Potrebovali ste niekedy vzdelanie v zamestnani?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Potrebovali ste niekedy vzdelanie v zamestnani?

Príspevok od používateľa beardie »

Soviet napísal:No ale zober si, ze ty po vyske prides ako cca 25 rocny a nejaky mlady frcek nastupi ako 19-20 rocny. Myslis, ze ked bude mat on 25 rokov, bude mat tak isto, ako ty v tom veku? :) Teda neviem ci by mi stalo 5 rokov zabit kvoli 15% vyssiemu platu. Napriklad moj sef co ma 30 rokov (teda byvali) a zacinal somnou cca naraz, ma teraz cca tolko, co ja ako 23r. On vyska a ja nic. Ale ako ja som plat nikdy neriesil. Pride mi to zbytocnost a jediny dovod ako ludi medzi sebou postvat.
rozumiem, co tym chces povedat, ale toto zrovna nebol moj pripad

ja som zacal pracovat este pocas vysokej skoly, po 3. rocniku, ked som mal 21 rokov

zastavam teoriu, ze je sice dobre mat vysoku skolu, ale je potrebne popri nej aj pracovat, neviem o ziadnej, pri ktorej by sa to nedalo aspon na ciastocny uvazok
ITckari mozu kodit popri skole, mozu si to dat aj ako bakalarku/diplomku, najlepsie, ak je to pre nejaku firmu, vtedy ziskaju konexie a ak su dobri, casto v tej firme potom pokracuju dalej, sam mam x takych spoluziakov

samozrejme, je vhodne pracovat v obore, ale nie je to nutnost; v CV ale lepsie vyzera ciastocny uvazok od firmy v obore ako vykladenie tovaru v tescu alebo sedenie za pokladnou na fulltime
od nejakeho 3. alebo 4. rocnika uz studenti vedia co skola ponuka, ako to vsetko funguje a musia si vediet prisposobit svoje studium tak, aby stihali aj makat

pochybujem, ze ak niekto robi popri skole, ma po jej dokonceni problem najst pracu
a este jedna vec, hlavne sa nebat predlzit si o rok-dva studium v pripade, ze mate pracu, vrati sa vam to viacnasobne (hlavne v CR, kde je studium zdarma 4+3 roky)
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Väčšina ľudí nerobí to, čo vyštudovali. A je jedno či SŠ alebo VŠ.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja robím v oblasti vývoja integrovaných obvodov (ja som v automotive divízii) a pri pohovore som musel preukázať nejaké základné vyššie znalosti (čudne povedané, ale nie sú to veci z priemysloviek) elektrotechniky, ktoré sa síce dajú naštudovať cez google, ale práve vysoká škola mi to podala komplexne s výkladom.

Takže áno - potreboval som to a používam to každú chvíľu.
VŠ mi dosť dala a neľutujem. Zatiaľ som síce v 3. roč. ale aj tak cítim že som o kus ďalej ako keby som bol bez nej.
To keď to niekto nevie využiť to vzdelanie, to je len a len jeho problém, neschopnosť.

A taktiež, u mňa platí rovnosť:
koníček = práca = škola .... = môj život
Napísať odpoveď