Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa seth82 »

http://aktualne.atlas.sk/kotlebovci-pod ... polocnost/ tu to vraj opisujú "live"...CIgáni za zátarasami? Za čie peniaze to bolo zasa všetko spachtené? Polícia za naše peniaze bráni právam ľudí, ktorí ju platia, pričom ochraňuje príživníkov na systéme. Právny štát my arse.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal:A ja som ti vysvetlil, že mám na to iný názor, ktorý je minimálne rovný tvojmu, aj napriek tomu je už podľa teba "alibizmom". Nuž teda, ako chceš. Koho si volil ty, ak sa smiem spýtať? Ak si nevolil, nemáš čo pyskovať a hrať sa na geroja, lebo si "nepodporil systém".
Cakal som kedy tuto formulku vytiahnes (ktora neznamena nic len nejake tvoje vnutorne uspokojenie), kazdopadne to nic nemeni natom co som hovoril. Stat svojou necinnnostou cigansky problem len prehlbuje a vytvara prepodklady pre konflikt, ci suhlasis alebo nie je tvoja vec, faktom to ale ostava.
seth82 napísal:Kotleba to môže a nemusí vyriešiť tak, ako opisuješ, ale môže to vyriešiť aj tak, ako to opisujem ja. Toľko k tomu "alibizmu" a k tomu, prečo sa obávam jeho prípadnej veľmi vysokej popularity.
Mne tento tvoj postoj pride ze iba hulakas o probleme ale nemas ochotu a zrejme ho ani nechces efektivne riesit, a mozno si len dosrany ho riesit.
seth82 napísal:Neprirovnával som Kotlebu k Hitlerovi, ale jeho stranu a jej orientáciu k NSDAP. Predtým, ako si budeš sám odpovedať na vlastný konštrukt, si radšej prečítaj môj príspevok poriadne a nebuď alibistický.
Chces sa tu teraz malicherne natahovat za slovicka?, obaja vieme co som tym mal na mysli. Hlasanim narodnej politiky nemusime hned vidiet revoltu a najake pogromi, to je cisto retardovany pristup a obmedzena znalost problematiky alebo vedome a ucelove ignorovanie skutocnosti.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

A ja som čakal, kedy ty vyrukuješ s tým, že som kohosi volil. Vtipom je, že ty to vidíš ako nejakú idiotskú chybu a svoju pasivitu vidíš ako niečo na oveľa "vyššej" úrovni. Ja som nikde nevyvracal to, či štát spôsobuje alebo nespôsobuje svojou pasivitou predpoklady pre konflikt - prečo pociťuješ nutkanie ma presviedčať o niečom, čo sám viem a čo som nikde nepoprel? Ako to napísal jeden z diskutujúcich inde - Kotleba nie je problémom, je indikátorom problému, ale môže ho poriadne katalyzovať do výšin, ktoré mne nie sú sympatické.

Ajajajaj, zasa ja "hulákam" o probléme a som "dosraný ho riešiť" - čože tak expresívne? Ako ho riešiš ty? Ako sa ty pričiňuješ k jeho riešeniu? Čo to má spoločné so mnou? - písal som o vysťahovaní svojej rodiny a vysvetlil som ti, že 60-roční ľudia asi nebudú nejako extra prispievať k "vyriešeniu problému". Kto povedal, že "možno som dosraný ho riešiť"? Vieš ako - problémy sa dajú riešiť aj menej primitívnym spôsobom, ako konfliktom, jedni na riešenie problémov používajú surovosť, ďalší majú iné vlohy. Nevieš o mne NIČ, takže si nabudúce tie svoje drísty odpusti.

Ja sa nebudem s nikým "malicherne naťahovať za slovíčka". Jasne som prirovnal ĽS-NS k NSDAP, NIKDE som neprirovnal Kotlebu k Hitlerovi, hoci viem, že ty si to tam chcel vidieť a svoje presvedčenie naťahuješ až do tej sféry, že ma ideš presviedčať o tom, na čo som ja vlastne myslel. Písal som niekde o pogromoch a podobne? Pre mňa je čisto retardovaný prístup, ak niekto v diskusii vždy používa stratégiu "jump into conclusions".

----------

In other news - Kotleba je v cele predbežného zadržania a podľa všetkého do dediny policajti nechcú pustiť nikoho, kto tam nemá trvalý pobyt. Čistý LOL. Kotleba vraj akciu presunul k nejakému penziónu, bude sa vraj konať oneskorene.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

toto teraz niekto hodil na FB
Prílohy
290811_287718654583296_1736107270_o.jpg
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal:Ja som nikde nevyvracal to, či štát spôsobuje alebo nespôsobuje svojou pasivitou predpoklady pre konflikt - prečo pociťuješ nutkanie ma presviedčať o niečom, čo sám viem a čo som nikde nepoprel? Ako to napísal jeden z diskutujúcich inde - Kotleba nie je problémom, je indikátorom problému, ale môže ho poriadne katalyzovať do výšin, ktoré mne nie sú sympatické.
Indikator problemu su cigani a nie Kotleba.

Zvolenim Kotlebu sa bojis o svojich rodicov, pricom tvoje vysvetlenie preco, bolo zalozene na nicom resp na strachu vyvolanom neznalostou pravej narodnej politiky. To ze tvojich rodicov mozu ohrozit cigani proti ktorym dnesna moc (ktoru samozrejme podporujes svojim volenim) nema vobec ziadne prostriedky ako zakrocit, a ani nechce zakorcit, z viacerych dovodov a im dava v podstate volne ruky v ich primitovnom vycinani, sa uz tak moc asi nebojis.

Dalej kde je tvoj strach z premnozenia ciganov (ktory coraz viac narasta zavratnym tempom) a nasledne ohrozovanie dalsich generacii slusnych slovakov?

Z toho co tu pises mi logicky vypliva ze ty sa vlastne viac bojis svojich spekulacii (chces stahovat rodicov po zvoleni Kotlebu) ako reality (teraz ich nechces stahovat).

V tom druhom odstavci vydim ako to z teba kypi od nervozity tak to nebudem dalej rozoberat, len na druhu stranu pozadujem poskytnutie nejakych, ako hovoris, "menej primitivnych sposobov" riesenia ciganskeho problemu.
Ja sa nebudem s nikým "malicherne naťahovať za slovíčka". Jasne som prirovnal ĽS-NS k NSDAP, NIKDE som neprirovnal Kotlebu k Hitlerovi, hoci viem, že ty si to tam chcel vidieť a svoje presvedčenie naťahuješ až do tej sféry, že ma ideš presviedčať o tom, na čo som ja vlastne myslel.
Dobre, tak si prirovnal tak jak pises, kadzoadpne aj to je bullshit.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Pravá národná politika? To je aká? Kotleba jednoducho zmenil taktiku, je to trend všetkých týchto neofašistických zoskupení. Zistil, že treba ísť viac oficiálnou cestou, že treba hlásať mier, treba volať policajtov, treba sa odkazovať na zákony - hrubou silou si širšie masy nezíska. Ako to však dopadne, keď sa takéto zoskupenia dostanú aspoň sčasti moci, vidíme v Grécku. Vzrast priamych útokov na prisťahovalcov, vraždy, plienenie stánkov na trhoch, brutalita.

Chápem, že ľudia sú zúfalí, ale vidieť v riešenie v Kotlebovi a jeho sebranke, kde je x neonacistov, to je tiež pekne mimo.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Myslel som na indikátor problému s cigánmi. Kotleba je indikátorom toho, čo si sám napísal a čo som nikde nepopieral - štátna moc na majoritné obyvateľstvo zvysoka kašle, preto občania veria v to, že im pomôže (alebo že ich vykúpi) človek, ktorý sa nebojí otvoriť si ústa viac, ako vládni predstavitelia, ktorí sa boja toho, že ich niekto označí ako rasistov. Je indikátorom tohto problému - že občania začnú viac veriť jednotlivcovi, ako svojmu vlastnému štátu.

Takže ja to zrekapitulujem (zvýraznil som slovíčka, ktoré sú kľúčové, nechce sa mi to o pár príspevkov neskôr opakovať), pretože ty si si opäť poskladal vlastný príbeh založený na vlastných domnienkach tak, ako sa ti to páči - v moje pôvodnej reakcii som napísal, že svoju rodinu v prípade toho, že sa Kotleba dostane k moci, odsťahujem. Keď som dostal otázky "prečo", odpovedal som, že sa obávam toho, ako to na Slovensku dopadne (to tvoje "bojím sa" si nechaj pre niekoho iného, obávať sa a báť sa niečoho sú dva rozdielne výrazy a opisujú dva rozdielne stavy, prestaň to prekrúcať), pretože verím, že Kotleba v prípade moci KATALYZUJE dianie na Slovensku do výšin, ktoré mne nie sú sympatické a práve PRETO by som odtiaľ svoju rodinu odsťahoval, pretože počítam s tým najhorším - teda povedzme aj s vojenským konfliktom, ktorý ZATIAĽ v našom štáte nie je aj NAPRIEK tomu, že štát je voči tomuto problému ľahostajný. NIKDE som netvrdil, že k rovnakému kroku by som nepristúpil, ak by napätie eskalovalo aj bez Kotlebu, napísal som iba, aký vývoj očakávam v prípade jeho moci a čo by som v takom prípade spravil. Jasnejšie a priamejšie to už napísať fakt neviem, hádam to už pochopíš a prestaneš sa oháňať akýmsi mojím "strachom", "zbabelosťou" a podobne. Veľmi mi to totiž pripomína tvojho kolegu z inej diskusie.

Prečo sem, prosím ťa, pletieš existenciu alebo neexistenciu môjho strachu z premnoženia cigánov? Bavili sme sa o tom niekde? Viď prvý odstavec - jasne som odpovedal dotazy na to, prečo sa obávam Kotlebovho vzostupu k moci, nikde sme sa nebavili o cigánskej expanzii a podobne. K tomu, či sa bojím a čoho sa bojím - opäť odstavec vyššie.

Ja tu nie som na to, aby som poskytol menej primitívne spôsoby riešenia cigánskeho problému. Nie som za to platený, nie som ten, kto to má riešiť. Tým, že ich neposkytnem, zároveň hádam nepopieram ich možnú existenciu, alebo nepotvrdzujem možnosť iba jediného riešenia, či áno? Myslím, že o tých možnostiach sme sa tu už v minulosti bavili, v tejto téme som toho už napísal toľko (čo by sa mohlo a dalo robiť), že by sa z toho dala poskladať kniha. Takže asi tak.

Nie, nie je to bullshit (ĽS-NS vs. NSDAP). A už vôbec nie preto, lebo to tvrdíš ty.

Ak by ma malo od nervozity klepať pri každom príspevku, ktorým tu na fóre reagujem na iných užívateľov, tak by som bol už dávno pod dvomi metrami štvorcovými hliny. Teda nefandi si :) Sú aj tisíckrát horší ako ty, napríklad na diskusiách SME.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Myslíš si teda že keby sa ĽS-NS dostali k moci, vyriešili cigánsky problém nehumánnym spôsobom, tak by potom začali terorizovať obyvateľov presne tak isto ako to robili cigáni pred nimi ?
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:Pravá národná politika? To je aká? Kotleba jednoducho zmenil taktiku, je to trend všetkých týchto neofašistických zoskupení. Zistil, že treba ísť viac oficiálnou cestou, že treba hlásať mier, treba volať policajtov, treba sa odkazovať na zákony - hrubou silou si širšie masy nezíska. Ako to však dopadne, keď sa takéto zoskupenia dostanú aspoň sčasti moci, vidíme v Grécku. Vzrast priamych útokov na prisťahovalcov, vraždy, plienenie stánkov na trhoch, brutalita.

Chápem, že ľudia sú zúfalí, ale vidieť v riešenie v Kotlebovi a jeho sebranke, kde je x neonacistov, to je tiež pekne mimo.
A co je nasa spasa? Antifa?

Problem treba zacat riesit od podlahy a tam tieto radoby moralisticke skupiny, ktore maju potrebu ochranovat kadejake socky, nemaju co hladat. Ci sa ti to paci, alebo nie, cigansky problem sa da riesit len hrubou silou. Ano, mozes im pobrat deti a zaclenit ich do spolocnosti, ale co s tymi starymi ciganmi? Nakotia si dalsie deti a sme znova na zaciatku. Vykastrujes ich? Aha a je tu hruba sila. A co s tymi detmi, ktore uz nie su az take deti a maju naturu zakorenenu hlboko v sebe a ani zmena prostredia im velmi nepomoze? Ti sa znova zacnu kotit a znova do toho isteho prostredia a znova sme na zaciatku.

Samozrejme kotlebu sa nezastavam, pre mna je to primitiv, no bohuzial rovnaki primitivi stoja aj na opacnej strane.
hughito
Redeemer
Redeemer

Čo ty vieš o druhej strane, keď dokážeš hovoriť o primitívoch, prosím ťa? :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

[url=[/url] napísal:Myslíš si teda že keby sa ĽS-NS dostali k moci, vyriešili cigánsky problém nehumánnym spôsobom, tak by potom začali terorizovať obyvateľov presne tak isto ako to robili cigáni pred nimi ?
Odmietam sa opakovať, prečítaj si moje príspevky. Ak by si tak spravil, takúto otázku by si nepoložil.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Ja to zas odmietam dedukovať z tvojich dlhých príspevkov, tak buď odpovieš priamo, alebo neodpovieš, je to na tebe :)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:Čo ty vieš o druhej strane, keď dokážeš hovoriť o primitívoch, prosím ťa? :)
Ja mam punkersky background a tam bolo antifakov hafo. Su to rovnaki primitivi ako nackovia, akurat ti sa nezastavaju kazdej socky. Tam vidim jediny rozdiel, inak je to banda extremistickych asocialov. A ano extrem nie je len napravo, ale aj nalavo, ak si myslis, ze ste spasa ludstva, ktora nas zbavi fasunov a nastoli tu poriadok, tak si velmi naivny.
hughito
Redeemer
Redeemer

Pankerský background, extrémistickí asociáli.. nevieš o tom nič. Dobre tak. Ilúzie postačia. :wink: Ale nechcem to riešiť tu, lebo sme OT, takže napr. v téme ANTIFA.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

[url=[/url] napísal:Ja to zas odmietam dedukovať z tvojich dlhých príspevkov, tak buď odpovieš priamo, alebo neodpovieš, je to na tebe :)
Tak to je teda sila. Ty si sem prídeš v štýle "in medias res", neprečítaš si moje príspevky a ešte žiadaš, aby som sa opäť rozpisoval, pričom ty dáš jasne najavo, že sa ti ich nechce čítať? Sorry, takto ja nediskutujem.

Podľa FB Kotlebu už prepustili a je na ceste do Podhradia. Takže tak približne za hodinu bude bordel :) For the lulz.

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2012, 14:00)
Ešte mi nedá dodať - Kotlebova stránka na FB mala tuším ešte ráno okolo 22K "lajkov". Neviem, či to niekto sledoval, ak áno, tak ma opravte, teraz je tam už skoro 33K lajkov. A to keď som refreshol, tak pribudlo asi 50. Fakt super...

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2012, 14:07)
Tak nemám celkom pravdu, ale vývoj je jednoznačný http://www.facebook.com/pages/-MARIAN-K ... 4?sk=likes

//autoeditácia príspevku (29 Sep 2012, 14:16)
OFFICIÁLNE INFORMÁCIE!!!
MARIAN KOTLEBA JE V KRÁSNOHORSKOM PODHRADÍ A PROSÍ VŠETKÝCH ABY ZDIEĽALI TÚTO SPRÁVU!!!!

Na 15.00 je naplánovaná tlačová beseda Mariana Kotlebu.
O 15.30 sa uskutoční geodetický prieskum osady pod vedením Mariana Kotlebu a jeho realitného poradcu Miroslava Belicku. Ak môžete prídite nas podporit !!! Vstup do obce nieje blokovaný !!
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

ti sibe seth co mas strach z kotlebu? :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Son-Goku: Za komunizmu sme v materskej škôlke hrávali hru "Telefón", kedy sme sedeli na stoličkách v rade, učiteľka pošepla nejakú vetu a tá bola postupne predávaná susedom v "rade", pričom sa čakalo na to, čo vyjde z druhého konca. Tvoja reakcia je výsledkom toho, že si si neprečítal moje príspevky a zabil si to (nehnevaj sa) veľmi hlúpou otázkou, ktorú si si vyderivoval pravdepodobne na základe posledných zdeformovaných reakcií. Nabudúce si prečítaj, o čom som písal a potom dvakrát podumaj, čo sa spýtaš...
hughito
Redeemer
Redeemer

To sú stery toto.. :lol:

No som zvedavý, ako to skončí. Len dúfam, že si Kotleba naozaj nebude postupom času získavať stále väčšiu a väčšiu podporu (nejde o môj osobný strach, ale o následky, ktoré by to mohlo mať = eskalácia násilia, z x strán).
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

no necital som tie dlhe posty ale zahliadol som nieco o 1933 a ze takto sa to nejako podobne zacalo a potom tvoja posledna veta este pred tym ako som refreshol stranku a tam bolo iba toto : A to keď som refreshol, tak pribudlo asi 50. Fakt super...
a to fakt super a tri bodky si clovek precita rozne.
Napísať odpoveď