Aikido a ja - ano, ci?
Re: Aikido a ja - ano, ci?
to nie je kick box a judo
(ale myslím že judo hej)
co ked je to sanda a grappling? co ked je to karate a volny styl zapasenia?
uchadza ti cela myslienka mma, na zapade sa klasicke muay thai uz v mma nepouziva, ani klasicke bjj...mma ako take uz je niekde uplne inde ako v jeho zaciatkoch je to fakt samostatny sport a nie kombinacia, pochopenie tohoto je zaklad. takze opat pod kym prosimta to mma trenujes?
ak to chces skatulkovat tak mma mas jiu jitsu, judo, volny styl zapasenia, grecko-rimsky styl zapasenia (hlavne pri klietke), klasicky box, thajsky box, karate, grappling, sambo, sanda, taekwondo, capoeira...toto vsetko su prvky ktore mas v mma
uchadza ti cela myslienka mma, na zapade sa klasicke muay thai uz v mma nepouziva, ani klasicke bjj...mma ako take uz je niekde uplne inde ako v jeho zaciatkoch je to fakt samostatny sport a nie kombinacia, pochopenie tohoto je zaklad. takze opat pod kym prosimta to mma trenujes?
ak to chces skatulkovat tak mma mas jiu jitsu, judo, volny styl zapasenia, grecko-rimsky styl zapasenia (hlavne pri klietke), klasicky box, thajsky box, karate, grappling, sambo, sanda, taekwondo, capoeira...toto vsetko su prvky ktore mas v mma
Tak som tam bol, vyskusal
od svalovky neviem chodit
Po schodoch bez zabradlia nevyjdem 
Urcite mas pravdu. Ale ja na box niesom, to je jediny problem ale dik. Prv musim splasit kondicku 
A prečo? Písal si, že chceš riešiť aj sebaobranu. Taký box musí byť super, boxeri vedia najlepšie s rukami, čo je na ulici na 90% najpoužiteľnejšia vec. Pozri sa, ja ovládam rôzne kopy, hody, ale keď si na ulici a je konflikt, kde ide o sekundy + môžeš byť pod vplyvom alkoholu, tak ver mi, že na nejaké kopy a chmaty/hody si ani nezmyslíš. Základ je kvalitný úder - tvrdý, rýchly presný + reflexy + istá otužilosť, ktorú aj musíš mať v sebe, ale dá sa aj natrénovať, práve cez ten sparing, aby si bol navyknutý aj inkasovať a hneď nepadol na riť. Bez nejakého preháňania a machrovania, tak napr. ja keď dostanem plnú ranu s päsťou od bežného človeka, čiže nie je to nejaký Tyson, ale proste normálna rana na nos, na chrápu atď. - to ma len rozdivočí do nepríčetna a potom už necítim vôbec nič. 
na sebaobranu kondicku nepotrebujes akurat tychle nohy na utek,tam treba dat utocnika na zem,spacifikovat. ucinne je aj ze mu dupnes na nohu a sotis donho,ma ju zlomenu a ty radsej utekaj aby ta jeho kamarati nenahanali.neviem ci aj taketo finty ucia na aikide ale na KM urcite.
pravdepodobne ano,moze ich aj zaskocit ked sa rychlo zbavi prveho utocnika.zalezi ako sa on rozhodne ci pocka ked nanho zautoci/a prvy.ja chcem vyjst ako obet bez ujmy na zdravy takze,zneskodnit a utiect a tak rychlo behat ako to len vies,najlepsie ku nejakej skupinke ludi aby to utocnikov odradilo si nieco dalej skusat.
-
Maxpayne
Light Professional
no ze by bol boxerista rychlejsi sa neda povedat,vid konkretny pripad ktory sa stal nedavno v Cesku
http://www.topky.sk/cl/11/1325049/Lupez ... na-v-boxe-
video si videl?
video: http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/prepade ... -ring.html kto by nevedel najst
Boxerista, ktorý boxoval ešte za komára.Maxpayne napísal:no ze by bol boxerista rychlejsi sa neda povedat,vid konkretny pripad ktory sa stal nedavno v Cesku
a hlavne ho len sotil na zem a zavalil ho svojou vahou. 
-
Maxpayne
Light Professional
jasne,keby ma take rychle ruky boxerista,tak ho neda na zem. Clovek Vam da sem dokaz ze nemate vzdy pravdu a stale si tvrdite svoje len.
najprv nam povedz co robis ty
-
Maxpayne
Light Professional
?? Ziadne bojove umenie,len posilovanie
tak anco sa potom k tejto problematike vyjadrujes?
-
Maxpayne
Light Professional
a kde je napisane ze nemozem? Ty tu udavas nove pravidla ci co? Zrejme robis box a je ti trapne ze niekto dal dole boxeristu aikidom? Inak nechapem potom o co ti ide. Dal som sem len priklad ze je to mozne a ze zas naopak ze da boxerista dole toho co robi aikido. Nikoho som tym nechcel urazit a ani ziadny sport povysovat na druhym. Dufam ze sa chapeme
mozes ale je to trapne ked davas za priklad situaciu kde donho len sotil nic viac.tam nebol priamo boj,a tak porovnavat na zaklade toho ze box je horsi.napis do UFC ze nech odporucia sutaziacim prejst hromadne na aikido, lebo tam budu mat vyssiu sancu na vyhru.tiez som videl video kde nejaky tucko v telocvicni len tak zo srandy zapasil s chlapikom co vedel aikido.a hadaj kto vyhral?a este raz sotit niekoho na zem a zavalit 120 kg vahy bude vediet aj posledny opilec na dedinskej diskoteke.a staci mu ktomu flasa vodky.