5D kino

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Phase
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: 5D kino

Príspevok od používateľa Phase »

Cim viac "rozmerov" tym viac na <>. prvykrat som bol v 3D kine na filme Men In Black 3, a je to riadna hovadina, okuliare mi vadili, efekty boli niekedy zaujimave ale to je tak vsetko.. Na klasicke 2D to teda nema, omnoho lepsie :-)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@Phase
suhlasim s tebou ak si bol v tuctovom multiplexe
ale 3D napr IMAX je nebe a dudy
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Áno, máš pravdu, teraz keď si to po sebe znova čítam, tak som sa zle vyjadril. Samozrejme rozprávku môžeš vyrenderovať z "dvoch pohľadov" a potom je to dôveryhodnejšie ako prekonvertovaný 2D film. Ale stále to nie je reálny záber, je to kreslené, takže je to pre ľudské oko rovnako neprirodzené ako prekonvertovaný 2D film. Navyše, rád by som sa pozrel či naozaj 3D kreslené filmy renderujú a upravujú celé 2x, aby im to zabralo 2x viac času a peňazí. Podľa mňa z toho spravia normálne video, a to potom len prerobia do 3D, rovnako ako filmy. Ale to je len môj názor - laický. :)

wladas: ja som ich videl v CineMax BB (bývalé Europa Cinemas) a bol som spokojný. Možno potom iba vec názoru. :)

Phase: okuliare záleží aké, čím novšie kino, tým lepšie a pohodlnejšie okuliare (mám skúsenosti). Samozrejme ak si bol na MIB3, tak žiadny 3D zážitok nečakaj. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

@Hensym
ja mam skor na rozpravky presne opacny nazor
prave kvoli tomu, ze je moznost spravit dalsi render z ineho uhla, je 3D efekt ovela lepsi nez ktorom kolvek beznom filme
to mas ako Avatar, skoro vsetko bola animacia a preto bolo to 3D take woow
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Na rozpravkach je podla mna vidiet, ze je to skutocne renderovane 2x, vsetko posobi pekne plasticky. Naproti tomu pri konvertovanych filmoch posobia postavy a objekty v popredi iba ako dosky - nieco ako diorama :)
Hensym
VIP
VIP

GothaR, to je pravda. :)

wladas: Hlavná zložka Avataru boli postavy a kulisy, ktoré animované neboli. To 3D práveže vyniklo pri zelených plátnach najmenej. Avatar bol taký WOW, pretože Cameron mal už pred Avatarom 10-ročné skúsenosti s 3D, a vedel čo robí, oproti 90% ďalším režisérom. Taktiež použité kamery a technológia boli tip top. :)
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Mne sa na Avatarovi nejak WOW 3D nezdalo ...... Pamätám si keď bol cca 10 rokov v Avione Orange IMAX 3D.... Boli to síce nejaké 20 minútové filmy no stálo to okolo 400 korún čo bolo vtedy dosť... Ale ten 3D efekt bol niečo uplne niečo iné... Tam som mal skutočne reflexné tiky ked na mna padali skaly alebo prechádzal okolo dinosaurus.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nechcem byt svina, ale to bude asi aj tym, ze si mal 10 rokov :) Detska predstavivost je zivsia ;)
Efektov ked cosi vychadzalo z platna bolo aj v Avatarovi pozehnane a v animovanych rozpravkach je ich este viac. Dokonca aj pocas jedneho traileru si pamatam ze nieco "vyslo" az do polovice hladiska, cize to nie je technicky problem, ale problem filmov, ze tie efekty naplno nevyuzivaju. Je to dane asi aj tym, ze este stale vychadzaju filmy v 2D aj 3D, takze su nutne nejake kompromisy, aby si film uzili aj divaci 2D verzie - to v dokumentoch pre IMAX nehrozi, tam sa mozu naplno "vyblaznit".
wladas
Redeemer
Redeemer

@GothaR
uplny suhlas akurat s tou predstavivostou troska prehanas
tiez si pamatam dinosaurov, to bolo fakt ze brutal efekt...tie zubyska sa mi skoro to oka zapichli
na Avatarovy som nebol ale jediny 3D film s dobrymi 3D efektami ktory som videl bol Final Destination tusim 4 (na zacaitku naskar preteky)
ostatne boli strasne slaby odvar az zbytocnost a hned som si uvedomyl ze to je prave chyba pri natacani a nie pri priemietani
bolo ich tam malo, sak stale len obkecavacky ale ked bola akcna scena tak proste to vystupovalo jak svina :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

ten nezvratny osud v 3d si pamatam, ako tam z toho nascar auta vyletela ta srubka, to boli nahodou celkom dobre :) bohuzial nic viac si uz z tohi nepamatam:D
wladas
Redeemer
Redeemer

hej hej :D alebo o par minut neskorsie (ked sa prebral a utiekol von) ako zo stadiona vyletela pneumatika :)
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Hensym napísal:axxis: To si dúfam robíš srandu, ale si lenivý kliknút si na link v prvom príspevku?
v prvom prispevku je link?
wladas
Redeemer
Redeemer

http://www.hojko.com/post1877745.html#p1877745
lenivost je svina, ja viem
kludne posli cislo a heslo na teamviewer a mozem ti na to aj kliknut
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Technicky vzate je to v tretiom prispevku ale to je jedno. Necital temu a pridal sa.

K teme: je fakt ze tych filmov pre 3D je vela ale dobrych je len par. Preto ani moc nechcem ist do kina na 3D ked viem ze to nie je take ake by to malo/mohlo byt.
Hensym
VIP
VIP

Sorry, tretí post, nie prvý. Každopádne, keď sa pýtaš, tak si najskôr prečítaj tých pár postov.

Na margo poslednej diskusie, ja 3D nehodnotím podľa toho, koľko krát ma mikne, ale podľa toho, či to má ten reálny priestorový efekt - čo mal napr. Avatar. Ani v reálnom živote ma nemikne keď okolo prejde auto. :D Pri Avatarovi ma netrhlo ani raz, no aj tak je to u mňa najlepší 3D film. Final Destination 4, tam má trhlo niekoľko krát, s jednou slečnou som si v kine zrazil hlavu, ( :D ) , ale celkovo sa ten film z 3D stránky na napr. Avatar ani z ďaleka nechytá.
wladas
Redeemer
Redeemer

Avatara je zle si brat ako predlohu a podla neho hodnotit ze to je dobre 3D
Lebo to je spickovy film na najvysej urovni po 3D

Preto Final Destination 4 je to 3D strake celkom dobry. Treba si uvedomit ze nemoze byt vsetko 3D aj ked dve postavy stoja/sedia a rozpravaju sa :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

klasickym 3d filmom neviem prist na chut, ani 3d kino ani 3d telka....

kvalitne 3d, 4d, 5d je podla mna ale o niecom uplne inom ;) dokonca aj omnimax (vyssi level od imaxu) bez 3d je supa, osobne mam radsej ked sa divak ma rozne efekty na sebe, ako pohyb, voda a pobodne...
A tymto nemyslim tie vtipne atrakcie v lunaparkoch kde prisrobuju ikea stolicku a s nou trasu (obrazne povedane)...

mal som to stastie, a vela tych lepsich som vyskusal...

prikladam par prikladov:

- neni 3d obraz, ale 3d zazitok, lebo vas dvihnu do vysky niekolko poschodi, nohy vo vzduchu a a vase sedacky simuluju let rogalom tak ze sa naklanaju a fuka vietor

zivot chrobaka, na videu to neni vidno.. 3d okuliare + efekty dotykove(ked nas akoze pichla vcela, a ono naozaj do chrbta mi dobla nejaka vec tak som skoro vyskocil zo sedacky) + vodne, napr si nieco kychlo, a pachove, nieco si prdlo :)
Hensym
VIP
VIP

chlapec: To je presne to čo som spomínal. Toto ale neradím k serióznym kinám, ale proste len k "letným zábavným atrakciám", ktoré s kinematografiou nemajú nič spoločné. Možno to je zábava, možno to pôsobí autenticky, a možno je v tom aj adrenalín, ale nie je to kino, je to len zábavná atrakcia. :)
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Gothar
Moderátor
Moderátor

No ako pozeram na tie obrazky (link) tak to su vsetko dost biedne spracovane pocitacom generovane 3D filmy s grafikou za ktoru by sa mohli hanbit uz pred desiatimi rokmi.
Napísať odpoveď