Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa Soviet »

"Mariána Kotlebu spolu s Beličkom a Sanizslom pustili do osady !!!
Dav stále ostáva pred ťažkoodencami !!! Poľné lopatky nachystané ale polícia dáva najavo, že dobrovolne nás upratovať nenechajú!
Ak cigáni napadnú Mariana Kotlebu na jeho vlastnom pozemku a Polícia nezakročí, tak už po niekoľký krát dnes poruší ústavné práva M. Kotlebu a pravdepodobne neudrží ani našich ktorí pojdu Marianovi na pomoc!!! (admin)"
Bude to este zaujimave :)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Son-Goku: Takže ako som napísal - neprečítal si si moje príspevky, ale svoju otázku si položil na základe príspevkov, ktoré reagovali na mňa :3 To teda nie je dobrá forma.

Anyway, aj tak je to irelevantné. Kotlebu síce pustili do osady, ale iba jeho samotného spoločne s nejakými vymeriavačmi, ktorí majú čosi zistiť o stave jeho pozemkov. Polícia určite nikoho nepustí "upratovať", to je viac ako jasné. Takže podľa mňa to už ani zaujímavé nebude :) SME tvrdí, že tam je iba "niekoľko desiatok" prívržencov ĽS-NS, takže bohvie, kde je pravda, keďže SME treba brať s rezervou...
ziegel
Star
Star

Príspevok od používateľa ziegel »

http://www.teraz.sk/regiony/pochod-radi ... lanok.html
Zaujimave videa v clanku, aj nazory miestnych na policajne operacie.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

seth: No podal videii, ich je tam cez 100min podla mna.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Podla mna spolky v ktorych má prsty Kotleba ako LSNS alebo pospolitosť sú platene opozíciou, médiami a bankstermi aby protestovali a vykrikovali len vtedy keď je Smer vo vláde. Prečo nekričali tak a počas vlády Radiczovej? Aj pri polovičnej námahe by získali minimalne10 % vo volbach.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82, neviem naco sa tak rozpisujes, v mojom pripade je to zbytocne lebo davno uz chapem tvoj postoj, otazka ale je ci ty vobec chapes mna?

Tvoj strach alebo obava ked uz tak velmi chces, je zalozena na nicom, len prihlupla viera vychdzajuca uz zo spominaneho pavlovho reflexu, nicim dokazatelna. Tento pohlad je obmedzeny, ci sa ti to lubi alebo nie. (snad uz chapes aj ty :wink: )

A pri tom vseckom ty dokonca ani nemas ziadny navrh na vyriesenie tohoto problemu (aby sme ho tu mohli rozumne prediskutovat).

Hulakas o problemoch nepacia sa ti riesenia, sam nic neposkytnes, to su slova hodne clena obmedzeneho davu, ktoremu aj tak vzdy treba a aj sa bude hovorit co a ako ma robit a comu verit.

-------------------------------------

Ak si niekto mysli ze cigansky problem sa efektivne vyriesi nejakou pokojnou cestou bez konfliktu je bud hlupak neznali problematiky alebo naivny clovek silne ovplyvneny egalitarstvom. Kotlebu a jeho stranu ja osobne nevidim ako dlhodobo efektivne riesenie, ale skor ako jednu z foriem prvotneho pricnenia sa ku krokom ktore by mohli postupne nastartovat aspon ako tak humanne riesenie bez vacsieho konfliktu s ciganmi a rozumnou politikou aj so zapadom.

Pri tychto slovach ale uz vydim ako su predstavitelia lavice a inych rovnostarskych ideologii celi bledi a vystraseni z tzv "extremizacie" ludu. Pravdou ale je ze su to prave tieto ideologie ktore nas dostavaju do tohoto dlhotrvajuceho a postupneho marazmu a aj ked pre mnohych to tazko znie, otvoreneho rasoveho napätia.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

No čo, doupratoval ten Marián už?
Prílohy
fotka.JPG
fotka.JPG (61.28 KiB) 850 zobrazení
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

http://www.teraz.sk/regiony/na-pochode- ... lanok.html

Inak toto tu je tiez proti ciganom? Moc info som o tom nepocul.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

kali520: Rozpísal som sa z viacerých dôvodov, jeden bol ten, že si môj postoj ohýbal podľa svojich pravidiel a miešal si ho kdejako. Tak som ti to polopatisticky napísal, že čo som tým všetkým vlastne myslel. Opäť zopakujem - neviem, prečo by mala byť moja teória "prihlúpla", lebo ty to tak tvrdíš? Samozrejme, že je nedokázateľná. Je to môj postoj, je mi úplne ukradnuté, ako som už zopakoval predtým, že ako ho ty suverénne nazveš (hoci sám nevieš dokázať, že sa to tak nevyvinie, ale tak čo už). Takže podtrženo a sečteno - môj pohľad je minimálne tak obmedzený ako ten tvoj.

Návrhov som tu v minulosti podával dosť, nemám náladu sa s tebou dnes hrať na mačku a myš štýlom "ja napíšem A, ty to spochybníš, ja napíšem B, ty to spochybníš, ja napíšem C, ty to spochybníš" - už aj tak budem dnes pracovať bohvie do kedy, nebudem si to ešte predlžovať. Vyhľadaj si to. Neviem ale, na kieho ďasa by som tu mal niečo dávať, keď ty si už bohorovne presvedčený a uistený, že sa to dá vyriešiť iba násilím.

Ja hulákam o problémoch a riešenia sa mi nepáčia? To je zasa čo sa expresívnu hyperbolizáciu? Slová člena obmedzeného davu - už zasa pocit toho spasiteľského komplexu, ktorým sa tu na fóre prezentuje zopár "super" jedincov? Čím si ty "odlíšený z davu"? Tým, že bohorovne tvrdíš jednu pravdu (o jedinom, násilnom riešení)? Že čítaš trápne médiá, ktoré samé seba nazývajú "pravdivými"? Myslím, že toto sme už riešili v inej téme.

Netuším, čo tu rozoberáme - otázka bola, prečo mám obavy z Kotlebovho vzostupu, odpovedal som ju, netuším, prečo sa tu niektorí jedinci snažia otočiť diskusiu iným smerom. A už vôbec netuším, že čo to má spoločné s riešeniami.

Na záver - ak si niekto myslí a je presvedčený bohorovne o svojej pravde, že cigánsky problém sa efektívne vyrieši iba cestou konfliktu, je buď hlupák neznalý problematiky alebo naivný človek silne ovplyvnený elitárstvom.

---------

Na Kotlebu podali trestné oznámenie, vraj preto ho predvolali a vypočúvali, LOL. To mi silne zapácha praktikami ŠTB z predchádzajúceho režimu - zastrašovať, zdiskreditovať, odstrániť.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten článok je žiaľ pravdivý a nemá ďaleko od reality. Inak hľadanie nepriateľa je známa vec, hlavne v dobe krízy, čoraz väčšej chudoby a biedy to bude ešte len eskalovať. Kedysi to boli Židia, dnes prisťahovalci či cigáni.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Aha, takze za cigansky problem mozu vsetci, len nie cigosi, ci co sa nam ochrancovia ludskych prav snazia povedat?

Btw ked sa naposledy upratoval Lunik IX, boli ste im pomoct? Lebo mam pocit, ze ked sa ma realne nieco riesit, tak po LPR a podobnych pseudomoralistoch neostane ani smrad.
hughito
Redeemer
Redeemer

Nebudem reagovať na nezmysly, ktoré si neviem odkiaľ vzal. Akí ochrancovia? Aká LPR? Písal niekto o vine/nevine? Vieš porozumieť písanému textu?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito, ja viem porozumiet pisanemu textu, ale ty zjavne nie. Zase raz (v poslednej dobe pre teba velmi priznacne) chytas za slovicka a nereagujes na podstatu veci, v snahe nepriznat si, ze sa mylis. Ziadne hladanie nepriatela tu v pripade ciganov neexistuje, problem je realny, rovnako tak hrozba. To, ze ty si slepy neznamena, ze su slepi aj ostatni.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ten problém tu je 20 rokov. Ide o to, ako ho začnú vnímať ľudia v čase krízy - znásobene, hyperbolizovane. Ono je vždy nebezpečné pre pohodlnú strednú triedu sa blížiť k tej najnižšej. Tento jav nastáva všade po Európe a nastával aj v minulosti - vieme ako to dopadlo.

To sú teda tie súvislosti, ktoré tebe zjavne unikajú. Čiže, ak na niekto poukáže, neznamená to, že ignoruje reálny problém alebo je členom LPR. :roll: A nabudúce si odpusť tie hodnotiace stanoviská mojich príspevkoch, už je to nudné. Radšej sa utekaj vyjadriť do témy o antibiotikách, nie že budeš teraz poslušne mlčať, akoby nič.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Vidím že akcia skončila fiaskom. Možno by bolo lepšie keby sa akcia odohrala bez oznámenia, nejak utajene v noci, potom by došlo k potyčke ktorá by vyprovokovala niečo väčšie a veci sa dali do pohybu. Ktovie, uvidíme.
V mojich očiach polícia zase klesla. Zdiskreditovala sa. Neverím jej. Nikdy som jej neveril.

Ale aj tak by ma zaujímala nejaká tá sonda do hlavy bežného radového policajta - kukláča.
Prečo vlastne bráni parazitov a bojuje proti slušnému občanovi ? Vyššia moc - veliteľ mu to prikázal ? Ak by nesplnil príkaz, tak by ho vyhodili z práce a teda by nepriniesol domov rodine mzdu ? Kde je potom miesto pre jeho svedomie a jeho súdnosť ?
Ak je tu niekto kto pracuje v silových zložkách polície - vyjadrite sa ! Priestor pre diskusiu je poslaním fóra. :)
Aké popudy by boli vlastne nutné k tomu aby polícia obrátila svoju silu proti pôvodným pánom - politikom ? A konečne chránila ľudí, ktorí ju vlastne platia z daní.

hughito - prepáč že sa tak priblblo pýtam a možno niekde je aj na fóre odpoveď, ale - si členom ĽPR ?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Co ti vlastne vadi? Ze ludia konecne beru spravodlivost do vlastnych ruk, ked sa nemozu spolahnut na system? Je uplne bezpredmetne ci to vnimaju citlivejsie alebo nie, problem tu je a konecne je tu z nejakej strany vola ho riesit. Keby sa ti cigosi nasackuju na TVOJ pozemok a postavia si tam nelegalnu stavbu, tak by si to takto nezlahcoval.
hughito
Redeemer
Redeemer

Mne vadí to, že sa začínajú vyskytovať extrémne názory na riešenie cigánskeho problém medzi obyčajnými ľuďmi - o tom bol aj ten článok. Žiadny náckovia, ale obyčajní ľudia nemajú problém hovoriť o strieľaní, kynožení, plyne, deportáciách. A to je nebezpečné, nech je to už zamerané proti akejkoľvek minorite. Ľudia prestávajú byť úplne racionálni v tejto otázke a vidno to napr. na rôznych anticigánskych hoaxoch, ktoré šíria mamičky v usporiadaných rodinách bez toho, aby sa nad tým aspoň trochu zamysleli.

Čo je horšie, že ak nastáva takéto ovzdušie v spoločnosti, doplácajú na to všetci cigáni - aj takí, ktorí sú roky rokúce integrovaní v spoločnosti a nikto s nimi nikdy problém nemal.

Problém treba riešiť, ja som nikdy nebol proti tomu, ani aby ľudia začali jednať samy za seba. Ale ak sa to bude diať pod záštitou neofašistov a neonacistov, ktorí si na tom robia iba politickú agendu, tak budem vždy proti tomu.

Racius: Nie, nie som a nikdy som nebol členom LPR. Voči LPR mám viac negatívny postoj, ako pozitívny.
Billy
Star
Star

Príspevok od používateľa Billy »

TommyHot napísal:Aha, takze za cigansky problem mozu vsetci, len nie cigosi, ci co sa nam ochrancovia ludskych prav snazia povedat?
To, o co sa snazi Mgr. Kotleba je sice pekne, ale uplne zbytocne. Treba riesit priciny, nie dosledky. To, ze cigani sa tu maju ako prasce v zite je dosledkom toho, ze im to je umoznovane. Keby si byval v byte so zenou, do ktoreho ti budu chodit mravce, svaby, neskor potkany a ina haved a tvoja zena by im stale davala zrat a udrzovala by v byte bordel, ako by si to riesil? Snazil by si sa vyzabijat tu haved a donekonecna s nou bojoval napriek tomu, ze by to malo nulovy ucinok, pretoze vdaka podmienkam, ktore by im tam tvoja zena vytvorila, by tam stale prichadzala nova haved a mnozila sa tam, alebo by si sa radsej zbavil tej zeny a vyriesil by si pricinu toho dosledku?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ludia tieto nazory mali vzdy, akurat ich neprezentovali verejne. Akcia vyvola reakciu a tou reakciou je prave otvoreny postoj, ktory vacsina ludi v sebe dlhe roky potlacovala. Dnes uz je situacia neudrzatelna a kedze stat tu evidentne nie je na to aby pomahal, tak si ludia pomozu sami. Ako sa hovori: "pomoz si sam clovece, aj pan boh ti pomoze". A hlavne keby zijem v blizkosti ciganov (zil som jedneho casu v ZM na zaciatku ulice 1. maja - zainteresovani vedia co je to zac) a ti mi robia zo zivota peklo, tak by mi bolo uplne jedno, ci moje zaujmy bude hajit fico, merkelova, kotleba na cele s haldou fasunou, alebo fero z hornej dolnej.

To ze na to doplacaju aj normalni cigani nie je nas problem, my nie sme za cigansky problem zodpovedni.
Napísať odpoveď