Prasknutá pružina spojkového pedála

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Prasknutá pružina spojkového pedála

Príspevok od používateľa Grim »

Nedávno mi praskla pružina spojky [na obrázku diel pod číslom 9]. Bol som v Peugeote kupovať novú, ale nevedeli na čo tá pružina slúži a ani ako tam patrí. Chceli za ňu 10€ a ani ju nemali na sklade. Nakoniec som ju zohnal na vrakáči za 5€ aj s podrobným popisom ako tam patrí. Bohužiaľ, keď som to doma namontoval, tak sa mi to nejak nezdalo, tak som to radšej nechal voľne zavesené na oske spojky. Potreboval by som, aby sa niekto, kto má Peugeot zohol pod auto a odfotil čap spojky s tými pružinami. Ako vidno na obrázku, pružiny sú tam dve. Jedna vratná a druhá na ozdobu. Tá čo je na ozdobu mi praskla. Pedál funguje tak ako má, nieje prepadnutý, nejde ani ľahšie, ani ťažšie, ani sa nekýve do strany, pri stláčaní a pri púšťaní necítim vôľu, nič nevŕzga ani nedrie o seba...ale rád by som ju tam mal...už len z toho dôvodu, že mi teraz občas zavadzia pod brzdovým pedálom...takže našiel by sa niekto ochotný, kto má (alebo jeho známy) Peugeot 306? Videl som už, že to majú riešené rôzne, takže ak tam bude iba jedna pružina na výšku, tak to ani fotiť netreba. Ja mám Peugeot 306 XN 1.4i sedan 1998.
Prílohy
306pruzinapedalu.jpg
Juicy
King
King

Re: Prasknutá pružina spojkového pedála

Príspevok od používateľa Juicy »

Nepovedal by som ze druha pruzina je na paradu. Myslim si ze ta pruzina je sekundarna pomocna vratna pruzina pre pedal. To ze ti to momentalne vracia je zasluha mensej pruziny c.5. Kamarat ma 306 combi budem s nim v sobotu tak ked pockas do nedele tak ti to mozem odfotit...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...samozrejme, všetko lepšie ako nič...

//...pružina č. 5 je väčšia ako č. 9...má aj väčší napínací odpor a je zatočená na viac krát...mne sa tiež zdá, že ak to nieje na okrasu, tak tie pružiny sú tam dve pre prípad, že by jedna z nich praskla, aby sa dalo nejako dogúlať aspoň do servisu alebo domov...
Juicy
King
King

Pripajam slubenu fotku. Z dovodu nedostatku casu a fakt blbemu pristupu sa mi nepodarilo odfotit to lepsie :?
Prílohy
29092012090.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...veľa tam toho nevidím, ale aj tak je to to najlepšie čo mám k dispozícii...keby sa ti podarilo ešte prá fotiek z rôznych uhlov, bolo by to skvelé...
Juicy
King
King

Zial dalsie fotky sa mi asi urobit nepodari nakolko sa so znamym vidime tak raz za niekolko mesiacov...
Napísať odpoveď