2 notebooky a jeden prenosny internet
2 notebooky a jeden prenosny internet
zdravim, mam taky problem... mam na ubytovni 2 notebooky win 7 a jeden prenosny internet od t-mobilu. chcem spojit tieto NB bud cez wifi alebo LAN kabel aby siel na oboch internet, ako nato?
-
terrens
Light Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: 2 notebooky a jeden prenosny internet
Zdarec.
Mohol by si to vyriešiť kúpením 3G WiFi routra. SIM kartu vložíš do routra(alebo kam sa to dáva?), nastavíš ho podľa predstáv svojich a providerovich a môžeš frčať na WIFI cez SIM kartu...
Mohol by si to vyriešiť kúpením 3G WiFi routra. SIM kartu vložíš do routra(alebo kam sa to dáva?), nastavíš ho podľa predstáv svojich a providerovich a môžeš frčať na WIFI cez SIM kartu...
-
typek61
Darca
kdesi som cital,ze by sa to malo dat,ze by mal notebook zdielat cez wifi net.ale neviem ci to je tento pripad
-
vladenko007
VIP
Kdesi som to tu písal. Na jednom sa pripoj na internet. Potom tak ako na obrazku chod na sietove pripojenia a označ lokálne pripojenie plus aktuálne pripojenie k internetu (v mojom prípade som pripojený cez wifi na môj telefón) klik pravím tlačidlom a daj premostiť pripojenia. Po vytvorení mostu prepoj oba noteboky sieťovým káblom. Na oboch by mal isť internet. 
vladenko moj ty si ma nepochopil, ja niesom pripojeny na net cez wifi, ja mam usb modem a cez wifi alebo kabel ich chcem spojit aby frcal na oboch net... premostit mi toto pripojenie proste nejde neviem preco...
Nejde ti to spravit zrejme preto, ze modem je pripojeny cez usb a Telekom tam pouziva pravdepodobne svoju aplikaciu na spustanie netu (aspon takto to ma Orange).
hej mam to cez aplikaciu... takze sa to neda vobec spravit?
-
vladenko007
VIP
Asi sme sa nepochopili ja som premostil moje wifi a adapter preto lebo to wifi mam aktualne pripojenie.
Označ aktualne asi to Default Connections a lokálne pripojenie a daj vytvoriť most.
Ja som pisal navod ako poslat net cez sietovu kartu do druheho noteboku a nie zdielať ho cez wifi.
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 21:26)
Pozri aby ťa to neplietlo tak som pripojil svoj notebok na internet cez USB. A to aktualne pripojenie na ktorom ti ide net označíš plus to pripojenie kam chceš ten signál poslať v mojom prípade do mojej sieťovej karty. A dáš vytvoriť most.
A následne prepojíš kablom .
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 22:30)
To nevadí že to je cez aplikáciu. Ak keď sa cez ňu pripojí tak v sieťových pripojeniach vznikne pripojenie ktoré sa následne premosti do sieťovej karty.
Označ aktualne asi to Default Connections a lokálne pripojenie a daj vytvoriť most.
Ja som pisal navod ako poslat net cez sietovu kartu do druheho noteboku a nie zdielať ho cez wifi.
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 21:26)
Pozri aby ťa to neplietlo tak som pripojil svoj notebok na internet cez USB. A to aktualne pripojenie na ktorom ti ide net označíš plus to pripojenie kam chceš ten signál poslať v mojom prípade do mojej sieťovej karty. A dáš vytvoriť most.
//autoeditácia príspevku (18 Sep 2012, 22:30)
test napísal:Nejee ti to spravit zrejme preto, ze modem je pripojeny cez usb a Telekom tam pouziva pravdepodobne svoju aplikaciu na spustanie netu (aspon takto to ma Orange).
To nevadí že to je cez aplikáciu. Ak keď sa cez ňu pripojí tak v sieťových pripojeniach vznikne pripojenie ktoré sa následne premosti do sieťovej karty.
OMG!!!! chapes ze sa to neda premostit?????????????????
-
vladenko007
VIP
No jasné verím ti
ale nechápem prečo toto nejde. 
-
jorg22
Medium Professional
Pre mna osveceny sposob je tento program na zdielanie pripojenia cez wifi:
http://myrouter.codeplex.com/releases/view/93151
Ale ja nemam mobilny internet, tak to skus a daj vediet ci to funguje.
http://myrouter.codeplex.com/releases/view/93151
Ale ja nemam mobilny internet, tak to skus a daj vediet ci to funguje.
skusal som aj dalsie dva programy na vytvorenie wifi siete so zdielanim internetu a nesiel ani jeden, nevim preco ale mozno to ma t-mobile niako blokovane.... neviem asi kupim wifi router a bude vybavene...
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2012, 19:54)
takze som sa vytvoril siet aj som sa z druheho notebooku pripojil ale stale mi tam nechce ist net neviem co s tym, netreba tam cosi nastavit neviete niekto?
//autoeditácia príspevku (23 Sep 2012, 19:54)
takze som sa vytvoril siet aj som sa z druheho notebooku pripojil ale stale mi tam nechce ist net neviem co s tym, netreba tam cosi nastavit neviete niekto?