Notebook zapnutie

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
mischooo
Expert
Expert

Notebook zapnutie

Príspevok od používateľa mischooo »

Zdravím,
Ja mám taký problém že ked vypnem notebook a ked ho chcem následne zapnúť tak mi ho nezapne. Niekedy ho zapne, niekedy až za hodinu, a niekedy až na druhý deň. Vie niekto či sa dá notebook zapnúť aj bez použitia tlačítka ktoré je na doštičke pri obrazovke? Ako napríklad na veľkých stolových PC stačilo spojiť šrobovákom napríklad piny na doske. Či je také niečo aj na notebooku. Jedná sa o Acer extensa 5630z. Ďakujem.
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Notebook zapnutie

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Čavko skus vybrat bateriu ak ju maš zapojeni a zasunut naspať, alebo potom može byť aj to, že maš niečo s klavesnicou. Ak máš zaruku ešte tak by som odporučil reklamovať notebook : ) Podobne sa stalo komošovi na novom asus booku že ked vypol tak sa mu už book nedal zapnúť a tam mu menili celu klavesnicu.
mischooo
Expert
Expert

Klávesnica je OK. Tlačítko na zapnutie je vyššie, tesne pod monitorom na samostatnom plošáku. On funguje normálne len niekedy sa stane že sa nechce vypnúť/zapnúť ked stlačím tlačidlo na vypnutie. Niekedy to ide no teraz som skúšal vybrať baterku, z elektriky vložiť iba baterku a tak pustiť, nehať iba v elektrike bez batérie, vložiť aj batériu, aj elektriku a nechce sa zapnúť. Už od včera večera.
Daniel9911
Professional
Professional

tak potom ak máš záruku tak šup reklamovať
mischooo
Expert
Expert

Ten notebook má asi 4,5 roka... Ja už mám nový ale tento som dal priateľke. Lebo sa tak lahko nedostane na PC čo majú doma. A do servisu sa mi to moc nehcce dávať.

edit

Tak notebook sa nakoniec spustil... Ale pomaly po 2 dňoch. Teraz sa bojím že ked ho nabudúce vypnem tak že sa nezapne. A ak ho ja nebudem vypínať tak ak sa sám vypne tak že sa nezapne. Neviem vôbec v čom by to mohlo byť.
Daniel9911
Professional
Professional

neprehrieva sa nahodou ? ???
mischooo
Expert
Expert

To skôr nie ako hej. Priateľka tam len facebook a word na výšku veci a tak. A kým som ho mal ja tak som na ňom aj hry hrával a pohode. Ono ako keby bolo to tlačítko zlé, lebo ho niekedy ani len vcypnúť cez to tlačítko nechce. Nie len zapnú. Ale kamarát to premerel a povedal že tlačítko je OK. Tak neviem v čom by to mohlo byť. Som jej povedal nech si ho dáva zatiaľ iba do spánku ked na ňom nebude. Ale to nie je riešenie. To je tak dočasne.
batko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa batko »

Ak máš doma wifi a android tak skús ntb zapnúť cez aplikáciu Fing: https://play.google.com/store/apps/deta ... fing&hl=sk či to pôjde normálne. A zo spánku a do spánku sa dáva normálne?
mischooo
Expert
Expert

Priateľka má android. Wi-Fi tiež tak to vyskúšam,ale teraz má akurát mobil v reklamácii tak ked jej príde vyskúšam. A zo spánku a do spánku ide OK... prebúdza sa zo spánku klávesnicou. napr.: medzerníkom to ide v pohode. Nefunguje len to tlačítkko na zapnutie/vypnutie.
batko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa batko »

Keď nainštaluješ tú aplikáciu nevypínaj notebook najprv si musí aplikácia zoskenovať sieť a spustené zariadenia na sieti si uloží. Keby si ho vypol a potom zoskenoval tak by ti ten notebook na sieti nenašla čiže by si ho nemohol ani zapať.
mischooo
Expert
Expert

OK Díky moc... Vyskúšam ked sa vráti mobil zo servisu priateľke...
Napísať odpoveď