Kde ste kúpili PIC?

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
stolen
Novice
Novice

Kde ste kúpili PIC?

Príspevok od používateľa stolen »

Čaute.
Mám záujem kúpiť si PIC 16F62x a nejaký programátor, čo by mi na to fungoval. Jediné miesto kde som to našiel je microchip.com. Pri kúpe je tam možnosť vybrať si lokalitu. Neviem však, či tomu môžem veriť. Chcel by som sa spýtať kde ste kupovali vy PIC a programátor? V nejakom kamennom obchode, alebo na internete? A aký programátor by ste odporučili začiatočníkovi?
Vopred dik.
teleport
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde ste kúpili PIC?

Príspevok od používateľa teleport »

Tesco, Kamenne namestie.
johny3212
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa johny3212 »

Nemas takyto programator ku zapozicaniu v skole? My sme na tom tam robili a kup si ho, az ked budes vediet co chces a co chces kodit, lebo tie lacnejsie vedia komunikavat iba s obmedzenymi cipakmi. A tie univarzal boli zas drahe. Ale ak sa to da kupit z microchip na dobierku, tak je to vpoho si myslim. ID Soft sa da zohnat aj kreknuty a so simulatorom, ale tie kreknute (novsie) nechcu moc komunikovat s HW a origos su mastne :).
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ahoj, kúp si PICKit3 priamo z e-shopu Microchip, s poslaním na Slovensko alebo do Česka nie je problém. Mám dokonca taký dojem že ak im nejak preukážeš že si študent, tak dostaneš zľavu na všetky vývojové kity. Pri PICKit3 to špeciálne vychádza tak že tá zľava ti pokryje poštovné. (asi 8€)
Pokiaľ chceš iba nalievať hotové HEX do integráču, tak ti stačí aj čínsky klon z eBay.

Neodporúčam staviať žiadnu z tych idiotskych konštrukcii, nikdy nefungovali, nefungujú a ani nebudú fungovať poriadne a sú to vyhodené prachy a stratený čas.

A tiež odporúčam nejaký modernejší mikrokontrolér, minimálne z rady 18F :)

http://www.microchipdirect.com/ProductS ... s=PG164130

http://www.ebay.com/itm/Clone-Microchip ... 19d41ae4d4
Napísať odpoveď