Momentalne celkom diskutovana tema, metanol.
Zaujimalo by ma ci sa da nejak zistit ci alkohol obsahuje metanol. Zatial som cital ze sa neda rozoznat cuchom ani pohladom. Neexistuju na to nejake testery alebo nejaky test ze kvapneme nejaku chemikaliu do alkoholu a podla sfarbenia vidime ze reaguje s metanolom?
Dakujem.
Ako detekovat metanol?
Re: Ako detekovat metanol?
http://www.prirodnejavy.eu/pokusy/rozli ... tanolu.htm
Ktovie ale, ako to vsak je pokial sa nejedna o 100%tny metanol (ale zmiesany metanol+etanol)
Ktovie ale, ako to vsak je pokial sa nejedna o 100%tny metanol (ale zmiesany metanol+etanol)
niejorg22 napísal:Neexistuju na to nejake testery alebo nejaky test ze kvapneme nejaku chemikaliu do alkoholu a podla sfarbenia vidime ze reaguje s metanolom?
test stoji 30 euro a robi sa v specializovanych testovacich zariadeniach
jorg22.. keby to bolo také jednoduché, návod už tu dávno budeš mať... všade na internete aj v každých novinách. Ak si si nie istý nejakou fľašou, asi Ti ostáva iba zobrať fľašu do nejakého labáku ako píše beardie.
ak si nie je isty flasou, tak ju ma vyliat a za 30 euro si kupit 2 nove
možno má doma 50 litrov domácejbeardie napísal:ak si nie je isty flasou, tak ju ma vyliat a za 30 euro si kupit 2 nove
ak je vypalena v oficialnej palenici, tak sa nema coho bat
ak to vypaloval v pivnici alebo garazi, nuz, jednoho si vyzrebuju...
ak to vypaloval v pivnici alebo garazi, nuz, jednoho si vyzrebuju...
-
lowmanek
Light Professional
Mozno trepnem, ale ak by si si zostrojil nejaku mensiu destilacnu aparaturu a nalial do nej tvoju "vzorku", tak by to mozno slo.
Metanol ma teplotu varu okolo 60°C-65°C a etanol o cca 10° vyssiu, treba najst v tabulkach.
Sucastou destilacnej "vybavy" by mal byt aj teplomer. Ak zacne destilat tiect uz pri teplote varu metanolu, tak by to mal byt metanol a naopak.
Ak sa mylim, opravte ma
Metanol ma teplotu varu okolo 60°C-65°C a etanol o cca 10° vyssiu, treba najst v tabulkach.
Sucastou destilacnej "vybavy" by mal byt aj teplomer. Ak zacne destilat tiect uz pri teplote varu metanolu, tak by to mal byt metanol a naopak.
Ak sa mylim, opravte ma