preinstalovanie notebooku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
ciernabaca55
Novice
Novice

preinstalovanie notebooku

Príspevok od používateľa ciernabaca55 »

Dobrý deň, mám notebook značky Sony Vaio VGN-NR38s kupovaný v Anglicku (už neplatí záruka) a potreboval by som preinštalovať windows, celé ,,c" disk....len neviem ako sa to robí...poradil by mi niekto ako mám postupovať???
operačný systém - Windows vista home premium 32 bit.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Re: preinstalovanie notebooku

Príspevok od používateľa matoa »

skús použiť toto http://www.lmgtfy.com/?q=ako+prein%C5%A ... A5+windows :)

pokiaľ nemáš CD/DVD mechaniku, tak použiješ USB
ciernabaca55
Novice
Novice

Príspevok od používateľa ciernabaca55 »

matoa napísal:skús použiť toto http://www.lmgtfy.com/?q=ako+prein%C5%A ... A5+windows :)

pokiaľ nemáš CD/DVD mechaniku, tak použiješ USB

a dá sa to nejako preinštalovať aj bez CD?? lebo ja nemám ten recovery disk..niekde v biose sa to nedá nadstaviť tak aby mi to preinštalovalo? Chcem to hlavne spraviť preto, aby som mal rýchlejší ntb a zbavil sa nepotrebných programov..
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

nepotrebuješ recovery disk... stačí ti DVD s windowsom, v biose si nastavíš, aby si bootovalo z DVD mechaniky a potom to len naišntaluješ.... sprav si pre istotu zálohu dát... potom ti bude treba nainštalovať ovládače a všeliake blbosti aby ti notbuk fungoval tak ako má, nvm čo všetko je pri tom tvojom..mal by si to vedieť stiahnuť zo stránky výrobcu

ak nemáš DVD mechaniku, tak to rieši cez USB, tak isto... spravíš si bootovatelne USB, návod pozri na nete, nvm teraz ako sa volá jeden soft, cez ktorý som to robil ja a ďalej postupuješ tak isto - čiže v biose nastavíš bootovanie z USB, a nainštaluješ win...
94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Zdravím.
Použijem túto tému, nech nemusím zakladať novú.
Mám NB s Win7. Chcel by som "vyskúšať" nahodiť Win8.
Potrebujem vedieť, či mi tam zostane originál Win7 recovery partícia, či si ju náhodou Win8 neprepíše.

Ešte jedna otázka ohľadom Windowsu. Keď by som upgradol Win7 na Win8 za tých 30€, či koľko to je, používal by som Win8, je možné potom prejsť naspäť a používať znova Win7? Či bude licencia platná už len na win8?

Ďakujem za odpovede.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Chalesnik »

tak si vytvoris particiu jedna 7 jedna 8 a dalsia 7recovery ... a s tou licenciou netusim
Napísať odpoveď