Chcem kúpiť auto
-
uNreal_saTch^
Professional
Re: Chcem kúpiť auto
Ty si to zaskatulkoval ako nepodstatne, pre mna to podstatne bolo. Som analytik, a teda ma zaujimalo, kolko to zo 60tky na tej dvojke este potiahnes a ci nebudes musiet po chvilke davat pocas predbiehania este trojku - co by ta podla mna dost brzdilo. Pokial ti to taha do tych 90, pre mna je to informacia, ze pocas predbiehania uz do trojky davat nebudes. Co u teba evokuje slovko jazda, to uz ja neriesim. Ospravedlnujem sa ti za to, ze to vyznelo ako zhadzovanie. Som zvyknuty na to, ze obcas si clovek vie zo seba spravit srandu a neuraza sa.
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
este raz - ako nepodstatny som oznacil fakt, akou maximalnou rychlostou je auto schopne ist na druhom prevodovom stupni, pretoze to aj naozaj nepodstatne je, takato jazda nie je nicim efektivna a uz vobec to nesada do spominaneho bezpecneho predbiehania, nie to este ze takto jazdim ja...
ano, trojku si to vyzadovat moze, ale ze by "dost brzdilo", tak to vazne pochybujem... tu milisekndu tam nazenies niekolkonasobne pri volbe vyhodnejsieho kvaltu, cize dvojky pri jej sprevodovani... samozrejme, ak tam tu trojku clovek hlada a preradzuje dve sekundy, tak to beriem, ale inak urcite nie...
este to poopravim - do 90 mi to toci, nie taha, spominam aj vyssie, ze tam je funkcnost motora uz neefektivna...
...cisto teoreticky na okruhu by to bola vec ina, tam je v niektorych pripadoch vhodne dokonca pred urcitym typom zakrut podrzat kvalt aj v obmedzovaci... ale nejde tam vobec o pruzne zrychlenie na rovinke, ale iba vypustenie nasledneho podradzovania, kedze to trva podstatne dlhsie, ako preradovanie... a k okruhom by som zaradil este aj tu rychlost radenia a konkretne techniku bez pustenia plynu, pripadne este extremnejsie bez stlacenia spojky... ale to je na trosku inu diskusiu...
ak to nebolo myslene ako zhadzovanie, potom sa ospravedlnujem ja... keby sme tu diskusiu v predchadzajucej teme uzavreli a vysvetlili si to a teraz s tym do mna zarypes, tak je jasne, ze to zoberiem ako srandu
ano, trojku si to vyzadovat moze, ale ze by "dost brzdilo", tak to vazne pochybujem... tu milisekndu tam nazenies niekolkonasobne pri volbe vyhodnejsieho kvaltu, cize dvojky pri jej sprevodovani... samozrejme, ak tam tu trojku clovek hlada a preradzuje dve sekundy, tak to beriem, ale inak urcite nie...
este to poopravim - do 90 mi to toci, nie taha, spominam aj vyssie, ze tam je funkcnost motora uz neefektivna...
...cisto teoreticky na okruhu by to bola vec ina, tam je v niektorych pripadoch vhodne dokonca pred urcitym typom zakrut podrzat kvalt aj v obmedzovaci... ale nejde tam vobec o pruzne zrychlenie na rovinke, ale iba vypustenie nasledneho podradzovania, kedze to trva podstatne dlhsie, ako preradovanie... a k okruhom by som zaradil este aj tu rychlost radenia a konkretne techniku bez pustenia plynu, pripadne este extremnejsie bez stlacenia spojky... ale to je na trosku inu diskusiu...
ak to nebolo myslene ako zhadzovanie, potom sa ospravedlnujem ja... keby sme tu diskusiu v predchadzajucej teme uzavreli a vysvetlili si to a teraz s tym do mna zarypes, tak je jasne, ze to zoberiem ako srandu
-
Vitaaa
Expert
čaute,Frko napísal:ahojte hladam radu,, chcem si kupit kia rio novu, ale neviem sa rozhodnut ci benzin alebo naftu.. do prace to mam 25 km, ale za mesiac dam tak 1000 km plus chodenie do prace takze tych 1500 km spravim mesacne. Jazdim dost rychlo a divoko. pride mi ze by bol diesel lepsi.
sem tam to tu jedným očkom sledujem, a nejednému by sa z požiadaviek na schopnosti niektorých áut udelalo nevoľno. Ale kedze teba Frko už 5 minút odkedy som si to prečítal a predýchal považujem za šialenca. Ja tomuto výberu dávam zelenú. Rio (a nielen auto) bude pre rýchleho a divokého chlapca nielen v časoch karnevalu good choice.
caute chalani buduci rok planujem kupit auto, velmi sa mi zapacila skoda rapid (nova) co na nu hovorite ?
Viac sa oplatí kúpiť osvedčené modely z konca série, ako novinky. To neznamená, že to musí byť zlá kúpa. Na druhej strane, podľa mňa je to megapredražená kúpa.
-
johny541
King
Čo sa týka motoru a náprav, tak nič až tak nové v Rapidke nepoužili (myslím, že aj tá 1,2TSi sa nejaký ten piatok používa). Ale s tou cenou máš pravdu.
-
Vitaaa
Expert
benzínový základ pri novej Škode Rapid má prísť s cenou pod 12tis. €... a povedzme si to na rovinu... vygrcať 12K za dýchavičnú 3valcovú 1,2MPi 75k je čistá zhovadilost. Vzadu švihadlá, tvrdé plasty, za klímu sa má priplácať ešte aj pri výbave Elegance... Už si to viem živo prestaviť - aby to auto niečo išlo, nejak obstojne vyzeralo a ponúklo nutný komfort 15-16K len tak zahučí. Ale Rapid bude predajný. Verte tomu či nie, keď sa slovači povie "kufor- škodivkových 550litrov" všetko ostatné pôjde stranou. Mamka tatko budú jasať, sused závidieť, tehly-cement v kufri voziť, 75 vraníkov kvíliť, peňaženky trhať a Rapid bude čelo hitparády.
kto tu predaval 95+ mercedes? teraz neviem aka to bola trieda, C ci S, tmavej farby tusim, sedan, diesel asi s cenou okolo 1000€ +- ?
/ to je v podstate jedno co to bolo
icefiresr, ale nebol to diesel
Pekne si vystihol. Škodofky sú pre VW to isté, čo Dacia pre Renault. S tým, že na Daciu sa pozerá zvrchu, ale Škoda je jak malý boh, pritom väčšina jej modelov sú neskutočne predražené holoty. Keď pozerám na jazdené Golfy a Fabie ako si držia cenu a čo za ne pýtajú tak mi vlasy dupkom vstávajú.Vitaaa napísal:benzínový základ pri novej Škode Rapid má prísť s cenou pod 12tis. €... a povedzme si to na rovinu... vygrcať 12K za dýchavičnú 3valcovú 1,2MPi 75k je čistá zhovadilost. Vzadu švihadlá, tvrdé plasty, za klímu sa má priplácať ešte aj pri výbave Elegance... Už si to viem živo prestaviť - aby to auto niečo išlo, nejak obstojne vyzeralo a ponúklo nutný komfort 15-16K len tak zahučí. Ale Rapid bude predajný. Verte tomu či nie, keď sa slovači povie "kufor- škodivkových 550litrov" všetko ostatné pôjde stranou. Mamka tatko budú jasať, sused závidieť, tehly-cement v kufri voziť, 75 vraníkov kvíliť, peňaženky trhať a Rapid bude čelo hitparády.
Inak nová Dacia Logan sa mi páči spredu
.. škoda, že zvyšok auta mi príde malý. Robustný predok - krpatý zvyšok.
- Prílohy
-
- dacialogan.jpg (48.13 KiB) 503 zobrazení
dobre tak ake by ste mi odporucaly ? hladam celkom lacny pomer cena/vybava nechem kia aj ked s nimi mam najlepsie skusenosti ale nepacia sa mi este som kukal na staru octaciu tour co vy na to ?
Uz je davnejsie predany.CheZteR napísal:kto tu predaval 95+ mercedes? teraz neviem aka to bola trieda, C ci S, tmavej farby tusim, sedan, diesel asi s cenou okolo 1000€ +- ?
nejde mi o konkretne o auto, ale o info ohladom neho 
chcem sa spytat ci sa oplati kupa takeho auta za tu cenu, teraz myslim diesla, co sa tyka nakladov na prevadzku, poistku a spotrebu
chcem sa spytat ci sa oplati kupa takeho auta za tu cenu, teraz myslim diesla, co sa tyka nakladov na prevadzku, poistku a spotrebu
Podľa mňa nový Logan aj Sandero trafia do čierneho. Nevyzerajú už ako krabica (Sandero bol aj decentný) a tá cena... Popravde, ak si mám vybrať tak radšej kúpim Logan ako Rapid a za ušetrených 5000 pristaviam/zariadim niečoLubenečko napísal:Inak nová Dacia Logan sa mi páči spredu.. škoda, že zvyšok auta mi príde malý. Robustný predok - krpatý zvyšok.
Alebo ich das do servisu
Rumunsky Renault totiz nevynika spolahlivostou.
Neverím, že do nového auta vložíš na servise počas povedzme 8 rokov takmer celú jeho hodnotu ešte raz (5000€). Preháňaš. Nech vložíš 2000€, za čo toho vieš opraviť hodne, ešte stále ti kopec ostane v porovnaní s Rapidkou.
begbeee has a point.
Skor je to o statusu vlastnenia danej znacky a Skodovku by som za status moc nepovazoval, i ked polovica SR ma iny nazor.
Skor je to o statusu vlastnenia danej znacky a Skodovku by som za status moc nepovazoval, i ked polovica SR ma iny nazor.
Niekde som videl porovnanie Sandero s Fabiou a Dacia ho bila všade - priestor, kufor, vybavenie, cena, vzhľad (dosť subjektívne).. s tým, že Fabka bola citeľne drahšia. Zase sa nerobme, že každý kto má Renault tak do servisu vloží tisíce... a dám ruku do ohňa, že také Sandero sa ti možno srať bude, ale jazdiť bude vždy.
Uhm...
http://auto.pravda.sk/magazin/clanok/19 ... vosti-aut/
http://auto.pravda.sk/magazin/clanok/19 ... vosti-aut/
Fabia ma 5.8 %, cize je 2x spolahlivejsia.Príkladom môže byť Dacia Logan, ktorá skončila v kategórii najmladších áut na zahanbujúcom 127. mieste s podielom 12,5 % vozidiel s vážnou poruchou