Absolventi VS ako ste natom s pracou

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
xH4wK

Re: Absolventi VS ako ste natom s pracou

Príspevok od používateľa xH4wK »

Nuz ked to beries takto, ze chces minimum ~800 eur v cistom tak sa tak lahko nezamestnas ... chce to sa najprv vobec zamestnat, dokazat co vies a potom si vyskakovat. :)
Ja byt zamestnavatel tak ti nedam take peniaze len tak aby som zistil ze dokopy pre mna nie si schopny spravit co potrebujem, alebo ze nemas zaujem a podobne..
Runes
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

No lenze k tomu som sa este nedostal aby som tu daval lakte ze tolko chcem :D a to som skoncil s cenou dekana :D Inak zasa sade tlacia ze mame pytat tolko kolko je trhova hodnota dokonca na fakulte co sa robi taka statistika absolventov po nastupe tak tam to tiez vychadza na nasej katedre cca 1200€. Ale vravim ja dako nevyskakujem ja sa snazim zamestnat len ked mi dakto da 500€ tak nemoze cakat ze pri prvej prilezitosti neurobim papa, to im samozrejme na nos vesat nebudem ale zasa musi mat trosku inteligenciu. Ono chore je to ze pred studiom na VS som zarabal 36000sk :D Posrana kriza spravila to ze dala do ruk zamestnavatelom argument preco nedavat vela penazi i ked firma ma teraz daleko vacsie zisky ako vtedy.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak ked si predtym zarabal 36000 sk, naco si siel na skolu? Zarabat vtedy take peniaze (alebo aj teraz), tak sa len smejem a uzivam zivot. A skolu ked uz, tak by som bral iba ako zdroj zabavy a bab.
Svarog
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Svarog »

Pretože niekto môže mať iné priority a pohľad na život, ako ty. :P

Skôr by ma Runes zaujímalo, prečo si si nenašiel radšej niečo popri robote, v rámci teda odboru, kde si bol zamestnaný, aby si si pomohol a posúval sa potom profesionálne vyššie.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Runes

proste mas asi taky odbor-specializaciu, ktory teraz medzi zamestnavatelmi moc nefrci. Dalsia vec je ze firmy absolventov vo vseobecnosti moc nemaju rady, pretoze su prilis "pruzni". Taki mladi ludia este nemaju rodinu, hypoteku a vecsinou ani lizing na auto. Este ako pozostatok studentskych cias maju nizke zivotne naklady a tym padom nemaju problem viacej riskovat a castejsie menit zamestnanie. Starsi zamestnanci mavaju uz viacej financnych zavazkov a tým padom su nuteni moc nevymyslat- byvaju podstatne stabilnejsi, da sa im nahadzat toho na plecia viacej a budu ticho. Mlady sa zasmeje, da terajsej firme hned papa a v novej dostane s najvecsou pravdepodobnostou este aj viac. A tiez netreba zabudat, ze je vseobecne zname, ze na jednu trochu zaujimavejsiu prac. ponuku pride bezne 60-100zivotopisov, takze aby cloveka vybrali nemusi byt vobec lahke. Apropo k Tvojej otazke: v robote mavame kazdy rok niekolko absolventov a drviva vecsina z nich hovori ze sa nikde nevedeli inde dostat,tak preto su u nas /su to byvali brigadnici, vecsinou absolventi ekonomickej/. Jedinym rozdielom su FEIkari ktori mavaju mrte dobrych ponuk.
Pikolik
Star
Star

Príspevok od používateľa Pikolik »

gogo956 napísal:Runes

proste mas asi taky odbor-specializaciu, ktory teraz medzi zamestnavatelmi moc nefrci.
mechatronici idu na odbyt ako teple rozky. Ale v BA asi moc nefrcia na nich :-)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Frco napísal:Tak ked si predtym zarabal 36000 sk, naco si siel na skolu? Zarabat vtedy take peniaze (alebo aj teraz), tak sa len smejem a uzivam zivot. A skolu ked uz, tak by som bral iba ako zdroj zabavy a bab.
lebo som robil "technika" vo vyrobe a ten job som nenavidel teda nebol to moj zivotny ciel, praca v tom odbore je neista firma nema zakazku ty nemas pracu, vtedy som mal to stastie ze firma mala mega zakazku v kratkom case, bolo treba vyrobit a spojazdnit za 3 mesiace 200 rozvadzacov na dake mega nakupne centrum v polsku tusim. Zakazka za nechutne peniaze jeden rozvadzac cca 200 000sk ak sa dobre pamatam. A neviem ako cely den sa babrat s karbobruskou srobovakom vrtackou nitovackou ..... ma bavi akurat ked daco tvorim ale nie 200x to iste :S ja rad vyuzivam svoju technicku tvorivost :D sen co sa mi nenaplni asi nikdy je robit vo vyskume/vyvoji hraciek jedine ze bych vyhral strasne peniaze a urobil si nato firmu, sice kebych mal peniaze ze nemusim robit tak bych asi siel na zakladnu skolu ucit decka matiku a fyziku ktora je podla mna uzasna a chapat by ju mohol kazdy blb keby sa ucitelia pokusili to podat trosku inak ako je to v knihe, hlavne fyzika sak tu sa ani netreba podla mna ucit tu staci ukazat a trosku jednoducho vysvetlit a pochopi to aj moja korytnacka.

//autoeditácia príspevku (03 Okt 2012, 22:34)
Pikolik napísal: mechatronici idu na odbyt ako teple rozky. Ale v BA asi moc nefrcia na nich :-)
no ja ti neviem bracho, ako chalani co sa zamestnali ani sa nezamestnali daka tej tronike ale skor mecha(nike) cize vlastne aplikovanej mechanike, problem je v tom ze by sme mohli vlastne riesit v pohode roboticke ramena vyrobne linky a tak akurat ze by sme potrebovali kratke prakticke zaskolenie kedze mame len teorku v hlavach a dako toto sa nikomu nechce robit co je skoda :/ a to som dostal cenu od dekana za naj pracu "navrh lietajuceho robota" cize daco v hlave mam asi ked som to cele navrhol zostrojil a ono to aj lieta teda hehe lietalo by keby sa dakomu celo dohrat so stabilizacnym systemom ktory je na samostatnu diplomovku ja ho mam spraveny nahrubo a testovany len v labaku cize vonku by to spravilo bzuuuuuuum tresk :D
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Koľko si tých životopisov vlastne rozposlal ?
Práca sa dobre hľadá aj na trhoch práce kde bývajú vystavovatelia a zástupcovia technologických spoločností a to väčšinou na školách.
Tak som si našiel aj ja.
Alebo sa popozeraj po nástenkách na škole.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

:D no ani neviem uz ale dost :) jj lenze veltrh prace a tieto vystavi su vacsinou na jar. Aspon o ziadnej teraz neviem. A na skole no tak tam bola iba jedna ponuka a to sme sa zasmali chalanisko zadal vsetkym dost tazku ulohu vyriesili sme to kazdy odovzdali a on nam ohlasil ze sorry ja som zobral uz jedneho znameho :DDDD
Brian
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Brian »

Všetky kecy na škole o tom ako budete mať najlepšie a nvm ako platene zamestnanie... Chodil som na FIIT STU v tretom ročníku som nestihol odovzdať bakalárku v termíne pretože existuju aj doležitejšie veci ako škola, rozložil som ročník a v priebehu necelého mesiaca som si našiel robotu na ako Vývojár v Tatrabanke. Momentálne som tu iba 4 mesiace, ale som totálne nezávislí od rodičov (finančne), venujem sa veciam čo ma bavia (v robote aj mimo nej). Budúci rok sa pokúsim odovzdať bakalárku nech mám z tých zabitých rokov aspon to debilne Bc. pred menom. A v čase o dva roky keď všetci moji "bývalí spolužiaci" z FIIT budu riešiť kde a ako sa zamestnať budem mať za sebou vyše dva roky praxe a ďaleko väčšie možnosti a skusenosti. Hlavne že oni majú titul a tony totálnych zbytočností natlačených v hlavách.... :lol: :lol: Je totálne trápne ako fungujú vysoké školy... trocha šikovnosti a vôle niečo sa naučiť a škola je úplne zbytočná a sám sa človek dostane oveľa ďalej...
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Brian napísal:Všetky kecy na škole o tom ako budete mať najlepšie a nvm ako platene zamestnanie... Chodil som na FIIT STU v tretom ročníku som nestihol odovzdať bakalárku v termíne pretože existuju aj doležitejšie veci ako škola, rozložil som ročník a v priebehu necelého mesiaca som si našiel robotu na ako Vývojár v Tatrabanke. Momentálne som tu iba 4 mesiace, ale som totálne nezávislí od rodičov (finančne), venujem sa veciam čo ma bavia (v robote aj mimo nej). Budúci rok sa pokúsim odovzdať bakalárku nech mám z tých zabitých rokov aspon to debilne Bc. pred menom. A v čase o dva roky keď všetci moji "bývalí spolužiaci" z FIIT budu riešiť kde a ako sa zamestnať budem mať za sebou vyše dva roky praxe a ďaleko väčšie možnosti a skusenosti. Hlavne že oni majú titul a tony totálnych zbytočností natlačených v hlavách.... :lol: :lol: Je totálne trápne ako fungujú vysoké školy... trocha šikovnosti a vôle niečo sa naučiť a škola je úplne zbytočná a sám sa človek dostane oveľa ďalej...
sam si to vystihol si programator tam ti to je zbytocne, veci co som sa ja ucil a studoval sa moc domacim samostudiom nenaucis, pri programovani je to naopak to ta skola nenauci to musis mat v sebe abo to nebudes vediet. A ako sa to vezme uvidis casom ci zrazu ti nebude sefovat o polovicu sprostejsi len preto ze tu skolu dokoncil a ty budes nanho makat
Baseilos
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Baseilos »

Runes napísal: sam si to vystihol si programator tam ti to je zbytocne, veci co som sa ja ucil a studoval sa moc domacim samostudiom nenaucis, pri programovani je to naopak to ta skola nenauci to musis mat v sebe abo to nebudes vediet. A ako sa to vezme uvidis casom ci zrazu ti nebude sefovat o polovicu sprostejsi len preto ze tu skolu dokoncil a ty budes nanho makat
Nechapem preco si vela ludi mysli, ze v IT smere nie je nutna skola (skola, nie titul). Samozrejme sa zamestna clovek aj bez skoly, ale to co ti da dobra skola IT smeru ti imho prax nemoze dat - moznost pochopit informatiku v sirsom kontexte a spoznat rozne pohlady a problemy ktore informatika riesi. Pocas celeho studia som popri skole (FIIT STU Bc, FIT VUT Ing.) aj part time pracoval a nakoniec som pochopil, ze ked mas vedomosti na ktorych mozes stavat, tak v tej praxi sa do toho rychlejsie dostanes (poznas principy). Clovek je ovela viac flexibilnejsi.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

nevravim ze nieje nutna ale neda ti tolko ked to mas v krvi. Ja ked si zoberem moje studium tak som o 8/10 veci ani netusil rovnako ako ked o nich hovorim ludom aj technikom tak kukaju jak puci. Pri IT ti to mozno hodi dake hlbsie poznatky ale otazka je nakolko to potrebujes do praxe bezneho programatora ... kedze som povodne studoval FEI a odital siel ta het tak mam dost spoluziakov kamaratov co to dokoncili a neviem tvaria sa tak ze na to co robia tu FEI nepotrebovali viac ako na diplom a par informacii je to tam mozno tak 3/10. Samozrejme ze sa to asi neda brat globalne ale tak vacsinou ked sa s ITikmi bavis skor sa tvaria ze vacsinu sa naucili sami mimo skoly co sa tyka kodenia

//autoeditácia príspevku (21 Okt 2012, 12:56)
Lol tak cez tyzden som mal pohovor v prvom kole ma rovno vybrali :D este sa mam stretnut s generalnym a ked ma podpise mam job :D nakoniec mi pomohlo moje hobby cerveny kriz ponevac v nadnarodnej spolocnosti si vymysleli poziciu technika ktory bude mat na starosti technikov v smere vzdelavania. :) tak dufam ze ujcovi sa budem pacit a hodi podpis na papier a budem silno intenzivne pracovat :)
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Neverím, že by ťa už teraz odpálkovali. Ak by si nemysleli že si dobrý, tak by ťa tam ani nevolali. Držím palce a gratulujem. :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No tak odpalkovali :-D ale tak ze to je na film. Tak teda vyhral som vyberove konanie na spominane stretnutie som cakal 2 tyzdne. Dohodli sme si ho na stredu den pred dusickami na 1. Dosiel som tam 12:30 vtedy volal vratnik hore. Slecna s ktorou som robil pohovor prisla premna 13:10. Sef mal poradu tak som sa dostal k nemu 13:30. Zacal nas rozhovor ktory bol v principe rychly klasicky co som vystudoval relativne rychlo zaznela otazka co budem u nich robit tu som mu zopakoval co mi povedali na pohovore co sa divne zatvaril a spytal sa ma ze ci som sa rozpraval s dakym s prevadzky. Povedal som nie lebo som sa nerozpraval s nikym dalsia otazka bo:-D la ci som bol u nich na exkurzii to tiez nie. Tak povedal ze mam istna exkurziu a porozpravat sa s panom xxx ktory obdobnu poziciu zastava a potom sa stretneme este raz. Na exkurziu som siel hned potom a stretol som sa aj s panom xxx co bol moj spoluziak teda skoro spoluziak studoval iny odbor ale este na bc stupni sme vseobecne predmety mali spolu. Poznali sme sa len z videnia. Tu som sa trosku pousmial lebo povedal mi co robi, to co povedal on bolo uplne ine ako vypraval riaditel a to co povedal n aj riaditel bolo daco uplne ine ako mi povedala manazerka a personalistka na pohovore. Po 2 tyzdnoch som napisal ppersonalistke ze co s tym stretnutim naco mi odpisala ze riaditel sa rozhodol ze chce vidiet aj ostatnych kandidatov dneska som na nete nasiel ponuku odznova vypisanu :-D . A takto jedna prosim pekne nadnarodna spolocnost s uchadzacmi o zamestnanie. V skratke bol som na pohovore vyhral som po 2 tyzdnoch stretnutie s riaditelom ukoncene vetou musimesa stetnut este raz, po dalsom tyzdni a pol email na moj podnet s odpovedou ze riaditel chce vidiet ostatnych kandidatov a 4 dni nato otvorenie celeho vyberoveho konania na novo. Samozrejme bez akejklvek informacie mne ci som este vobec kandidat alebo nie pripadne bez akehokolvek vyjadrenia preco som neuspel abo co bolo zle co by sa asi finalnemu kandidatovi z viac nez 100 uchadzacov asi patrilo zdvovodnit. Cez tyzden som napisal personalistke ze mi to pride trosku dost neseriozne jwdnanie z ich strany naco mi potom zavolala ze sa ospravedlnuje ze sama to nechape a ona len robi co jej nariadia ze keby vedela ako pomoct pomoze ale sama to nechape, asi citi trosku vinu lebo sa celkom zomna tesila aspon bola nadpriemerne kamaratska :-) no kazdopadne aj takto to na SVK funguje.

Pred par dnami som mal pohovor s ceskou firmou, kokso to bol najlepsi pohovor co som v zivote zazil a to bola pani firma nie daka garazova. Normalne s ciech dosiel generalny riaditel a uplne rozhovor na urovni spraval sa jak k seberovnemu hoci mohol byt moj tato, na konci krasny report, cely cas nam bolo jasne ze niesom to co hladaju napriek tomu sme ten pohovor dokoncili cely cas si poznamkoval zaujimal sa hladal klady no hned od zaciatku sme vedeli ze chcu dakoho kto ma daky programatorsky projekt za sebou. No tak dalej skudam stastie v pondelok ma caka dalsi pohovor ten bol vtipny tiez reagoval som na ponuku a za 10 min ma pozval na pohovor

edit// zreviduujem zajtra pisal som na tablete
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Runes, to s tou nadnarodnou firmou moze byt bezne. Dneska sa s ludmi neseru co sa sposobov tyka. Ludi je prebytok, co by chcelo pracu, tak s nimi jednaju ako so zeleninou. Ale zavolat coilen s vetou "Prepacte, ale nakoniec Vas nemozme zobrat lebo lebo.." by mala byt samozrejmost.
Preto maju male firmy vyhody, kedze tam je ta atmosfera aj celkovy pristup povacsine kusok serioznejsi.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Tak to co pises je sila. By som sa stazoval na toho riaditela (lebo pochybujem ze to bol sef celej firmy, mozno riaditel nejakeho useku). Ja som bol z tych vacsich firiem napriklad v IBM a v AT&T a normalne mi povedali, ze preco ma neberu. Ked povedali, ze daju vediet do 10.10.2012, tak normalne do toho terminu sa ozvali.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Hmm stazovat a komu ked on je sef celej tej casti, a co sa tyka IBM tak prave brat hovoril ze taketo praktiky su tam bezne, ze pozna niekoko pripadov ked sa takto zachovalo IBM. Je to tu des a v principe ide akurat o tu demotivaciu :/ lebo ja neviem co som spravil zle alebo de bol problem
skuki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa skuki »

Neber si to osobne takéto praktiky sú bežné tak ako vo veľkých tak aj v malých firmách. Práve pre takýto prístup podávam výpoveď vo firme kde pracujem. Proste nekorektný, neosobný prístup, odrbávačky a pod. Vo veľkých firmách zas ale nie si v denno dennom kontakte s riaditeľom/konateľom spoločnosti.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

pisete tu o IBM. vcera som na NDK vtlacil do ruk moje CVcko aj ludom od nich. dnes mi prisiel mail, s linkom na ktorom po prihlaseni mozem sledovat stav svojej application. ale ziadne id mi nepridelili a zaregistrovat si nove nepomoze... poslu mi dake prihlasovacie udaje, alebo?
Napísať odpoveď