Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
aruN
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilnovanie

Príspevok od používateľa aruN »

Emkej napísal:j vďaka pozeral som to už :) a ešte mám 2 otázky, cvičím HST pondelok, streda, piatok ale cvičím aj Insanity kardio čo by sa malo 6x týždenne no len neviem či to je najlepšie ak už cvičím HST takže som rozmýšľal, žeby som to cvičil len mimo HST teda utorok, štvrtok, sobotu a nedeľu. A posledná, kúpil som proteín konkrétne ON 100% whey gold standard a maltu len si nie som celkom istý dávkovaním, čo som čítal tak najlepšie je asi po tréningu dávať 2/1 s/p len neviem ako pred tréningom a ako pri kardiu. Neviete mi poradiť?
maltu+protein hneď po tréningu (1+1 odmerka), pokiaľ by si dával maltu ráno, alebo nie po fyzickej záťaži, tak ti pôjde do tukov
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Emkej toho kardia trochu uber, asi tak, ako si si to sám navrhol a čo sa týka dávkovania malty, ale aj toho proteínu:

Kód: Vybrať všetko

hodinu až půlhodinu před tréninkem - gainer nebo protein (záleží na tom, kolik potřebujete jíst denně živin.) Není ale úplně vhodné mít v žaludku mnoho sacharidů - mohlo by to způsobit bolesti břicha, protože sacharidy se v žaludku roztahují a vytvářejí osmotický tlak. Ideální dávka gaineru hodinu před tréninkem je asi 50-60 g, 30 minut před tréninkem jen asi 20-30 g. Lidé s výkonnější trávicí soustavou můžou až 50 g či 30 g sacharidů (tudíž celkově více prášku).

_____

Kód: Vybrať všetko

ihned po tréninku, nebo 10-15 minut před koncem - BCAA (aspoň 3 g), zinek, chrom, může být hořčík (všechny tyto látky mají vliv na lepší zpracovávání sacharidů)

- ihned po tréninku nebo 10-15 minut po (záleží na příjmu BCAA) - gainer v dávce do 50 g sacharidů (Nikoli ale 50 g prášku, toho bude víc; je nutné to individuálně přepočítat ze složení konkrétního výrobku. Bílkoviny není třeba počítat, stačí, že tam nějaké jsou, případně jde o zdroj bohatý na BCAA).

- po půl hodině od první dávky gaineru - další dávka gaineru (Celkové množství sacharidů ze všech dávek - můžou být i tři, by měl dát kolem 1 g sacharidu na kilo čisté tělesné váhy. Toto je základní způsob, jak zajistit, aby se obnovil vyčerpaný svalový cukr alias glykogen. Je potřeba to individuálně ozkoušet, v případě horší regenerace lze vystoupat až na 1, 5 g sacharidů na kilo čisté beztukové váhy přijatých během prvních dvou hodin po tréninku.) 
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

díky arun, hughito toto som chcel vedieť :) btw. čo znamená toto: "kilo čisté beztukové váhy" to sa nejako špeciálne počíta alebo to je myslené ako normál telesná váha?
hughito
Redeemer
Redeemer

To je myslená tvoja váha tela bez tukov.

Vyplýva z tohto, že dávkovania sachrov (malty, glukózy) sa hlavne po tréningu nemožno vôbec báť, naopak, je to veľmi dôležité, ešte viac ako bielkoviny.

Po tej pol hodine prvej dávky gaineru, kde proteínov bolo len málo prijmeš druhý gainer (cháp gainer ako proteín+sachre), no a potom do dvoch hodín až klasické jedlo. Teda napr. cecky + ryža (komplexné sachre).

Veľa ľudí robí chybu (aj ja dlho), že hneď po tréningu sa navaliť nejakým žrádlom. To nie je dobré, tam treba prijímať, ako píšu, len gainer - teda ľahko a rýchlo spracovateľné sachre a proteíny. Žrádlo až neskôr. To isté pred tréningom. Posledné klasické žrádlo by malo byť dve hodiny pred tréningom. Potom tú hodinu až pol hodinu zase iba rôzna suplementácia.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

hej o tom som už niečo čítal a zhruba tak som to aj robil len ma zaujíma či používať protein a maltu aj pri kardiu väčšinou trvá okolo 1h a som po ňom dosť zničený a ešte jedna vec, čo sa najviac oplatí na noc? teraz zvyknem jesť 250g tvaroh + rôzne blbosti ako jogurt/mlieko atď. ale niekedy to nie je najlepšie hlavne kvôli tomu, že to trvá trochu dlhšie kým to celé zjem a tak som rozmýšľal či by nejaký nočný proteín nebol lepší
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Ahojte. Chcem sa spýtať, akú kĺbovú výživu odporúčate? Mám problém s tým, že sily na drepy mám dosť, ale idem umreť od bolesti kolien.Iné kĺby ma nebolia.A...bolesť kolien sa prejavuje len pri cvičení. Ďakujem
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

lukasqoO: nemas ine problemy s pohybovym aparatom (ploche nohy atd)? si si isty ze to robis dobre? nenatiahol si si slachu ktora by sa este nezhojila?
klbovka zacne ucinkovat tak po mesiaci-dvoch...na tvojom meiste by som to riesil so sportovym lekarom, nasledne by som si objednal na hodinu trenera, ktory by ma naucil drepovat, potom by som sa venoval tak dva tyzdne balancnemu treningu a kvalitnemu strecingu a az potom by som sa vratil k drepom. navyse by som znizil hmotnost kedze slacha je pevnejsia a silnejsia ako sval (pochopitelne musi byt ked ho spaja s kostou) a teda ked mas velku vahu nalozenu a sval nevladze, taha to ta slacha a slacha boli. takze nechat ego pred posilkou a vratit sa o par krokov spat aby si si nieco neodtrhol, s kolenami nie je sranda.
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak tak, kĺbovka nepomôže hneď. A keď ťa kolená vyslovene bolia pri drepoch, môže to byť niečo horšie a cez kĺbovku to asi nevyriešiš.

emkej: Nočný proteín je lepší, ľahšie požívateľný a nakoniec to nevyjde ani drahšie ako tie nekonečné tvarohy a jogurty.

Po vyčerpávajúcom kardiu by som si dal proteín, ale nie maltu, ak teda chceš chudnúť tuky. So sacharidmi by som počkal tak hodinu po a to už rovno normálne jedlo. Skôr by som šuchol nejakú maltu pred kardiom.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

chudnúť nechcem, potreboval by som skôr pribrať. To kardio idem trochu kvôli kondičke a "vytvarovaniu postavy" v takom prípade je malta po tom vporiadku? Btw. nejaký konkrétny "osvedčený" nočný proteín? zajtra na to pozriem len či náhodou nemáte niekto niečo konkrétne overené čo sa fakt vyplatí v pomere cena/množstvo/kvalita
hughito
Redeemer
Redeemer

Tak môžeš šuchnúť aj po.

Ja žeriem nočný proteín od Stillmassu.
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

LukasqoO napísal:Ahojte. Chcem sa spýtať, akú kĺbovú výživu odporúčate? Mám problém s tým, že sily na drepy mám dosť, ale idem umreť od bolesti kolien.Iné kĺby ma nebolia.A...bolesť kolien sa prejavuje len pri cvičení. Ďakujem
Ak pociťuješ bolesť, navštív čo najskôr lekára. Ja som si práve na drepoch zničil obe chrupavky v kolenách, tak teraz žrávam tabletky a drepy som musel vysadiť. Nie je to sranda, nepodceňuj to.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

aruN napísal:Ak pociťuješ bolesť, navštív čo najskôr lekára. Ja som si práve na drepoch zničil obe chrupavky v kolenách, tak teraz žrávam tabletky a drepy som musel vysadiť. Nie je to sranda, nepodceňuj to.
mňa tiež boleli, skús dať menšie hmotnosti na drepy+klbovka, mne sa osvečila Flex4 Joint od MVP Biotech a pomaly zvyšuj hmotnosti čo budeš dvíhať, aby si si nezničil kolena ako hovorí aruN netreba to podceniť, ale skus to ako ti hovorím, potom ak neprejde treba ísť k lekárovi :)
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa PhYs0c »

takisto flex4joints, už po týždni som cítil zlepšenie :) možno to bol len placebo efekt a nahováral som si to, ale nič ma nebolelo, vysadil som a teraz znovu cítim kolená..takže sa zase vrátim k tomu, ešte som počul, že žraločia chrupavka je dobrá a samozrejme rybí tuk
LukasqoO
King
King

Ďakujem, takže kúpim si Flex 4 Joints - MVP Biotech Nutrition (ak poznáte lepšiu stránku/kamenný obchod za lepšiu cenu tak napíšte) a ak to neprejde tak sa objednám mojej ortopedičke.
Gnogl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Gnogl »

ano kúp si to z protein.sk lacnejšie to tusím je už len na dymatizeonline.sk ale poštovne je 10€.A kúp si práškovú formu kôli vstrebatelnosti, ja mam tabletovú a pomohla mi..praškova bude ešte lepšia :)
ColdRain
Addict
Addict

LukasqoO napísal:Ďakujem, takže kúpim si Flex 4 Joints - MVP Biotech Nutrition (ak poznáte lepšiu stránku/kamenný obchod za lepšiu cenu tak napíšte) a ak to neprejde tak sa objednám mojej ortopedičke.
to je logika...ale komu niet rady tomu niet pomoci
LukasqoO
King
King

ColdRain pred mesiacom som bol na ortopedii a povedali mi, ze s kolenami nic nemam. Tak co mam podla teba spravit :aasmile13:
aruN
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

LukasqoO napísal:ColdRain pred mesiacom som bol na ortopedii a povedali mi, ze s kolenami nic nemam. Tak co mam podla teba spravit :aasmile13:
ja by som nečakal na to, kedy ti kolená odídu počas drepu
ColdRain
Addict
Addict

mas ist za sportovym lekarom, alebo na chirurgiu, inym ortopedom, vyziadat si MR tych kolien a dovtedy necvicit drepy. nie, ty si z tych X rozumnych prispevkov co som ti ja a ostatni napisali nezoberies vobec nic, naschval som nepisal ziadnu klbovku lebo mi bolo jasne, e okrem toho si ztoho prispevku nic nezoberes... ale budis, ked ti rupne koleno a budes ho rok a pol davat do poriadku a po troch mesiacoch od urazu budes rad ze si schopny vyjst po schodoch aspon budes vediet, ze si debil.
hughito
Redeemer
Redeemer

Kolená sú kur*y, kto s tým začne mať problémy, tak sa ich už ťažko zbaví. Tieto neprirodzené bolesti treba riešiť. Napr. ja som cez leto, keď som bol v zahraničí, dva mesiace necvičil a vtedy moje telo vypadne z rytmu a začne ma bársčo pobolievať (chrbát), v kolene ma začalo pichať a pod. Začal som teraz zase makať a všetko mizne. :D Ako viem, že to je "mimo" bolesť? Keďže po rozvičení a 100% technike ma to pri drepoch nebolelo, tak nemôže byť nikde problém.
Napísať odpoveď