nehoda , urcenie vinnika orientacne

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
gego
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

nehoda , urcenie vinnika orientacne

Príspevok od používateľa gego »

kamos priznal ze bol na vine on len mne sa to kus nezda chcel som spytat na vas nazor popis situacie na nazornom obrazku

legenda - zelene auto je kamosove ktore prechadza z vedlajsej cesty na vedlajsiu cestu cez hlavnu cestu
- cervene auto je kamion ktory odbocuje vpravo kedze vedlajsia cesta je uzka a kamion sa tam nevytoci aj ked ma prednost caka kym prejde kamos ( zelene auto ) cez cestu aby vytocil a vosiel tam odkial kamos vychadza .
- modre auto ktore prichadza za kamionom vidi ze kamion odbocuje tak sa ho rozhodne obijst a tu nastava problem kedze vodic zeleneho auta ktory ide popred kamion mu vojde do drahy a nastane zrazka v druhom pruhu kadial obchadzal vodic modreho auta ..
zlta hviezdicka - miesto zrazky

moja otazka kto je na pricine ? moj nazor je ze ak obchadzam mam sa presvedcit ze ci nieco ide , na druhej strane kamos sa mal pozriet ci nieco nejde ale predpoklad je ze ak mi kamion dava prednost predsa auta iduce v tom smere predsa zastanu za kamionom a nebudu zbesilo obiehat ved to ako keby ze niekto zastavil na prechode a ja ho obijdem a zrazim par ludi vas nazor na danu situaciu ?
Prílohy
zrazka.jpg
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: nehoda , urcenie vinnika orientacne

Príspevok od používateľa Pilifo »

Na vine je tvoj kamoš, lebo aj v križovatke môžeš predbiehať, ak ideš po hlavnej ceste a vozidlo pred tebou samozrejme neodbočuje doľava.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

na vine je urcite kamos, kedze dava prednost autam iducim po hlavnej
uNreal_saTch^
Professional
Professional

Príspevok od používateľa uNreal_saTch^ »

otazne este je, ci nebola v mieste, kde zacal modrasek predbiehat plna ciara. Podla mna by tam mala byt, pretoze toto je dost casty problem v takychto usekoch. V takom pripade by dal kamos prednost autu na hlavnej ceste (kamionu), a modre auto tam nemalo co robit.
Weblink
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Weblink »

Jednoznacne je navine kamos
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Ste pekne mimo, všetci.

§ 15
Predchádzanie:
(5) Vodič nesmie predchádzať, pri jazde cez križovatku a v takej vzdialenosti pred križovatkou, ktorá nie je dostatočná na bezpečné dokončenie predchádzania pred úrovňou križovatky; to neplatí pri predchádzaní motocykla bez postranného vozíka alebo nemotorového vozidla.

Takže ak je to tak ako opisuješ, vodič modrého vozidla mal za kamiónom odbočujúcim vpravo zastaviť a počkať kým odbočí nie ho predbiehať. Vinníkom dopravnej nehody je teda on, nie ty!!
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Ja ešte doplním/opravím pilifa. Vozidlo odbáčajúce vľavo sa smie predbiehať sprava (ak je na to dostatočný priestor).
§ 15, zákon č. 8/2009 Z.z.:
(1) Predchádza sa vľavo. Vpravo sa predchádza vozidlo, ktoré mení smer jazdy vľavo a ak už nie je pochybnosť o ďalšom smere jeho jazdy.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Presne tak, kamos nie je na vine. Toto si este dobre pamatam z autoskoly, pred krizovatkou sa nesmie predbiehat :-)
Header
Professional
Professional

Čím skorej si daj dokopy veci, svedkov prípadných atď... bola tam veľká škoda, riešilo sa to cez poisťovňu ? Ak bola volaná aj polícia a kamoš vinu už podpísal budú s tým komplikácie. Hlavne to rieš hneď a stoj si za svojim ( teda kamoš).
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Na vine je modré auto aj právne a aj morálne. :)
gego
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gego »

ta podpisane uz je stalo sa to v nowom targu cize kus problem poliaci to uzvrali s tym ze glupy slovak a zrejme sa nevolala , kamos v kome cize sa moc vyjadrit nemohol a jeho priatelka no tak viete ako to je , auto na srot dali totalku nova fabia kombi 2010 rocnik 4 mesiace ju mal ale ma havarijnu cize nejak tak to chce riesit ale auto je skrutene v smere narazu ako banan neskorej aj hodim fotky
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

gego ako to ze sa nevolala policia? pri takej rozsiahlej havarii nieje mozne aby tam neboli policajti
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Ing.Zoidberg »

ked sa tu uz nieco take riesi , spytam sa ja. dlho nad tym rozmyslam. stalo sa mi ze som po hlavnej ceste predchadzal autp iduce predomnou. ja som modra sipka, on zlta. je tam este vedlajsia cesta na ktoru nie je vidno. v momente ked som bol vedla auta a zaroven vedla vedlajsej cesty vyrutilo sa z tade auto, pozrel sa dolava ci nieco nejde a veselo isiel. mna si vsimol az dost neskoro a bolo stastie ze isiel pomaly a stihol zabrzdit. koho vina by to bola ? keby tam nie som mohol kludne vojst na hlavnu cestu lebo mu zlava nic neslo.
Prílohy
obrazok.jpg
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Aj v takom pripade sa jedna o križovatku a mala by byť označená dobravnou značkou P6. Ak nie je, tak ide o rovnocenne cesty alebo červeny vychadzal z miesta mimo cesty.
Bolo to mimo obce, vsak?
Prílohy
300px-Dopravná_značka_P6.svg.png
300px-Dopravná_značka_P6.svg.png (17.3 KiB) 1203 zobrazení
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Zoidberg:
Header napísal:Ste pekne mimo, všetci.

§ 15
Predchádzanie:
(5) Vodič nesmie predchádzať, pri jazde cez križovatku a v takej vzdialenosti pred križovatkou, ktorá nie je dostatočná na bezpečné dokončenie predchádzania pred úrovňou križovatky; to neplatí pri predchádzaní motocykla bez postranného vozíka alebo nemotorového vozidla.

Takže ak je to tak ako opisuješ, vodič modrého vozidla mal za kamiónom odbočujúcim vpravo zastaviť a počkať kým odbočí nie ho predbiehať. Vinníkom dopravnej nehody je teda on, nie ty!!
Toto som napriklad ani ja nevedel a tiez sa mi to stalo pred par mesiacmi, vtedy som musel dupnut na brzdu a zaradit sa spat.
Header
Professional
Professional

gego: tak to vyzerá, že to ututlali v ich prospech. Pretože neviem ako síce v polsku, ale aj tam musia platiť podobné zákony a teda na vine s najväčšou pravdepodobnosťou je ten poliak. Tiež nechápem prečo sa nevolala hneď polícia. Auto na banán, kamoš v kóme, to nevyzerá na neškodný tukanec. Je pravda že v tej chvíli ti beží hlavou všetko len to čo má nie. Ale treba zachovať duchaprítomnosť. Pokiaľ máte dobrú fotodokumentáciu a spísali ste obaja záznam o nehode s tým, že to je postúpené poisťovni, mohol by si ešte zmeniť svoje stanovisko a oprieť sa do toho. Vyzerá to na dlhé lakte síce, najmä keď tam neboli policajti. Ale nech sa kamoš neuspokojuje s poistkou a neberie vinu na seba keď je nevinný. Kludne s tým choď aj do médií keď to inak nepôjde, obyčajne až vtedy sa veci pohnú. Držím palce.

Zoidberg: ak tam bola značka križovatky a vedlajšej cesty, platí to isté čo v predošlom prípade, na vine by si bol ty.
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Ako mohol podpisat priznanie viny ked lezi v kome ako pises?
A ako je sakra mozne ze tam neprisla policia? Zda sa mi to cele nejake divne.. Vsak ked je takato nehoda tak automaticky pride zachranka aj s policiou..
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Presne tak, u nas volali policiu aj po tom ako cyklista zrazil chodca a ten skoncil so zlomenou nohou v nemocnici.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

auto na maderu, on v kome. To ho tá jeho priateľka niesla z targu do najbližšej nemocnice na chrbte? Jasné že musela prísť sanitka a tým pádom aj polícia. Jedine že by tu niekto trošku zveličoval a prifarboval situáciu :sly:
Header
Professional
Professional

No začína to tak vyzerať. Alebo bola priateľka v takom šoku, že si nič poriadne nepamätá a teda ani tu chalanisko čo to opisuje nemá 100% info.
Napísať odpoveď