ahoj, pred pár dňami som si cez bazoša kúpil externý disk Samsung story 1,5 TB...domov mi prišiel na dobierku, otvoril som ho, a boli tam nejaké filmy...avi/mov...niečo som pokopíroval, niečo zmazal a pak som hraddisk sformátoval na klasiku...nastavenia po starom, klasícký formát...problém je v tom, že na disk nejde takmer nič ukladať...skúšal som to z tohto PC, z bráchovho a nič....dosť ma serie, že som zaň vyvalil cez 80 E a je nepoužiteľný...takže by som rád vedel, či je možné to nejako riešiť...či už nejakým zásahom do soft/firmware disku, pač zaručák sa podľa pôvodného majiteľa "stratil v pivnici"...prípadne poslať to späť tomu hajzlíkovi, čo ma odrbal...myslím, že niečo takéto by mala mať pošta ošetrené....prikladám výpisy z HD tune externého disku + foto interného harddisku, ak by bolo treba...
//obrázky zmazané
+ interný
//obrázky zmazané
edit: najprv to na ten externý disk kopíruje cez 100 mb/s, po pár sekundách klesne na tých 50 a onedlho pod hranicu 30 mb/s a pak len klesá a klesá dole,až na nejakých 19 mb/s kde sa proste zastaví..žiadna chyba, nič..len to proste skončí..zastaví sa odpočet,rýchlosť ostane stabilná a nič sa nerobí...skúšal som to cez USB výstup aj cez Esatu...cez obe to má ten istý problém...po pár sekundách,max minúte kopírovanie zmrzne....
za vaše skoré odpovede mnohokrát vopred ďakujem