kapitoli vo worde

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
domcoP
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

kapitoli vo worde

Príspevok od používateľa domcoP »

Ahojte! Mal by som jednu takú požiadavku ohľadom robenia "kapitol" vo worde. Do prílohy dávam fotku tak ako by som to chcel mať. Chcem sa napísať 1. názov............str.27 a tak ďalej, ibaže keď to chcem tak ako to je v knihe- číslo na jednom okraji, názov a botky v strede a číslo strany na druhom okraji- musím to nastovavať, písať a doplnovať botky, nevychádza mi to pretože čísla a písmena sú rozdielne široké a potom je každý riadok inak. Nedá sa to nejako spraviť aby to lícovalo?? ďakujem K :plus:
Prílohy
Obrázok.jpg
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: kapitoli vo worde

Príspevok od používateľa audiotrack »

Treba použiť formátovanie wordu, toto je to "ovládam word" a nevieš ani že takú funkciu má :)
Každú kapitolu (nadpis) naštýluješ nadpisom, a nie teda iba hrubé a veľké písmo. Ale pridelíš mu štýl (a tomu môžeš dať hrubé a veľké písmo) ktorý sa robí cez formát v hornom menu. Potom tento obsah spravíš cez vložiť / odkaz a tam vyberieš obsah. Alebo tak nejako je to, nemám tu word po ruke. Ono ti automaticky vypíše všetky nadpisy podľa formátovania (teda aj podnadpisy ak používaš) a doplní tie stránky tak ako v obrázku
domcoP
Light Expert
Light Expert

audiotrack napísal:Treba použiť formátovanie wordu, toto je to "ovládam word" a nevieš ani že takú funkciu má :)
Každú kapitolu (nadpis) naštýluješ nadpisom, a nie teda iba hrubé a veľké písmo. Ale pridelíš mu štýl (a tomu môžeš dať hrubé a veľké písmo) ktorý sa robí cez formát v hornom menu. Potom tento obsah spravíš cez vložiť / odkaz a tam vyberieš obsah. Alebo tak nejako je to, nemám tu word po ruke. Ono ti automaticky vypíše všetky nadpisy podľa formátovania (teda aj podnadpisy ak používaš) a doplní tie stránky tak ako v obrázku
ďakujem za pomoc ale keby si mi mohol sem keď už budeš mať poruke aj word nejaký screen ako pretože mne ide hlavne o toto. Slovo 1.Kapitola má povedzme šírku 3cm vo worde- pričom 126.kapitola má šírku 6cm a potom to nekončí rovnako ako je to na fotke. A to že dám pred slová napr. medzeri mi nepomôže pretože medera nieje rovnako široká ako napr. písmeno i. To čo je napísane na foto si nevšímaj, iba to ako to chcem aby to končilo- červené čiary. :)
Prílohy
bez_názvu.jpg
jojo1996
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jojo1996 »

Dufam to pochopiš z obrazku lebo sa mi to nechce rozpisovať :D
Prílohy
Bez názvu.png
domcoP
Light Expert
Light Expert

ďakujem obom za pomoc- už mi to ide a obaja máte u mňa K+

//autoeditácia príspevku (30 Sep 2012, 13:04)
sorry že otravujem zas ale keď to spravím ako ste kázali, tak mi to toto vypíše. Pretože som si chcel dať iný typ písma, a teraz mi to nejde vobec a stále tam vyskakuje takáto tabuľka. Prvý krát ked som to skúsil to šlo a teraz tam len táto ............. vyskakuje.
Prílohy
bez_názvu.jpg
Napísať odpoveď