Je ten najnapadnejsi ten najslabsi?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
RBG
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Je ten najnapadnejsi ten najslabsi?

Príspevok od používateľa RBG »

Najskor sa chcem na uvod ospravedlnit ak som dal zly nazov (nic lepsie ma naozaj nenapadlo (: ), a pripadne zle zaradenie (najskor som to chcel dat do Ostatne), teda hlavne tomu moderátorovi ktory s timto bude mat robotu :)

Je niaka "rovnica", že čím má človek viac chýb, nedostatkov, či moc "nevýrazný" (a pod.),
tak tím viac poukazuje na chyby iných? A mám na mysli ked sa to blíži k hranici normálnosti alebo šikany, a "obeť" je často aj tá "slabšia povaha" neschopnej žiadnej obrany...
A nehovorím o vysmievaniu detí prvého stupna ZŠ, alebo šikany u starších až po strednú, tích postupne dospeju, ale u dospelých.

Často sa stretávam že osoba ktorá má komentáre na chyby iného, a namiesto dobrej rady alebo rozoberania čo zlepšiť len dookola "huláka" o tom, tak zakrýva, či podvedome (to skor) alebo úmyselne, svoje chyby a neschopnost ktore su az moc velke na tuto osobu.

Nechcem sa tu stazovat ani plakat, len ma to kolkokrat aj prekvapi alebo rozosmeje, ze ten najnapadnejsi, ktory sa robi tim najlepsim, nech to uz je cokolvek, a najvetsim chytrakom, alebo ako to nazvat, je casto ten ktory ma niaku hrubu medzeru.

Plati že Ten najnápadnejší je vždy aj ten najslabší?
Teda ze ta osoba ktora v ludskej "smečke" nema ziadnu nadpriemernu (a pod.) schopnost tak to nahradza slovami?
A casto ti najlepsi su nenapadne a ticho v pozadi?
Je to nieco co nam dala priroda aby dala moznost prezit aj tim najslabsim a pozbierat tich co ovladaju reč (a pod. veci s tim suvisiace, ako napr. schopnost klamania, manipulovania a pod..),
alebo len niaky komplex a moje prostredie a okolie je zle či viac nachylne? Alebo to je len tim ze cim ma clovek viac vedomosti alebo niakej zrucnosti ci schopnosti v niecom tak si mysli opak a chce to vediet stale viac a lepsie?

Samozrejme nemyslim ludi ako napr. profesionalnych sportovcov, Tam ide schopnost ruka v ruke so sebadoverou a vieru v seba...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Je ten najnapadnejsi ten najslabsi?

Príspevok od používateľa Grim »

...nie, niesom najslabší...a tá tvoja gramatika je na biednej úrovni, polovicu som nepochopil, takže reagujem len na to, na čo môžem...
zuzanuska
Professional
Professional

Príspevok od používateľa zuzanuska »

Ako znie otázka? Že ak človek stále niekoho kritizuje, uráža, šikanuje, či sa tak snaží zakryť svoje vlastné komplexy/ nízke sebavedomie? Áno.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

zuzanuska napísal:Ako znie otázka? Že ak človek stále niekoho kritizuje, uráža, šikanuje, či sa tak snaží zakryť svoje vlastné komplexy/ nízke sebavedomie? Áno.
bull. shit.
Bushido
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Bushido »

Prečítal som to len raz a ako napísal Grim, slovosled, gramatika, čítal si to po sebe vôbec?
Nevadí, snažil som sa z toho niečo vydedukovať. Ja som to pochopil tak, že osoba v skupine, ktorá je uštipačná, alebo sarkastická na účet druhých má byť nejaký "slabý" jedinec zakrývajúci nejaký svoj vlastný problém alebo komplex. Môže to tak byť aj nemusí, je to individuálna záležitosť a nemyslím, že tam existuje nejaká pravidelnosť. Môže ísť jednoducho o osobu cholerika, ktorí nevie svoje emócie držať na uzde. Ale ako si povedal, môže ísť aj o človeka, ktorý bol v minulosti šikanovaný a keď sa dostal do pozície, kde si môže dovoliť to niekomu určitým spôsobom vrátiť, tak si tento komplex môže začať kompenzovať. Je tam veľa faktorov.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Prečítal som si to viackrát, no aj tak celkom nechápem, kam smeruješ. Ak niekto poukazuje na chyby iného poza jeho chrbát s cieľom poškodiť mu, ide možno len o ohováranie, ak to robí priamo pred ním, aby ho zosmiešnili alebo zhodili pred kolegami, dalo by sa hovoriť o "psychickej šikane" (správny pojem ? ).
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Podla mna medzi tym nie je priama suvislost. Niekedy sa silny javi ako silny, niekedy ako slaby a naopak.
Header
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Header »

Ťažko povedať. Ak som správne pochopil teda. Niekedy to ale môže mať určitý súvis. Pamätám si ešte živo na spolužiaka zo strednej, ktorý vedel každému niečo povedať, z každého si vedel spraviť prdel, každého vedel uraziť a naštvať, no pri dobre mierenom slovnom útoku naňho to chcel riešiť bud zastrašením fyzicky alebo radšej stíchol a celý deň mal neprítomný výraz.
ithory
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ithory »

ano, nedokaze byt agresivny, priebojny
Numline1
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Numline1 »

V podstate suhlasim s autorom, vacsinou sa taketo povahy objavuju v kolektive podobnych ludi (stretol som sa s tym napriklad na skolach). Po par rokoch sa na tom clovek iba zasmeje, pretoze vacsinou pridu do kolektivu, kde nedokazu nikoho zaujat a su opat nuly. Na to si ale mohol prist aj sam, usetril by si si jednu temu.
Napísať odpoveď