Ako dostať dáta z notebooku

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
Divad
Light Expert
Light Expert

Ako dostať dáta z notebooku

Príspevok od používateľa Divad »

Mám drobný problém. Mám starší notebook armada 7770 dmt, ktorý ma pokazenú CD mechaniku a využívam ho na písanie vo worde.
Ale je tu malý problém, keďže je mechanika pokazená, USB ani wi-fi ten notebook nepozná, nemám ako preniesť z neho dáta a dať na normálny pc a neskôr zavesiť na web, alebo vytlačiť. Nenapadá vás nejaký spôsob ako to urobiť?
Prosím pomôžte mi... :D
Ďakujem
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Ako dostať dáta z notebooku

Príspevok od používateľa Forsaken »

PCMCIA Ethernet Card 10/100 RJ45
CBL-IEEE-USB25
disketa
disk
terrens
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa terrens »

Skús to rozobrať, vybrať HDD a zapojiť ho niekde inde. Hľadal som na nete čo to má za HDD, ale nemohol som to nájsť...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Moznosti mas pomerne vela, ale ich cena moze byt rozna :) Mozes skusit vybrat disk a pripojit ho niekde inde (ako uz spominal terrens), ale moze byt problem zohnat PC alebo redukciu s danym rozhranim. Teoreticky by tam malo byt IDE ku ktoremu by sa dal zohnat externy box za rozumny peniaz. Potom by som ti odporucil kupit si akykolvek iny lacny notebook s usb a wifi :)
Co sa tyka dalsich moznosti, tak mozes vymenit CD mechaniku, ale to moze byt dost nakladne. Tiez mozes zistit ake rozhrania ten notebook ma a najst potrebne redukcie na prepojenie s modernejsimi pocitacmi, pripadne mozes pripojit externu mechaniku. Minimalne nejaka karta na RJ45 by sa mala dat zohnat.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Stare notebooky a stare mobily zvykli mat aj infracerveny port. Je to pomale, ale na prenos napr. dolezitych dokumentov postacuje...
Divad
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Divad »

infračervený port to má a je to dobrý nápad, ale nemám nič cez čo by som to mohol spojiť. Lebo všetko už má bluetooth...
Inak, zistil som že tá CDromka mi načítala nejaké cd, ktoré sa volá CD-R74... Je možné že to číta len staršie cd?
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Je to mozne. To CD bolo 74minutove (650MB, kedysi davno sa vyrabali len take), potom sa stali standardom 80 minutove (=700 MB). Aj ked mechaniky by s tym nemali mat problem, tato starsia mechanika s tym zjavne problem ma. Asi to nie je napalovacka, ze by sa ti podarilo niekde splasit 650megove CD-RW?
Napísať odpoveď