Máte niekto skúsenosti s kúpou použitého tovaru zo zahraničia? Viem že len tak takúto cenu nenájdem a inzerát mi príde seriozny no neviem nájsť cestu ako by som si to overil, možno keby som platil len pri doručení tovaru, no neviem, skúste dat nejaké rady
kupa použiteho tovaru zo zahraničia
kupa použiteho tovaru zo zahraničia
Zdravím, plánujem kúpiť keyboard a našiel som ho za super cenu, samozrejme použitý a nový stojí fakt hrozne veľa. Len mám pochybnosti a bojím sa kupovať použitý tovar zo zahraničia(jedná sa o nemca ktorý študuje v UK), ked nemám možnost si tovar osobne vyzdvihnúť, ani pozrieť v akom je stave. Nechcel by som toľko penazí vyhodiť len tak v podstate ani neviem začo a tiež nemôžem veriť, či tá osoba je dôveryhodná. Keby sa jednalo o MP3 alebo nejaký ntb ešte dajme tomu ale kupovať vec za cca 2000 euro sa bojím.
Máte niekto skúsenosti s kúpou použitého tovaru zo zahraničia? Viem že len tak takúto cenu nenájdem a inzerát mi príde seriozny no neviem nájsť cestu ako by som si to overil, možno keby som platil len pri doručení tovaru, no neviem, skúste dat nejaké rady

Re: kupa použiteho tovaru zo zahraničia
Čo sa týka hudobných nástrojov, tak je kúpa zánovného nástroja zo zahraničia úplne normálna vec.
Najlepšie je jednoznačne nakupovať cez ebay kde vidíš koľko dotyčný spravil obchodov a ako sním boli ľudia spokojní, taktiež si krytý ebayom/paypalom...
Ak ide o nejaké špecializované fórum, na tých tiež býva téma kde ľudia píšu skúsenosti s konkrétnymi užívateľmi s ktorými uzavreli nejaký obchod.
Ak sa jedná o nejakú náhodnú inzerciu, nešiel by som do toho,
Samozrejme platiť na dobierku sa nedá, musíš platiť vopred. Ak platíš mimo ebayu s paypalom, väčšinou predávajúci chce aby si peniaze poslal ako "gift" aby nemusel platiť poplatky
Najlepšie je jednoznačne nakupovať cez ebay kde vidíš koľko dotyčný spravil obchodov a ako sním boli ľudia spokojní, taktiež si krytý ebayom/paypalom...
Ak ide o nejaké špecializované fórum, na tých tiež býva téma kde ľudia píšu skúsenosti s konkrétnymi užívateľmi s ktorými uzavreli nejaký obchod.
Ak sa jedná o nejakú náhodnú inzerciu, nešiel by som do toho,
Samozrejme platiť na dobierku sa nedá, musíš platiť vopred. Ak platíš mimo ebayu s paypalom, väčšinou predávajúci chce aby si peniaze poslal ako "gift" aby nemusel platiť poplatky
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
pri platbe paypalom by som zvolil platbu, ktorú je možné vrátiť ak príde tovar poškodený/nepríde, tie poplatky sú neni až také strašné, navyše ich môžeš uhradiť aj ty a nie predávajúci, takže nemá dôvod protestovať
aj najlacnejší kus tohto typu na ebay stojí viacej ako čisto nový na slovensku či v česku.
physoc - nevieš mi dať na to odkaz kde by som si o tom mohol viac prečítať?
physoc - nevieš mi dať na to odkaz kde by som si o tom mohol viac prečítať?