rozumiem, co tym chces povedat, ale toto zrovna nebol moj pripadSoviet napísal:No ale zober si, ze ty po vyske prides ako cca 25 rocny a nejaky mlady frcek nastupi ako 19-20 rocny. Myslis, ze ked bude mat on 25 rokov, bude mat tak isto, ako ty v tom veku?Teda neviem ci by mi stalo 5 rokov zabit kvoli 15% vyssiemu platu. Napriklad moj sef co ma 30 rokov (teda byvali) a zacinal somnou cca naraz, ma teraz cca tolko, co ja ako 23r. On vyska a ja nic. Ale ako ja som plat nikdy neriesil. Pride mi to zbytocnost a jediny dovod ako ludi medzi sebou postvat.
ja som zacal pracovat este pocas vysokej skoly, po 3. rocniku, ked som mal 21 rokov
zastavam teoriu, ze je sice dobre mat vysoku skolu, ale je potrebne popri nej aj pracovat, neviem o ziadnej, pri ktorej by sa to nedalo aspon na ciastocny uvazok
ITckari mozu kodit popri skole, mozu si to dat aj ako bakalarku/diplomku, najlepsie, ak je to pre nejaku firmu, vtedy ziskaju konexie a ak su dobri, casto v tej firme potom pokracuju dalej, sam mam x takych spoluziakov
samozrejme, je vhodne pracovat v obore, ale nie je to nutnost; v CV ale lepsie vyzera ciastocny uvazok od firmy v obore ako vykladenie tovaru v tescu alebo sedenie za pokladnou na fulltime
od nejakeho 3. alebo 4. rocnika uz studenti vedia co skola ponuka, ako to vsetko funguje a musia si vediet prisposobit svoje studium tak, aby stihali aj makat
pochybujem, ze ak niekto robi popri skole, ma po jej dokonceni problem najst pracu
a este jedna vec, hlavne sa nebat predlzit si o rok-dva studium v pripade, ze mate pracu, vrati sa vam to viacnasobne (hlavne v CR, kde je studium zdarma 4+3 roky)