Romovia na Slovensku

Diskusie na politické témy...
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Romovia na Slovensku

Príspevok od používateľa TommyHot »

hughito napísal:th: To nie je dôležité, hádam si nemyslíš, že si vymýšľam - načo by som také niečo robil.
Myslim si, ze je to dolezite. Ja som nic take nevidel, vsade kde je ciganska osada, tak je bordel, spina a povytlkane okna zo zarubni, resp aj tie zarubne chybaju. Ak si nevymyslas, tak nevidim dovod preco by ti robilo problem napisat nazov obce? :) ak sa bojis, ze tam pojde nejaky nacek robit demokraciu, tak kludne aj PM
hughito napísal:Inak, k tým pogromom - zdá sa mi, že niektorí to tu berú na ľahkú váhu a ani zďaleka si neuvedomujú, čo to vlastne je. Takže niečo z novšej doby, najväčší pogrom v Nemecku po vojne.
Ja tam nackov nevidim, ibaze by boli nackovia vlasati asociali s obtiahnutymi riflami a strikovanymi svetrami od babicky? V clanku sa pise, ze policia nezasiahla, ale ja tam vidim vodne delo a sem tam aj policajtov zatykajucich tychto vlasatych asocialov. Dalej sa v clanku pise o vietnamcoch, ktorym je strasne ublizene, ale jedine co vidim je asocialov hadzajucich kamene na policajtov. Co ti ja viem? Z mojho pohladu dost nepodarena propaganda. Samozrejme netvrdim, ze sa to nestalo, ale z clanku a videa som sa v zasade nedozvedel nic smerodajne.
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

No a zas z toho nic nebolo, co tam nedosli neohlasene? Tak ci tak ich zobrali na policiu, cize by to bolo jedno.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

1. myslím, že by to nebolo jedno
2. čím ďalej, tým viac si myslím, že to je len "marketingový ťah", takže skôr by som povedal, že neohlásene tam ani neprídu.
    a) keď sa mu podarí "upratať", môže povedať, že "aha ja som ten čo vám s cigáňmi pomôže" - v budúcich voľbách by mohol mať viacej hlasov
    b) nepodarí samu, zakážu mu to - môže povedať, že "aha, chcel som vám pomôcť, ale táto dnešná vláda to nedovolila" - čiže by mohol mať tiež viacej hlasov vo voľbách
podľa mňa on na tomto môže len vyhrať...a tým, že by tam vtrhol len tak by si mohol pokaziť ten (jaj nevie mi žiadne vhodné slovo napadnúť) výzor alebo ako by som to nazval, že to chce vážne riešiť v rámci zákona (keď už sa toľko oháňa na tie zákony)
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Je úplne jasné, že to bol marketingový krok. A zjavne nie je jediný, stačí sa pozrieť na Kotlebov web a nájdete tam zbierku príkladných primitívov http://www.facebook.com/pages/-MARIAN-K ... ts&fref=ts Poslali tam fotku nejakej aktivistky (boh vie, či pochádza z legálneho zdroja) a pozrite si komentáre k nej. Krásne, inteligentné poznámky "ty pi*a vyje***", prípadne "nech skape aj s celou rodinou" a podobne. A takáto tlupa retardovaných opíc má byť vedená Kotlebom. Už chápeme, o čom tu celý čas píšem, keď tu prejavujem svoje obavy?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

seth82 napísal:ak sa dostane náhodou k moci a ty to nevieš stopercentne poprieť.
Ano to je pravda (rovnako ako nemozem popriet to ci zajtra nejakemu debilovi nejebne v hlave a neodpali na svet atomovku), ale faktom ostava ze ja sa vo svojich tvrdeniach mam o co opriet (minimalne ten program a vyhlasenia clenov strany a samotneho Kotlebu, osobne skusenosti) ty ale nemas nic, len nejaku reportaz z markizi kde kohosi bolo pocut nadavat co je na demonstraciah celkom bezne.
seth82 napísal:Na tvoje nemalé sklamanie neoznačím ani jednu z možností. Ešte také nehrali, aby som si niekým dal diktovať možnosť výberu na základe jeho vlastného dizajnu Ani jedno, ani druhé. A aj viem čo bude nasledovať - "aké teda navrhuješ riešenie" - a viem čo bude nasledovať aj potom - moja odpoveď v štýle "za prvé, ja nie som platený za to, aby som tu vyriešil niečo, čo nedokážu vyriešiť kdejakí "odborníci" po dobu 23 rokov, okrem toho som tu dosť potenciálnych riešení (áno, stále sú iba potenciálne, pokiaľ sa neuvedú do praxe a pokiaľ nebudú jasné výsledky) dal v minulosti - pohľadaj si ich".
Obaja vieme co by si oznacil, len potom vsetkom nemas gule si to priznat :P

K tvojim rieseniam. Tuto temu mam precitanu takmer celu, popravde nepamatam si kazdy zvast alebo teoriu riesenia co tu bola navrhnuta pokial mi neprisla ako efektivna a celkovo rozumna. Kazdopadne sa to pokusim zjedoduchsit. Exsituju iba dva korene z ktorych vyvodzovat nejake riesenia a to je integracia alebo segregacia, tak mi aspon naznac alebo povedz z ktorej moznosti vychadzalo to tvoje riesenie, usetrime tym tvoj aj moj cas.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

th: Aká cigánska osada? Písal si o bytovkách obývaných cigánmi - na to som zareagoval. Miesto v rámci ktorého sú dve bytovky naplnené len cigánmi - tak na to som reagoval, že nič zvláštneho sa tam nedeje, dokonca si to tam upratujú, keď si nahnobia bordel na dvore. Už som to tu spomínal.

K tomu pogromu - ak si to prečítaš ešte raz, zistíš, že neišlo len o neonacistov - preto aj ti dlhovlasí a vôbec - ak nedôveruješ zdroju afa, nájdi si iné zdroje, nedozvieš sa nič iné.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: Viem, že ty v tom silne nechceš vidieť dôvod na obavu, ale čo už - čo sa týka toho tvojho ironického šplechu o "reportáži na Markize" - prosím, ja som videl videá priamo od Kotlebu, z jeho webu a z webu ĽS-NS. A tam je jasne počuť (veď ten pavián v tričku ĽS-NS vrieskal ako najatý), že novinárom nadáva do "špinavých židákov" - to je prezentácie jednoduchej, tupej mysle retarda, ktorý všade vidí židov a každý, kto mu do skladačky nejako nesedí (nech už hocijako) je takto častovaný. A takých primitívov som tam videl viacero. Sorry, o povahe členov ĽS-NS ma nepresvedčíš (nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, samozrejme), poznal som trojicu z PSNS a to bola úplne rovnaká kasta v štýle "ideme hľadať konflikt".

Obaja vieme, čo by som označil? Fuh, tak to mi je novinka, opäť vieš niečo, čo ja viem, že neviem. Nie si ty náhodou ja? Lebo ak áno, tak to by som musel ísť fakt k shrinkovi, schizofrénia je vec nebezpečná.

Ono je mi celkom jasné, že ti tu žiadna navrhnutá teória neprišla ako efektívna a celkovo rozumná. Pretože nie je tvoja. Ty si už totiž (veď si to, pre kristove nohy, napísal stranu dozadu) úprimne presvedčený, že iné riešenie ako násilný konflikt už nie je. Tak čo ťa budem vôbec presviedčať, aj tak vieme, ako by to dopadlo.

Nie, neexistujú iba dva korene riešenia. Existujú aj iné možnosti, ktoré nespadajú ani pod jednu. Ja fakt žasnem, ako tu dokážeš hádzať takto bohorovné pravidlá :)
kali520
Darca
Darca

seth82 napísal:Viem, že ty v tom silne nechceš vidieť dôvod na obavu, ale čo už - čo sa týka toho tvojho ironického šplechu o "reportáži na Markize" - prosím, ja som videl videá priamo od Kotlebu, z jeho webu a z webu ĽS-NS. A tam je jasne počuť (veď ten pavián v tričku ĽS-NS vrieskal ako najatý), že novinárom nadáva do "špinavých židákov" - to je prezentácie jednoduchej, tupej mysle retarda, ktorý všade vidí židov a každý, kto mu do skladačky nejako nesedí (nech už hocijako) je takto častovaný. A takých primitívov som tam videl viacero. Sorry, o povahe členov ĽS-NS ma nepresvedčíš (nechcem hádzať všetkých do jedného vreca, samozrejme), poznal som trojicu z PSNS a to bola úplne rovnaká kasta v štýle "ideme hľadať konflikt".
Ty mas obavy z pripadneho vojenskeho konfliktu po nastupe Kotlebu a jeho strany k moci, pricom tento zaver dedukujes len z toho ze si vo vypätej situacii niekoho pocul nadavat, resp vrieskat jak paviana a novinara oznacil za zidaka. A ty nie si tak trochu paranoidny?
Obaja vieme, čo by som označil? Fuh, tak to mi je novinka, opäť vieš niečo, čo ja viem, že neviem. Nie si ty náhodou ja? Lebo ak áno, tak to by som musel ísť fakt k shrinkovi, schizofrénia je vec nebezpečná.
Tieto keci ta uz z toho nezachrania
Ono je mi celkom jasné, že ti tu žiadna navrhnutá teória neprišla ako efektívna a celkovo rozumná. Pretože nie je tvoja. Ty si už totiž (veď si to, pre kristove nohy, napísal stranu dozadu) úprimne presvedčený, že iné riešenie ako násilný konflikt už nie je. Tak čo ťa budem vôbec presviedčať, aj tak vieme, ako by to dopadlo.
To si tak lachko vzdal? Ja som ta chcel vypocuj ale ty nie. Mozno si uz aj sam uvedomujes svoju bezradnost v tejto diskusii.
Nie, neexistujú iba dva korene riešenia. Existujú aj iné možnosti, ktoré nespadajú ani pod jednu. Ja fakt žasnem, ako tu dokážeš hádzať takto bohorovné pravidlá
No povedz ake?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hughito napísal:th: Aká cigánska osada? Písal si o bytovkách obývaných cigánmi - na to som zareagoval. Miesto v rámci ktorého sú dve bytovky naplnené len cigánmi - tak na to som reagoval, že nič zvláštneho sa tam nedeje, dokonca si to tam upratujú, keď si nahnobia bordel na dvore. Už som to tu spomínal.
Zas chytas za slovicka. Pre mna je ciganska osada vsetko kde ziju cigani na kope. Keby si radsej odpovedal na moju otazku. O aku obec ide?
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

kali520: Nuž teda, keď mi ty ideš vypisovať o paranoidoch, tak to už beriem ako poctu :) Áno, obávam sa a je mi už fakt jedno, ako to nazveš. Historia magistra vitae est.

Z čoho ma nemajú zachrániť kecy? Ty vieš, čo som chcel označiť? Nie, nevieš. A prestaň ma, prosím, presviedčať, že vieš, pretože to už hraničí fakt s nejakou diagnózou. Celý čas tu rapocem o riešeniach, ktoré som tu spomenul v minulosti a ty si aj tak hudieš svoje, že sú dve možnosti, a že by som si URČITE vybral jednu z nich, lebo TY to tak tvrdíš a vieš to lepšie ako ja. Ehm, sorry, takouto diskusiou sa nikam nedostaneme, alebo chceš, aby som preladil na tvoju nótu? Ale nie, na to nemám čas.

Ako som ja bezradný v tejto diskusii? Opäť prehnane sebavedomé vyhlásenie, opäť tik smerom ku komplexu spasiteľa.

Nepoviem aké. Tvoje nekonečné vypytovanie sa a moje neustále odkazovanie ťa na listovanie v tejto diskusii ma už unavuje. Si ako zaseknutá mp3.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

TommyHot napísal: Zas chytas za slovicka. Pre mna je ciganska osada vsetko kde ziju cigani na kope. Keby si radsej odpovedal na moju otazku. O aku obec ide?
Aké chytanie za slovíčka? Chcel som si ujasniť pojmy. Akože, tvoja definícia sa nezhoduje s mojou - nepovažujem dve bytovky uprostred mesta za cigánsku osadu len preto, že tam žijú len alebo v prevažnej väčšine cigáni. Pod cigánskou osadou si predstavujem úplne čosi iné.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ok v poriadku ja som sa aj tak zle vyjadril, stale som mal na mysli bytovku o ktorej som pisal uz hned od zaciatku.

Btw na hughitovu obranu, mam nazov obce, zhodou okolnosti odtial pochadza kolega, tak si to info overim.
kali520
Darca
Darca

seth, toto je vsetko naco sa zmozes pri obhajovani tej tvojej fobie z Kotlebu? Ani jedna odpoved na moje otazky, neustale taranie dokoloa tych istych nezmyslov, ignoracia a ziadna snaha pochopit moje slova. Ach jaj seth si slaby jak pigi caj.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pfff. O čo ti ide, kali520, trolluješ ma? Ak áno, daj mi to prosím vedieť priamo, nemám chuť strácať s tebou čas, robím sedem dní za sebou a toto je fakt to posledné, čo mám na práci. Ak si ja dobre spomínam, tak si si ma tu začal doberať, že "čoho sa tak bojím" http://www.hojko.com/post1889014.html#p1889014 keď som naznačil, že sa obávam z prípadnej moci v rukách Kotlebu. Keď som odpovedal, nástojil si, aby som tú svoju teóriu vysvetlil http://www.hojko.com/post1889071.html#p1889071 . Keď som vysvetlil, odvtedy si stále mlel svoje o tom, že je to iba alibistická konšpirácia, ktorú ja neviem dokázať a nakoniec si aj priznal, že ty ju nevieš stopercentne poprieť. Potom si samozrejme podpichol, že som volil debilov, a keď som ja zareagoval tým, že by si mal čušať, ak si nevolil nikoho, tak si to samozrejme odignoroval a ironizoval. Neskôr si opäť zmenil tému a začal si blúzniť o tom, že som zbabelec a že útek je zbabelosťou, na čo som sa ja spýtal, že na čo by bolo dobré nechať 60-ročných rodičov tam, keď ich môžem vziať. Na to som odpoveď nedostal. Tu http://www.hojko.com/post1889533.html#p1889533 si už priklusal s ďalším odklonením od témy, začal si (bezo zmyslu, bez spojitosti s tvojou pôvodnou otázkou, že "čoho sa tak bojím" vyžadovať, aby som tu dal riešenie cigánskej otázky a bohorovne si už predpovedal, že inak ako konfliktom to neskončí a basta. Tu http://www.hojko.com/post1889718.html#p1889718 si už čosi začal trúbiť o tom, že sa príliš rozpisujem (a čuduješ sa, keď skáčeš z topicu do topicu a nevieš sa držať svojej vlastnej pôvodnej otázky?). A potom to už bolo opäť iba omieľanie toho, že sa rozpisujem a že chceš riešenia.

Čo vlastne chceš, kali? Nech ti odpoviem na čokoľvek, ty si furt nájdeš nejaký iný odklon, pretože ti vadí, že som ti odpovedal. Ide ti o provokáciu? Alebo sa nudíš? To je všetko, na čo sa zmôžeš - neustále odo mňa vyžadovať odpovede, pričom ty tu furt iba kladieš otázky a keď ti ich náhodou zodpoviem, tak rýchlo preskočíš na niečo iné? Na tvojom mieste by som o nezmysloch pomlčal, pretože tvoje diskutovanie je nekonzistentné a pohybuje sa chaoticky všetkými smermi ako molekuly plynu. A ešte ty si dovolíš písať niečo o ignorácii a pochopení nejakých slov.

Si slabý, kali520, ešte slabší, ako pigi čaj. Go troll elsewhere, niektorí ľudia musia aj pracovať.
110mat110
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa 110mat110 »

Sice vam prerusim diskusiu, ale vo Velkej Ide je osada rovno na hlavnej ceste a prechadzat tamad je fakt adrenalin. Zacali tam stavat plot a cuduj sa svete cigani su radi. Neveril som tomu, az vcera som tamad isiel a prisiel som na to, ze to je vlastne protihlukova stena :lol: Toto by sa malo robit na viacerych takychto miestach
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Pri Kozárovciach je zas taká fajin cesta, celkom by sa tade dalo ísť, ale furt je riziko, že tam niekto vbehne pred auto. Takých miest je veľa.
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

...nechal som sa uniest nasrat...
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No veď takéto miesta mám okolo môjho rodiska. Jedno je v Bystranoch, kde je osada rovno pod hlavnou cestou a cigáni si po hlavnej mašírujú ako keby boli nesmrteľní. Nehovoriac o lete, kedy šarvanci trčia pri zvodidlách a obhadzujú autá kameňmi. Ak ti jeden z nich odštiepi lak a ak máš drahšiu kraxňu, môžeš sa ísť sťažovať na lampáreň, pretože v prípade zabrzdenia je to ešte horšie a v prípade vystúpenia z vozidla je to priam samovražda, lebo starí cigáni pod kopcom jastria a poberú všetko, čo majú po ruke, nakoniec skončíš v nemocnici.

Niečo podobné platí pri prejazde cez Dobrú Vôľu, tam je našťastie osada ďalej od cesty. Treba si ale zvykať nečakaným výjazdom cigánskych áut, ktoré si to na hlavnú hodia bez toho, aby tlstý chudák, ktorý nemá čo jesť, pokrútil gágorom a zistil, či náhodou okrem neho na tej verejnej komunikácii nie je aj niekto iný. A ak sa s ním zderíš, tak si v prdeli. Poistka v jeho prípade nehrozí a máš na krku galibu.

Veď to je úplne bežné, takéto úseky, čo si nepamätáte na ten incident pri Svite, keď nejaký vodič nákladiaku išiel normálne podľa pravidiel a pod kolesá Kukučky (či čo to bolo) mu vleteli dvaja malí cigáni na bicykloch. Ten celý nešťastný a v šoku, že zrazil deti a samozrejme prikvitli gorily z osady (tuším boli z Važca) a chceli ho lynčovať, lebo a) nedávali na svoje "ratolesti" pozor b) ich deti nemajú ani tak základný pud sebazáchovy, aby si to netrielili na hlavnú cestu (neviem dokonca, či sa to nestalo na výjazde z E50tky, keď tam stavali diaľnicu D1) c) boli tak sprosté, že sa neobzreli do strán, čo nás učili už od materskej škôlky.

Takže to si nič neobjavil, akurát to s tým plotom môže byť novinka :)
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

begbeee napísal:Pri Kozárovciach je zas taká fajin cesta, celkom by sa tade dalo ísť, ale furt je riziko, že tam niekto vbehne pred auto. Takých miest je veľa.
no šak od Tlmáč tam dali aj sedemdesiatku...

mne sa tam raz pokazilo auto, jedno šťastie, že ešte pred priecestím, lebo by ma tam rozobrali :D
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

=D Na pošramotenie nervičiek...Je tam aj časť 2.
Napísať odpoveď