Problém s externým HDD - nejde zapisovať + HD tune scan

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
shade000
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Problém s externým HDD - nejde zapisovať + HD tune scan

Príspevok od používateľa shade000 »

ahoj, pred pár dňami som si cez bazoša kúpil externý disk Samsung story 1,5 TB...domov mi prišiel na dobierku, otvoril som ho, a boli tam nejaké filmy...avi/mov...niečo som pokopíroval, niečo zmazal a pak som hraddisk sformátoval na klasiku...nastavenia po starom, klasícký formát...problém je v tom, že na disk nejde takmer nič ukladať...skúšal som to z tohto PC, z bráchovho a nič....dosť ma serie, že som zaň vyvalil cez 80 E a je nepoužiteľný...takže by som rád vedel, či je možné to nejako riešiť...či už nejakým zásahom do soft/firmware disku, pač zaručák sa podľa pôvodného majiteľa "stratil v pivnici"...prípadne poslať to späť tomu hajzlíkovi, čo ma odrbal...myslím, že niečo takéto by mala mať pošta ošetrené....prikladám výpisy z HD tune externého disku + foto interného harddisku, ak by bolo treba...

//obrázky zmazané

+ interný

//obrázky zmazané

edit: najprv to na ten externý disk kopíruje cez 100 mb/s, po pár sekundách klesne na tých 50 a onedlho pod hranicu 30 mb/s a pak len klesá a klesá dole,až na nejakých 19 mb/s kde sa proste zastaví..žiadna chyba, nič..len to proste skončí..zastaví sa odpočet,rýchlosť ostane stabilná a nič sa nerobí...skúšal som to cez USB výstup aj cez Esatu...cez obe to má ten istý problém...po pár sekundách,max minúte kopírovanie zmrzne....za vaše skoré odpovede mnohokrát vopred ďakujem :)
Naposledy upravil/-a audiotrack v 25 sep 2012, 8:27, upravené celkom 1 krát.
Dôvod: obrázky patria do prílohy, prečítaj si pravidlá
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Problém s externým HDD - nejde zapisovať + HD tune scan

Príspevok od používateľa test »

V HD Tune mas cerveny riadok, ten disk teda odchadza. Mozes ho dat akurat tak reklamovat cez niekoho znameho v pc firme. Posta nema nic take co pozadujes osetrene a dokazat, ze si kupil poskodeny disk a ze ho neposkodila posta je nekozne.

Obrazky daj eo prilohy a nie na upload server, mas to v pravidlach fora.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Problém s externým HDD - nejde zapisovať + HD tune scan

Príspevok od používateľa hojko »

Omylom som zmazal prispevok, ktory napisat retkvic, takze tu je v povodnom zneni:

Teraz riešim niečo podobné zo starším diskom ale tiež sa mi už raz stalo presne toto čo píšeš mal som ale disk od WD 1 TB kupovaný cez ebay za 100E pred dvoma rokmi.Prišiel z Nemecka no a ten istý problém disk načítalo ale akonáhle som naň chcel niečo nakopírovať tak to síce začalo no postupne sa rýchlosť znižovala až to nakoniec zastalo.
Jediné čo mi ostalo bolo to ,že ešte nebol disk po 2 r. záruke a nesmel byť predtým nijak fyzicky otváraný. Tak som ho poslal cez výrobné číslo na reklamáciu naspäť do Nemecka.
Musel som však podstúpiť značné hľadanie investovať na dopravu 15-20 eur a čakať asi tak mesiac.Ale poslali nový disk ešte zabalený vo fólii aj z novým usb konektorom a fakčil fakčí dodnes.Teraz už len záleží či chceš podstúpiť tiež túto neistú tortúru a či má samsung podobný servis ako WD.
(http://www.samsung.com/us/support/service/request)
Napísať odpoveď