Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Vážna porucha je oprava za 5000? Odíde motor? Odpadne zadná náprava aj s kufrom a sedačkami?
Alebo nejaká vec trebárs za 500, ktorá sa vymení a ide sa ďalej a 4500 ostáva vo vačku?
Alebo nejaká vec trebárs za 500, ktorá sa vymení a ide sa ďalej a 4500 ostáva vo vačku?
-
Vitaaa
Expert
- Kontaktovať používateľa:
Muftinko zatiaľ nevieme ale aký máš rozpočet, či auto musí byť nové alebo môže byť aj rok, dva jazdené, či požaduješ benzin alebo naftu, či bude lepšia benzin alebo nafta. Všetko čo vieme je, že nechceš Kiu navzdory tomu, že s ňou máš dobré skúsenosti. Skús nejako v pár bodoch spísať svoje požiadavky na nové auto.Muftinko napísal:dobre tak ake by ste mi odporucaly ? hladam celkom lacny pomer cena/vybava nechem kia aj ked s nimi mam najlepsie skusenosti ale nepacia sa mi este som kukal na staru octaciu tour co vy na to ?
Ak správne tipujem, malo by to byť nové auto, s cenovkou okolo 12-13tis. eur. Toyota Auris, hyundai i30. Čo sa týka tej Octavie tour. Ak hladáš pomer cena/výbava tam nehľadaj, pretože ti to vysvetlím matematicky - Delenie nulou (cena) 13000/0 (výbava) nemá v obore reálnych čísel zmysel.
To neviem, ale metodiku TUV som podrobne nestudoval, mne staci, ze TUV report je povazovany za najspolahlivejsi spomedzi vsetkych konkurencnych a ked tam Dacia vychadza ako najmenej spolahlive auto, tak to nebude nahoda.begbeee napísal:Vážna porucha je oprava za 5000? Odíde motor? Odpadne zadná náprava aj s kufrom a sedačkami?
-
Vitaaa
Expert
Tieto tabuľky treba brať trošku s rezervou. Prvý problém metodiky TUV je zrejmý už na prvý pohľad. Zaraďovanie do kategorií podla veku vozidla. Aj keď sa tam uvádza priemerný počet najazdených km. Môže to byť brutálne nepresné. Pretože si myslím že rozptyl hodnôt v najazdených km bude pomerne veľký. Zoberme si situáciu s 5 autami kde 4 majú najazdené po 30tis. KM a jedno 120tis. km za tú istú dobu. Tieto autá prídu do autorizáku. Samozrejme prvé 4 autá bez "závažnej poruchy". Piate auto bude mať poškodenú nápravu. Výsledok v TUV by vyzeral poruchovosť 20%, priemerný nájazd 48tis. km. Menší rozptyl bude logicky pri športových autách (malý nájazd), diaľničných hltačoch km (veľký nájazd) ako pri logane, ktorý kupujú firmy na prevážanie kadečoho po našich tankodromoch až po 6členné rodiny. Je celkom isté, že nápravy golfu budú dostávať menej zabrať na diaľnici ako nápravy loganu, ktorý behá po rozbitých okreskách. Na diaľnici som často... nepamätám si kedy som tam videl nejakú dáciu, zato golf stretnem 45x len po ceste do Senca.
Najčastejšie poruchy ktoré sa do tejto štatistiky zarátavajú sú osvetlenie 8,3%, nápravy 1,1%, účinok nožnej brzdy 0,4%, vôľa riadenia 0,3%, Výfukový systém 0,2%, brzdový systém 0,1%. A to samozrejme len z áut ktoré prídu do servisu na technickú kontrolu pri dodržaní podmienky určitej početnosti.
Týmto sa nesnažím vyvrátiť tvrdenie že Logan je poruchovejší ako Škodivka. Božechráň, zato by mi asi hrozilo vyhostenie, na Slovensku možno aj gilotína. Ale myslím si, že až také horúce to nebude. Ďalšia vec je, že za cenu Škodivky mám takmer 2 Logany.
Najčastejšie poruchy ktoré sa do tejto štatistiky zarátavajú sú osvetlenie 8,3%, nápravy 1,1%, účinok nožnej brzdy 0,4%, vôľa riadenia 0,3%, Výfukový systém 0,2%, brzdový systém 0,1%. A to samozrejme len z áut ktoré prídu do servisu na technickú kontrolu pri dodržaní podmienky určitej početnosti.
Týmto sa nesnažím vyvrátiť tvrdenie že Logan je poruchovejší ako Škodivka. Božechráň, zato by mi asi hrozilo vyhostenie, na Slovensku možno aj gilotína. Ale myslím si, že až také horúce to nebude. Ďalšia vec je, že za cenu Škodivky mám takmer 2 Logany.
Etalón skĺbenia všetkých dobrých vlastností áut a československý mokrý sen Octavia má 5,5% a Renault Laguna 5%. Ťažko to len napísať... nieto ešte tomu uveriť. Že? A pritom nejeden by ma tu presviedčal o tom ako sa ta Laguna rozsype a v Octavii bude stále veselo.GothaR napísal: Fabia ma 5.8 %, cize je 2x spolahlivejsia.
dnes som bol v servise po auto Dacia Sandero (37000 km) cena opravy 1200€ s DPH
Napíš viac. Čo sa pokazilo etc.
Vitaa: netvrdim, ze TUV report je 100%ny, ale spomedzi vzdtkych prieskumov ma podla mna najvacsiu vypovednu hodnotu. Neda sa na zaklade neho uplne urcit, ze Laguna je spolahlivejsia ako Octavia, ale da sa pocitat s tym, ze su na tom podobne. Na druhej strane je Renault Espace na konci rebricka spolu s dalsimi francuzmi a z toho sa da tiez co-to vyvodit 
praskol nejaky blok motora
-
RATZINGER666
Darca
...to bude tymi renaultackymi motormi 
nikdy som nestretol nikoho osobne, komu by praskol blok motora, ako fakt, nerobim si srandu, ani na nic nenarazam, vela krat som o tom pocul, ale osobne nepoznam nikoho, komu by sa to stalo 
co si s tym robil?
co si s tym robil?
ved to, mna ako prve napadlo, ze bud to bola nejaka vyrobna vada alebo na tom niekto jazdil "ako prasa"
-
chlapec10
Addict
nejdem sa teraz tvarit ako expert.... ale nepraskaju bloky motora v drvivej vasine pripadov ked sa clovek o ten motor nestara?
... a este pri 37.000 
tak ono sa to moze stat aj v zime, ak lejes nemrznucu do horuceho motora, ale to by ten motor musel mat nalietane 100x tolko, aby sa o tom dalo co by len polemizovat, ved pri 37tkm, ten motor ma akurat zabeh za sebou, unava materialu nemoze pripadat do uvahy 
-
Vitaaa
Expert
dnes už aj vrcholoví športovci kolabujú na štadióne v mladom veku... čo by sme chceli od Logana 
-
RATZINGER666
Darca
chlapec10: pochybujem, naozaj ma nenapada nic, co by sa dalo zanedbat, aby motor takto skoncil...
moze sa to este stat, ked motor natiahne sanim vodu... casto to vidno na zavodoch pri rychlom prejazde napr. malym potokom...
moze sa to este stat, ked motor natiahne sanim vodu... casto to vidno na zavodoch pri rychlom prejazde napr. malym potokom...
auto je firemne chodi sa snim vzdy na servisky a pod. starane bolo onho velmi dobre kolega vie presne preco sa to stalo ja som len auto prevzial ked budem snim tak podam info
viem ze tam boli menene rozvody,potom nejaka stierka a pod.
viem ze tam boli menene rozvody,potom nejaka stierka a pod.
Tak či tak, to musí byť riešené v garančke.
no to sa teraz riesi, servis hovori ze to je nasa chyba pri poslednej serviske bol objednany nejaky diel ktory trebalo vymenit, kolega sa nato vybodol a po 3 mesiacoch bol problem na svete cize nato sa garancka nevztahuje
-
RATZINGER666
Darca
tak to by ma zaujimalo, o aky diel slo...