zarámovaný obrázok z čias keď som chodil na výtvarnú. Zlepšuje to vzťah s doktorom a sme si tak nejak ľudsky bližšie.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdravotníctvo - vaše zážitky u doktorov

Príspevok od používateľa pryja »

Myslim, ze tu uz taka tema je, neviem, ci ju nezalozil kedysi Qwerty, opisoval tam svoje zazitky s hadicami pri vysetreniach. Skusim pohladat
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Zlé skúsenosti a zážitky u doktorov - nepríjemné vyšetre

Príspevok od používateľa uplink »

Zmenil som ten názov témy, nech je to trochu zrozumiteľnejšie.
MichalkoOo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa MichalkoOo »

veľmi zaujímave čítanie táto téma :D radšej umrieť ako si do penisu a zadku strkať hadice :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

To by som chcel vidieť, ako radšej umrieš. Určite to nie je nič príjemné, ale ak to je nutné, tak to treba podstúpiť - pre daného doktora ordinárny medicínsky zákrok.

Mňa napadá napr. protekčné vyberanie znamienka u primárna nemocnice, ktorý to však vôbec neriešil a štýlom len tak si odbehnem ma hodil na máry, zasunul do akejsi chodby, kde bolo oblečenie a topánky, opichal chrbát, nepočkal, takže som všetko krásne cítil (aj keď nie v plnej sile), zašil ako na fronte a poslal preč. Jazva ako keby ma streili do chrbta, pritom to nebola extra veľká šošovica. :)

Prerazenie nosných dutín takisto nebolo moc príjemné, ale v pohode. Skôr išlo o to, ako to doktori diagnostikovali. "Krčár" to najprv okamžite zbadal (robili mi to kvôli "vraj cyste") na rontgenovom snímku, alergológ to ani nepriložil k tej nasvietenej mašine, len otočil smerom k oknu na pol sekundy a zahlásil "cysta," ale išlo skôr o to, že keď som šiel tak za mesiac k tomu krčnému ešte na akúsi kontrolu, tak už tam tu cystu pomaly nenašiel, hľadel na to ako na svätý obrázok (na rontgen) a ledva z neho vyšlo, že tam čosi vidí a treba ísť do nemocnice preraziť dutiny.. :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Najvacsia bolest aku som asi kedy videl a pocul, kedy chlapi ako hory plakali ako dievcatka v skolke bolo chirurgicke uvolnenie perianalneho abscesu, to fakt radsej biopsie, punkcie a endoskopie :D
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

Ja sa s vami tiez podelim o moje skusenosti. Nebolo to nic prijemne, ale bolo to robene pre moje zdravie, takze to bolo treba pretrpiet.
[OBRAZKY SU LEN ILUSTRACNE]

operacia sa vola MIRPE (Minimally invasive repair of pectus excavatum) po slovensky povedane - mini invazivna oprava vpaceneho hrudniku. robili mi to novou metodou, ku ktorej sa dostanem.
Moj hrudnik vypadal este o trocha horsie ako toto:
vpaceny hrudnik (pectus excavantum)
vpaceny hrudnik (pectus excavantum)

Bol som extremny pripad PE, cize poistovna nemala problem cely zakrok preplatit.

Minuly rok v oktobri(2011) ma operovali v Ruzinove na oddeleni hrudnikovej chirurgie. Po vsemoznych predoperacnych vysetreniach prisiel den, kedy som nastupil do nemocnice. Moc som toho nejedol z dovodu operacie na dalsi den + som vyplnil dotaznik o predchadzajucich operaciach/alergiach/liekoch a pod. Taktiez som si musel oholit celu hornu cast tela v okoli hruniku.

Den operacie:
Opat nejake vysetrenia tesne pred operaciou (meranie teploty, pozorovanie dychania a pod). Prisiel som na operacnu salu a anesteziologicka so sestrickami ma privitali v dobrej nalade. Zartovali sme o operacii, o nastrojoch, popytal som sa co mi budu robit, co mi velmi ochotne vysvetlili, oni sa pytali kde byvam, aku skolu navstevujem a pod. Velmi prijemne a kedze som sa operacie vobec nebal, pretoze som im vsetkym na 100% veril tak mi to prislo take fajn a uvolnujuce pred operaciou.

Potom nasledovalo zavedenie epiduralnej anestezy do chrbtice ... az tuto zacala byt naozaj "sranda" :D Predklonil som sa a oni sa mi snazili v okoli neviem ktoreho stavca nahmatat miesto kam mi vpichnu ihlu(dost velku :D ) a zavedu hadicku, ktorou mi budu podavat epiduralnu anestezu. Doktorka odhadla miesto vpichu, ale nastal maly problemik :D Nevedela sa trafit a ja s ihlou v chrbtici som tam sedel a doktorka hladala spravne miesto asi 1 minutu. (dovtedy moja najdlhsia minuta v zivote :lol: ) Pocas toho ako sa mi hrala s ihlou v chrbte tak mi sama od seba vystrelovala ruka a brnela, co bolo dost zvlastne. (treba zazit :lol: ) Nastastie to nasla a potom mi tu hadicku prelepili a zostala mi v chrbte. Ono to sluzi na to ze mi potom tou hadickou davali pri nervove zakoncenia chrbtice nejaky roztok ktory minimalizoval bolest po operacii (dostanem sa k tomu neskor).

Nasledne - klasika - lahol som si, prekryli ma plachtami, vpichli do ruky nejake uspavacie lieky, usta prekryli tou vecou ktora vam pocas operacie dava kyslik.

Do hrudnika mi vlozili protezu. Na oboch stranach hrudniku mi urobili otvory (3-4 cm) a pomedzi rebra vlozili protezu (neviem najst obrazok) ale proces vypada asi takto. protezu v sebe budem mat 3 roky, potom mi ju vyberu.

UPOZORNENIE ! TENTO OBRAZOK NIE JE PRE SLABE POVAHY !!!
Spoiler
ESTE JEDNO UPOZORNENIE! OTVARATE LEN NA VLASTNE RIZIKO! to na obrazku nie som ja
http://www.torakochirurgia.gda.pl/photo ... iegu02.jpg
Po operacii som sa zobudil na ARE a bol som tak strasne mimo ze som 10 minut na sestricky rozpraval po anglicky a potom som zase zaspal. Z toho si moc nepamatam.

V noci, asi uz na dalsi den som sa opat zobudil na ARE s obrovskymi bolestami hrudniku, a to som bol este nadopovany liekmi! Verte, taku bolest ste asi nikdy v zivote nezazili. To je ako keby vam zlomili kazde jedno rebro a nadvihli ho do polohy, v ktorej nechce byt. (ak niekto vie ako boli fixny strojcek na zuby (aj tej som zazil) alebo trhanie zubu- tak to je nic). Boli vas kazdy jeden nadych a vydych! Citite ako vam bucha srdce a sposobuje vam bolest len tym ze bije, pretoze naraza o tu protezu. Ak by sa mi vtedy chcelo kychnut, tak by som asi odpadol od bolesti...

Tu prichadza na scenu epiduralka. Na tu som sa vzdy tesil jak maly narkoman :lol: Prila sestricka a do hadicky vpichla nejaky roztok ktory putoval pri nervove zakoncenia miechy.(snad to vysvetlujem spravne, kludne ma nejaky medik opravte, toto si len pamatam ako mi to laicky vysvetlili) No v tej chvili ako roztok prisiel k mieche, som zacitil chladnost toho roztoku a nasledne som citil ako sa mi postupne po tele straca bolest. Bolest na 100% presla asi na 5 hodin. Postupne roztok prestaval ucinkovat a po 5 hodinach nastupovali bolesti. Roztok oblo mozne podavat kazdych 7 hodin a verte, v tej dobe ked som bol v nemocnici tak som vedel presne na MINUTU presne kedy mozem dostat dalsi, a ked sestricka neprisla na cas, tak som okamzite zvonil ze meska :lol: . Pocas tych 2 hodin mi podavali nejake infuzie a tabletky (ktorych ucinok som vobec nepotrehol a bolest bola obrovska) Pocas tych 5 hodin som vacsinou spaval, lebo len vtedy sa dalo a nasledne som bol vzdy prebudeny a s bolestami.

No samozrejme tu epiduralku mi davali po 3 dnoch coraz menej a tie intrevaly sa natahovali kedy som ju mohol dostat, za co som bol trocha nastvany, ale co uz :D nespal som zopar noci, spal som len potom co mi dali epiduralku.

Po 5 dnoch bolesti boli uz unosne a naucil som sa snimi aj spat.

Po 6 dnoch som sa zacal intenzivne pytat domov do domaceho liecenia, pretoze v nemocnici bola mega nuda. Bolesti postupne opadali, snazil som sa cvict a spravne dychat a rozcvicovat si hrudnik. Snaha sa mi vyplatila a po 8 dnoch ma pustili domov. Hrudnik som mal rozcviceny natolko ze som hned ako ma doviezli do mesta isiel pozriet na hodinku do skoly.

Hrudnik s protezou na RTG vypada asi takto: (krivu chrbticu na obrazku si nevsimajte, ja mam rovnu, ide len o to ako vypada ta proteza)
rtg protezy
rtg protezy
To co sa mi stalo par mesiacov po operacii zatial opisovat nebudem. Len v pripade zaujmu (podstupil som potom este 2 zakroky, 1 na uspali a 1 za ziva (len umrtvene)ale v podstate viacmenej len kozmeticke upravy) Mozem popisat aj potom nejake obmedzenia a sporty a zazitky ktore som uz zazil s protezou.

Ja za seba mozem povedat ze tuto operaciu velmi odporucam! Som velmi spokojny a vysledok stal za vsetku tu bolest! A ak by som mal ist znova, tak idem. Isiel som, pretoze som velmi chcel vypadat normalne. Kvoli vpacenemu hrudniku som nechodievam moc na kupaliska ani k vode, pretoze ludia sa na mna divne pozerali a nebolo to velmi prijemne.
Sarger
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Sarger »

jefty to si mal vrodené, či dáka nehoda?
jefty
Star
Star

Príspevok od používateľa jefty »

je to geneticke (moj otec ma tiez vpaceny, ale len minimalne - skoro ani vidno to nie je), ale ked som bol maly tak som mal hrudnik normalny a doktori si myslia ze potom nasledkom toho ze som velmi rychlo vyrastol do vysky, sa mi hrudnik nestihol prisposobit a zostal v strede vpaceny.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

SRneC napísal:Najvacsia bolest aku som asi kedy videl a pocul, kedy chlapi ako hory plakali ako dievcatka v skolke bolo chirurgicke uvolnenie perianalneho abscesu, to fakt radsej biopsie, punkcie a endoskopie :D
to mala moja sestra, extra kvoli tomu dosla z Irska a tu si to nechala rezat. Bolelo to dost, ale vraj v porovnani s preplachovanim slznych kanalikov slanou vodou alebo narezanim jacmena na oku, to bolo celkom v pohode :)
noone
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa noone »

Ked som mal zapalene slepe crevo:

Po vysetreni konecnika (gumena rukavica rulezz):
Doktor: Ako sa citite?
Ja: Ponizeny?
Doktor: Si myslite, ze mna to bavi?
twardykamen
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa twardykamen »

pre mna bolo neprijemne ked som mal abces na mandliach a prvy den to narezali a ostatne dni to otvarali peanom.
ale sosobne si myslim ze to je absolutne nic oproti lumbalnej punkcii ktory postupil kamarat s neuveritelnymi bolestami aa absolutne neprijemnymi stavmi
thundabird
Novice
Novice

Príspevok od používateľa thundabird »

Uff, vidim, ze mnohi maju celkom stavnate zazitky, hlavne ten hrudnik. Tiez ho mam mierne vpaceny, ale nie je to nic strasne a nijako ma to neobmedzuje (dokonca sa ma niekolko doktorov pytalo, ci cvicim, lebo to tak vyzeralo :D )

Tiez som zazil vselico, ako maly chlapec som mal strach zo vsetkeho a uz odber krvi ci injekcia boli pre mna hororovym zazitkom :) Asi ako 12rocnemu mi zubarka noznicami podstrihla jazyk, lebo som ho mal vraj prirasteny viac ako je normalne...nejako som to sice nepocitoval, aj rozpraval som normalne...keby som vopred vedel, co ma caka, tak ma tam nedostane nikto - najprv tampon s anesteziou pod jazyk a potom cvaky-cvak noznicami :D Nebolelo, ale nic co by ste si dali dobrovolne spravit... Raz mi pan doktor prebijal dutiny, lebo sa mu cosi nezdalo, aj ked asi zbytocne, lebo vobec tam nebolo tolko hnisu, kolko ocakaval...Niektorych doktorov je asi zbytocne komentovat, lebo mi predpisovali na vsetko ATB, do nosa som postupne vystriedal asi vsetky spreje a kvapky, ake boli vtedy na trhu a postupne sa to len zhorsovalo..Alergologicka, ktorej sa nepozdavala liecba nikoho z jej kolegov, ma krmila asi viac ako rok antihistaminikom...tiez nulovy efekt, az to musela vsetko vyriesit operacia dutin..zosekali laserom zhrubnutu sliznicu a som relativne v pohode. Den po operacii je neprijemny (tampony v nose, krv stekajuca do hrdla), ale da sa to v pohode prezit. Odvtedy som za 7 rokov bral ATB mozno 2x a aj frekvencia roznych ochoreni brutalne klesla. Ja len pevne dufam, ze sa uz ziadnemu masiarovi pod noz nedostanem...
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

pridam aj ja....
nebudem rozpisovat detaily, len jedna vec, mam ist na neurologiu, jedine neurologicke bez platenia je bezne objednanie u spadovej (samozrejme na ktoru kazdy nadava) ktore by bolo mozne o 3 mesiace (po tomto case uz mozem mat natrvalo poskodeny nerv v ruke)
najvacsia perla je, ze aj ak si chcem zaplatit za prednostne (!!!!!15 e!!!!!!) tak musim cakat tyzden

myslel som si ze to je jedina ambulancia tu v ziline, bohuzial pozrel som dalsie dve, jedna kedze niesom v spade, musim zaplatit 35e + 20e ak chcem prednostne, inac cakat zase tyzden (plus tych 35e samozrejme) a druha "iba" 25e a samozrejme az o tyzden vysetrenie

naozaj ma zdravotnictvo v nasom state udivuje, platime nemale sumy na povinne poistky, starostlivost stoji za hovno, a ked aj chcete aby ste boli vysetreny pred tym ako sa vam nieco nenavratne poserie, tak plat dalej, lebo my sme chudobni lekari
neo177
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo177 »

Mam tiez skusenosti so slovenskym zdravotnictvom. Konkretne s urologickym oddelenim...

V prvom kole mi zistili Varikokelu. V principe to je zila v semeniku ktora ho prehrieva a ohrozuje korektnu tvorbu spermii. Zila za pol roka bola taka velka, ze to vyzeralo ze mam v semeniku spongiu...
Tento obrazok to celkom dobre znazornuje:
Spoiler
Nie moc vhodne pre deti... a slabe zaludky... toto nie som ja, ale vyzeralo to podobnehttp://urologo.mex.tl/images/13704/varicocele3.JPG
Okey, tak teda operacia. Dohodol som sa na termine a v ten den prisiel na lacno. Sympaticka praktikantka mi vyholila vsetky chlpy v okoli penisu. Ziadna ziletka, britva (ked som to videl, tak som sa jej spytal ci je normalna...). Obliekol koselu s holym zadkom a sam si odtlacil postel na operacku (krizom cez nemocnicu, celkom komedia). Na sale to prebiehalo standardne, zavtipkovali sme a sundali ma.

Po zobudeni som mal 5cm jazvu zhruba 4 centimetre od korena penisu smerom ku slabinam. Citil som kazde zakaslanie a kazde jedno zatnutie brusnych svalov. Chodit sa dalo, len clovek musel byt mierne predkloneny. Na druhy den som siel domov a celkovo to bolo v pohode tak po dvoch tyzdnoch.

Lenze, na 95 percent po odstraneni Varikokely vznika hydrokela. Hromadi sa tekutina v obaloch semennika. Tzn, miesok moze vyzerat aj takto:
Spoiler
Nie moc vhodne pre deti... a slabe zaludky... Tiez nie som ja, ale mal som to este horsie :Dhttp://www.pediatricurology.in/images/t ... e002sd.jpg
Samozrejme, par krat mali pokus odstranit to injekcne, tak mi vrazili ihlu do mieska, nasali tekutinu a vraj uvidime. Za tyzden to bolo v povodnom stave... Okey, rok a pol po prvej operacii, som siel na dalsiu. Hovorim si, prezil som jednu, druha bude OK... No, bola to chyba.
Zas som prisiel rano, tentoraz som sa holil sam (praktikantky mali prazdniny). Zas som si odtlacil postel, tentoraz vsak uz v pyzame. Vyzliekol som sa pred operackou, napochodoval na sal a kedze to bol rovnaky team ako pri prvej, hovorim ze uz sa mi dlho nehrabali v naradicku, tak som tu reku zas :)
Lahol som, sundali ma a zobudil som sa az na izbe.
Precitnutie bolo uplne sialene. Pani, viete ako to boli ked vas nakopnu? Predstavte si, ze to spravilo 300 ludi za sebou. Bolest semennikov sa mi sirila zo spodu az po stolicky v ustach. Az dvojita davka nejakeho sajrajtu do zadku to trochu upokojila. Miesok som mal opuchnuty na dvojnasobnu velkost basebalovej lopty.

Operacia prebieha tak, ze sa spravi asi 4 cm rez krizom cez miesok, semennik sa vybere von, odrezu sa blany a vrstvy v ktorom je zabaleny, pricom sa uvolni voda ktora sa tam zadrzuje a tieto blany sa zasiju prevratene spat. Zaroven sa semennik prichyti o nejaku vnutornu vrstvu koze aby tak necestoval. Cele sa to vlozi spat a zasije. Nezabudne sa na dren.
Cele to vyzeralo nejak takto. Toto je vsak zjednoduseny zakrok v ramci jednodnovej chirurgie. Tomuto chudakovi to vsak robili za ziva, ja som bol komplet uspaty...
Spoiler
Takze po dvojitej davke niecoho som uz bol relativne ok, avsak s loptou medzi nohami sa nielen blbo lezi ale aj sedi a pohybuje. Do vecera som to nejak prezil a potom prisla dalsia rana. Zavolali ma na ambulanciu, poodlepovali obvazy a vytiahli dren. Tu hadicku, ktora mala asi 5 centi a bola ukotvena vo vnutri mieska, som citil az v mozgu. Vykopli ma na chodbu a nohy sa mi podlamovali ako jahnatu. Noc som prezil silou vole pricom okolo pol noci som si vybral kateter z ruky lebo zavadzal (za co som si vypocul prihovor jednej "supermilej" sestricky). Druhy den na vizite si miesok nalezite prehmatali cim mi privodili dalsie hviezdicky pred ocami a poslali ma domov. Cele to odpuchalo asi tri mesiace pricom ani teraz, 3 roky po operacii nemam semennik rovnakej velkosti ako druhy...

Nabuduce, o tom, ako si ma doktori pol dna pinpongovali s kolenom v ktorom bolo pol litra tekutiny po tom, ako sa vyklbilo... :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Zacinam si vazit toho ze som sa narodil absolutne zdravy a kazdu jednu navstevu nemocnice som si zavinil sam :|
A tak sa uz rovno aj pochvalim, v skolke cca 5 rokov, zlomena stehenna kost, rozhupaval som taku tu velku 6 miestnu hupacku a nejak som jej nevenoval pozornost a vpalila mi z boku do stehna, iba si matne pamatam uz su to roky, hned na rontgen, tam si ma okamzite nechali, uspali ma, operacia, potom mi nasledne este 2 mesiace v nemocnici natahovali nohu, nic prijemne pre dieta (udajne som nemal s nicim problem, len nie ihlu :mrgreen: )
Potom este nejak v pubertalnom veku cca 16tich taka ta klasicka "boxerska zlomenina", jej pricinu nebudem vysvetlovat :mrgreen:
A raz som bol este na vysetreni koli Mononukleoze, ktoru som si vyliecil radsej po svojom po tom co som mal naordinovanych 13 tabletiek denne a imunopreparacne roztoky... Stalo to slusny balik, ak ma niekto zaujem mam doma asi 10 baleni Isoprinosinu a Bronchovachsonu a podobnych zbytocnosti (imho).
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

jefty - az teraz som si precital tvoj pribeh. Zaujimalo by ma - naco je vobec nutne ten vpaceny hrudnik opravovat ? Pretoze ak by islo iba o estetiku, tak by som to nepodstupoval, zbytocne.

neo177 - ako to nakoniec dopadlo s tvojim organom ? Je obrovsky doteraz ?
neo177
Novice
Novice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa neo177 »

je to zvacsene a nesymetricke ale relativne v pohode. avsak byciklovanie bez jockstrapov ktore miesok ukotvia blizko tela vsak doteraz nerealizovatelne.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ach, preco sa niektori boja zmenit doktora ked su nespokojni ? Ci pohodlnost ?
Napísať odpoveď