Reproduktory 2.0
Reproduktory 2.0
Zdravim, chcem si kupit na intrak nejake repro a velmi sa mi pacia tieto stereo reproduktory Modecom http://www.alza.sk/modecom-mc-hf100-d216537.htm . Nemate niekto skusenosti s nimi? Ako hraju a pod? Myslite ze budu v pohode na ozvucenie mensej izby? 100W RMS je celkom dost, nie? Alebo neviete aj o nejakej alternative? Dik za rady a postrehy
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Reproduktory 2.0
100 W u takych repro je samozrejme holy nezmysel. Je to len marketingovy zvast. Realne je to tak v jednotkach wattov. Kazdopadne na ozvucenie miestnosti staci bohate aj to.
Zalezi od rozpoctu, ale skor by som sa poobzeral po nejakych studiovych monitoroch. Zvuk bude na inej urovni.
Zalezi od rozpoctu, ale skor by som sa poobzeral po nejakych studiovych monitoroch. Zvuk bude na inej urovni.
-
Makovnik
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
2*50W to svojim sposobom moze impulzovo mat. Ak by aj nestihalo trafo, ktore je samozrejme drahe na taky vykon, kedze by muselo mat cca 150VA, tak integrac na taku hodnotu nestoji vela. Najskor tam bude tronit nejake TDA alebo obvod LM a tie 50Wrms zvladnu bez problemov a za malo penazi.
Tzn. nech to ma 2*25-30W realne. Aj to staci.
Kvalita zvuku bude tiez rozumna v ramci ceny. Za ekvivalent chechtakov by som rozhodne studiaky nekupoval, bude to zla zla zla investicia.
Tzn. nech to ma 2*25-30W realne. Aj to staci.
Kvalita zvuku bude tiez rozumna v ramci ceny. Za ekvivalent chechtakov by som rozhodne studiaky nekupoval, bude to zla zla zla investicia.
No tak ja studiove repro nepotrebujem, niesom ziadny "audiofil" a aj cenovo su niekde inde. Proste len hladam nieco do tych 100-120e na slusne pocuvanie hudby.
-
Ryan Giggs
VIP
Cenovo inde nie su, nejake sa najdu aj v tejto cene. A rozhodne lepsie ako Modecom.
Makovnik: nech to ma kludne aj udavany vykon. Co myslis ale za aku cenu? Setrit sa samozrejme bude na tom najdolezitejsom. U Modecomov zvykne bruniet trafo a hlavne su dost mizerne spracovane. A studiovky hoc aj za tuto cenu a zla volba? Je naivne ocakavat ze nejaky Modecom zahra lepsie.
Makovnik: nech to ma kludne aj udavany vykon. Co myslis ale za aku cenu? Setrit sa samozrejme bude na tom najdolezitejsom. U Modecomov zvykne bruniet trafo a hlavne su dost mizerne spracovane. A studiovky hoc aj za tuto cenu a zla volba? Je naivne ocakavat ze nejaky Modecom zahra lepsie.
Tak myslite ze sa mi ich neoplati kupovat? Dizajnovo su podla mna super. 1 rok som mal na izbe tieto srandy
http://www.labtec.com/index.cfm/gear/de ... 4,crid2=22 a mne to aj celkom stacilo
, a ak budu modecomy aspon o 2-3nasobok lepsie tak urcite mi budu stacit.....Ako si to myslel ze modecomy zvyknu brncat?
-
Ryan Giggs
VIP
Bzuci tam trafo.
Ked si mal 2.1 repraky, tak sa priprav na to ze 2.0 tak duniet zdaleka nebudu.
Ked si mal 2.1 repraky, tak sa priprav na to ze 2.0 tak duniet zdaleka nebudu.
A to trafo bzuci cely cas alebo len pri zapnuti a pod? Az tak to prekaza? No mal som tie 2.1 a tie basy neboli az tak zle ale ked uz isli hlasnejsie tak to proste len velmi dunilo a skoro z neho isli stredy
Chcem ich hlavne na hudbu a som cital niekde, ze stereo 2.0 su lepsie na hudbu. No ale tie modecomy musia mat nejaky tie basy, nie?
-
Makovnik
Medium Professional
Bzucanie trafa je vec specificka; byva to dosledok skor zlej kompletacie plechov (lacna vyroba), nez silnymi virivymi prudmi (ergo zlym navrhom), tzn. je to vec kus od kusu, ci sa podari alebo nie.
Da sa to doma obcas potunit tak, ze sa trafko lepsie utiehne srubami alebo stiahne paskou.
Zvuk bude rozhodne daleko lepsi ako ten Labtec, z kazdeho uhla
Aj basov ma viac, kedze to pasmo obhospodaruju 2 - 6.5" stredobasy a nie 1 - 5" v bum bum budke.
Navyse, ak mas blizko niekoho znaleho, kto ma meraci mikrofon a znalosti na vyrobu vyhybky, daju sa 3pasma sa daju vylepsit namontovanim serioznej; kedze tam bude na 99.9% iba cievka+kondik na bas a po 1 kondik pre stred a vysku.
Studiaky za taku cenu jedine od ruky, pretoze napr. nove, cenovo zrovnatelne Maudio AV40 ma sice vyrovanu charakteristiku, ale hnusne zafarbenie zvuku.
Da sa to doma obcas potunit tak, ze sa trafko lepsie utiehne srubami alebo stiahne paskou.
Zvuk bude rozhodne daleko lepsi ako ten Labtec, z kazdeho uhla
Aj basov ma viac, kedze to pasmo obhospodaruju 2 - 6.5" stredobasy a nie 1 - 5" v bum bum budke.
Navyse, ak mas blizko niekoho znaleho, kto ma meraci mikrofon a znalosti na vyrobu vyhybky, daju sa 3pasma sa daju vylepsit namontovanim serioznej; kedze tam bude na 99.9% iba cievka+kondik na bas a po 1 kondik pre stred a vysku.
Studiaky za taku cenu jedine od ruky, pretoze napr. nove, cenovo zrovnatelne Maudio AV40 ma sice vyrovanu charakteristiku, ale hnusne zafarbenie zvuku.
-
Ryan Giggs
VIP
Maudio nie su jedine študiovky za tu cenu. Napr. take Samson Media one 4a hraju celkom slušne.
To že je niekde väčši basak automaticky neznamena, že to zahra viac basov a už vôbec že lepšie.
A s tym trafom je to sice pravda, že to môže byť kus od kusu, ale keď si prejdeš nazory na nete, tak sa na to sťažuje temer každy. Takže veľa sa im asi nevydarili.
To že je niekde väčši basak automaticky neznamena, že to zahra viac basov a už vôbec že lepšie.
A s tym trafom je to sice pravda, že to môže byť kus od kusu, ale keď si prejdeš nazory na nete, tak sa na to sťažuje temer každy. Takže veľa sa im asi nevydarili.
No tak neviem, nepoznam nikoho kto by mal takyto pristroj a ani by som ich radsej ani neotvaral(kvoli zaruke) . Objednam a uvidim ako budu "mastit"
. A este ked som cital par hodnoteni (alza, heureka) tak vacsinou im bzucalo trafo po zapnuti, pri posluchu alebo v pokoji cez den, ze to nebolo vobec pocut. no uvidime.....dik za rady
-
Makovnik
Medium Professional
Trafo je prasak, niekedy bzuci po zohriati sa, niekedy prave naopak, ked sa zohreje, nebzuci
Niekedy dokonca vobec nebzuci
Tie Samson teoreticky mozu hrat dobre, ale basovo ho urcite neuspokoja, pretoze nech je to sebelepsie spravene, 4" basacik je zial velmi drobny, aby nieco vyrazne zabasoval a nie je to Bose, aby tam mali vymyslene zlozite akusticke obvody.
Toboz to urcite neobsahuje ziadne drahe basaky od Focal, Aura, TB a pod., takze vela vody nenamutia. Kto ma slusne duc duc, tak aspon 5".
Niekedy dokonca vobec nebzuci
Tie Samson teoreticky mozu hrat dobre, ale basovo ho urcite neuspokoja, pretoze nech je to sebelepsie spravene, 4" basacik je zial velmi drobny, aby nieco vyrazne zabasoval a nie je to Bose, aby tam mali vymyslene zlozite akusticke obvody.
Toboz to urcite neobsahuje ziadne drahe basaky od Focal, Aura, TB a pod., takze vela vody nenamutia. Kto ma slusne duc duc, tak aspon 5".
-
Ryan Giggs
VIP
Aha cize automaticky to bude lepsie lebo to ma trosku vacsi basak? Ved to je smiesne takto rozmyslat. To ti este nezaruci vacsie dunenie.
Inak je aj Samson media one 5a, s 5" basakom, len o 15-20 eur drahsi.
Inak je aj Samson media one 5a, s 5" basakom, len o 15-20 eur drahsi.
-
Makovnik
Medium Professional
Ved to je o tom, ze pridame este 10, este 15, este 25, 30, 45, stale trochu pridame a zrazu budeme na 500eurach ani sa nenazdame.
Ano, typicky je to tak, ze vacsia membrana = viac basov, hlbsich basov, hlasnejsia reprodukcia atd...
O nejakych specialnych pripadoch, kedy to tak nemusi byt, sa nema vyznam v tejto cenovej relacii bavit; to snad uznas.
Ano, typicky je to tak, ze vacsia membrana = viac basov, hlbsich basov, hlasnejsia reprodukcia atd...
O nejakych specialnych pripadoch, kedy to tak nemusi byt, sa nema vyznam v tejto cenovej relacii bavit; to snad uznas.