LCD do 900 Eur

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
xorcos
Amateur
Amateur

LCD do 900 Eur

Príspevok od používateľa xorcos »

Dobry den,

Potreboval by som poradit s nakupom televizie o uhlopriecke cca 40-42".

Poziadavky na TV:
- FULL HD
- Wifi/Ethernet s moznostou pozerania youtubu, vsimol som si ze ceske voyo byva v tom zozname aplikacii
- Aplikacie, toto suvisi s prvou poziadavkou, moznost doinstalovat aplikacie
- Moznost nahravat na kartu alebo hdd disk a nasledne aj prehravat fotky, videa
- Skor inklinujem k LCDcku, kedze plazma ma vacsiu spotrebu a cital som ze na pripojenie k pc je lepsie LCD, predpokladam ze kvoli fixnym bodoom

- 3D, videokameru a podobny nadstandard nepotrebujem.

Vedeli by ste mi nieco poradit? Pripadne po akej znacke sa pozriet.
Vyuzitie TV by malo byt hlavne na digitalnu kablovku, nejake filmy z pc/hdd, nahravanie nejakych veci z TV, pripojenie PC (hry NIE).

Cena cca. do 900 Euro.
buchtik
Amateur
Amateur

Re: LCD do 900 Eur

Príspevok od používateľa buchtik »

Myslim ze jedna z mala volieb by mohol byt tento TV http://www.superdeal.sk/lcd-a-led-telev ... 55990.html
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

To by som poprosil vysvetlit, preco jedna z mala?!

Co sa tyka vyssej spotreby u plazmy, vyjde to rocne o par eur viac. Za to ale ziskas pri rovnakej cene o triedu lepsi obraz.
koomar
Novice
Novice

Príspevok od používateľa koomar »

Zdravím nechcem zakladať noú tému tak sa sem pripletiem :) troch by ma zaujímal názor na tento TV
http://www.mall.sk/led-televizory-uhlop ... :ranking,C
či v tej cenovej kategórii nenájdem niečo lepšie teda myslím kvalita obrazu.Pozor nepočítam plazmu.A 3D nieje pre mna dôležitá.
A ešte som sa chcel spýtať ked TV nepodporuje NTFS znamená že keď v PC mám HDD "NFTS" tak sa nebudú dať prehrať filmy??alebo to paltí len na USB?
TAK UZ SOM ZISTIL NTFS JE TO LEN NA USB :D
Ryan Giggs
VIP
VIP

HDD v PC s tym nema nič spoločne. Plati to pri prehravani cez USB. Ten Panak ale podporuje exFat, takže veľke subory nie su problem. Stači externy HDD (USB kľuč) na exFat naformatovať.

A nazor na tv, za malo peňazi, malo muziky. Pri tomto rozpočte a uhlopriečke je to v ramci LCD len uplny lowend. Zaleži ake naroky maš. Najdu sa aj lepšie tv.
koomar
Novice
Novice

No ale som myslel tak že či to nieje jedna z tých horších ak nie pri mojom štastí najhorších volieb v tej cenovej.Zaujal ma preto lebo to je model rok 2012 a nema 3D čo mi vyhovuje.Ale ked tam nieje 3d (panel) či to nieje náhodov z nejakej staršej generácie.Len prehodená samolepka na rok 2012.iný rám a tadá nový model :lol:
Ryan Giggs
VIP
VIP

To či to nie su stare čreva v novom obale, nemaš ako zistiť. Funkčne je to však aktualny model. Starši model však neznamena, že musi byť horši ako nejaky novy. Či je to najhorši alebo najlepši model, zavisi od rozpočtu.
koomar
Novice
Novice

No ved rozpočet by aj bol aký taký dajme tomu 500 až 800E ale nechcem zbytočne vyhadzovať peniaze ked ani neviem čo máme za signál "klasika panelák a na streche satelit aj ked by mal byť už digitálny" signál.Kúpiť drahý TV a mať zlý obraz by ma moc nepotešilo.Inak TV chcem lebo už dosluhuje CRT co mám v izbe :?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pokiaľ ten signal neprijmaš cez nejaky STB, ale kablom priamo do tv, tak to digital byť nemôže.

To vyhadzovanie, vyhadzovanim byť nemusi. Plati, že aj horši signal bude vyzerať lepšie na lepšom tv, ako na horšom. Hlavne čo sa zobrazenia pohybu tyka.
koomar
Novice
Novice

Tak teraz tomu nerozumiem že nemáme digi.signál ked sa vravelo že sa ide na digitálny signál a ten čo nebude mať tuner v TV alebo mimo tak bude mať taký zúžený obraz(čo aj mám).Inak vravím klasický antenový koxiál čo ide zo steny.Budem sa musieť na to spýtať suseda ako to máme.A už som tu aj čítal na fore že PLAZMA = horší signál lepší obraz, ale neviem,neviem plazma je pre mna dosť neznáma.No ved uvidím ešte tu počítam fórum či nenajdem niečo čo by mi pomohlo sa rozhodnúť.Vďaka za odpovede :wink:
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samotny signal ktory lezie do satelitu je digital. Lenze hned za satelitom je prevodnik, ktory ho meni na analog. A ten je potom rozvedeny do rozvodov v panelaku. Tym prevodom dochadza k strate kvality. CRT nema digitalny tuner, takze v tom koaxiali "tecie" len analog. Inak by si nic nechytil.

Co sa tyka plazmy, tak kvalita obrazu vzhladom k cene je oproti lcd o triedu lepsia. Porovnatelne LCD stoja minimalne o polovicu viac. Takze za menej penazi mas viac muziky. Navyse na analog sa hodi ovela viac, kedze dokaze lepsie maskovat nedostatky signalu.
koomar
Novice
Novice

Tak možno niekoho prekvapí ale po dlkšom zvažovaní +- (plazma vs led)som sa rozhodol pre PLAZMU :) konkrétne Panasonic TX-P42ST50E a teraz budem potrebovať poradiť.
1,Dá sa pripojiť k PC ... chcel by som z HDD pozerať filmy PC(window7) ak tu už niekde návod je dajte niekto link dík.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Co tam chces za navod? Ved ked to chces pripojit k PC tak tam pichni hdmi kabel a hraj. Alebo ethernetovy kabel a prehravaj po sieti. Aky problem?
koomar
Novice
Novice

ok jasné som ani nečakal že to je také jednoduché,ale aj tak sa opýtam najkvalitnejšie pripojenie s pc je cez HDMI..... predpokladám (prenáša obraz aj zvuk)?Alebo je tam rozdiel v kábli teda rôzne druhy káblov HDMI prípadne dĺžke kábla má vplyv?
Ryan Giggs
VIP
VIP

A čo by malo na tom byť zložite? Každy televizor nie je v podstate nič ine ako len obyčajny monitor.

Najlepšie je HDMI, pri dlžke do cca 5 metrov stači aj obyčajny OEM za par eur.
koomar
Novice
Novice

Chcem sa spýtať ešte niečo, ked som pripojil kábel HDMI k PC a zároveň k TV tak mi zacal monitor LCD (LG) akoby blikať niečo ako na starom CRT monitore pri 50Hz,čo to je,dá sa to nejako korigovať alebo budem musieť vytahovať kábel.A k TV boli ešte ,,feritové jadrá" načo ich používate vy?Vdaka za každú radu.
Napísať odpoveď