Náhlavné slúchadlá do cca. 70-80€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Náhlavné slúchadlá do cca. 70-80€

Príspevok od používateľa Zymeth »

Nazdar.. :)
Viem že podobných tém bolo veľa, čítal som si ich ale poväčšine mi nejak nesadli.
Takže, mám slúchadlá Koss Porta pro, ktoré teda majú super zvuk (asi preto že sú to zatiaľ moje najlepšie slúchadlá ktoré som mal :D), ale používam ich aj normálne doma k PC, čo mi trochu vadí už len kvôli tomu že Kossi majú na to krátky kábel a používam ich väčšinou ako prenosné slúchadlá. Takže ešte si nie som istý či niečo kúpim, ale... potrebujem slúchadlá (nemusia mať mikrofón), kde by som teda dostal asi čo najväčšiu kvalitu zvuku (všeobecne). Počúvam dosť Drum and Bass apod., takže tie basy by sa dosť šikli :D Zvukovku mám Creative Sound Blaster Recon 3D, takže pokiaľ by boli do jacku tak by to nemal byť problém.
Keď tak prosím vás napíšte rovno aké slúchadla.. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Re: Náhlavné slúchadlá do cca. 70-80€

Príspevok od používateľa wladas »

ak pouzivas na sluchatka jack konektor vzadu tak vacsinou budu kazde sluchatka kratke
na to sluzi predny jack ak ho skrina ma (neodporucam) alebo jednoducho kupit predlzovaci kabel, meter bude uplne stacit
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Nie, kratke su len prenosne modely. Tie domace maju skoro všetky 3-metrovy kabel.

Pozri na Audio-Technica ATH-T500, Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540 (trošku krehkejši most), Shure SRH 440.
Zymeth
Light Star
Light Star

Ryan Giggs napísal:Nie, kratke su len prenosne modely. Tie domace maju skoro všetky 3-metrovy kabel.

Pozri na Audio-Technica ATH-T500, Beyerdynamic DTX 910, AKG K 540 (trošku krehkejši most), Shure SRH 440.
Všetky vyzerajú byť v pohode, ale kebyže mi môžeš doporučiť 1 model z týchto, tak ktorý by si mi doporučil kebyže sa pozeráš na kvalitu zvuku ?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čisto kvalita zvuku Beyery. Z komplexneho hľadiska (zvuk, pohodlie, odolnosť) T500. Rozdiel je ale hlavne v konštrukcii, kedže DTX su otvorene, T500 uzavrete. A T500 maju viac basov.
Zymeth
Light Star
Light Star

Ryan Giggs napísal:Čisto kvalita zvuku Beyery. Z komplexneho hľadiska (zvuk, pohodlie, odolnosť) T500. Rozdiel je ale hlavne v konštrukcii, kedže DTX su otvorene, T500 uzavrete. A T500 maju viac basov.
Yup, takže asi vyberiem tie T500, ale chcem si byť istý teda či sa to naozaj oplatí, resp. či bude aspoň nejaký ten rozdiel medzi mojími terajšími Kossami a T500-vkami :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to iny level zvuku. Samozrejme cim lepsi zdroj (zvukovka), tym bude ten rozdiel vacsi.
Porty nie su v skutocnosti nic moc. Prebasovane, zahuhlane sluchadla bez detailu. T500 su ale uzavrete, Porty otvorene. Takze ten pocit zo zvuku bude iny.
Zymeth
Light Star
Light Star

Ešte som čital nejaké články, tak naozaj tá T500 bude najlepšia ? pretože ešte som rozmýšľal nad nejakými Sennheisermi HD.. pokiaľ teda povieš že naozaj T500 sú best, tak asi už asi fakt beriem :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Senny HD 4xx su zvukovo cca na podobnej urovni ako T500, ale spracovanie je tam dost mizerne.
Takze za seba vravim T500, ak chces lepsi zvuk ale s mensou porciou basov, tak tie DTX 910. Ešte lepšie potom hraju Audio-Technica ATH-AD300 a ATH-TAD400, to su skvele vyrovnane sluchadla s užasnym priestorom, ale tie maju basov ešte menej.

Zo Sennov su lepsie HD 515/HD 518, ale tam je uz ina cenovka.
Zymeth
Light Star
Light Star

Okey, takže fakt díky, škoda teda že nemám toľko prachov rovno napr. na tie 515-tky, ale myslím že s T500-vkami budem spokojný.. takže ešte raz fakt díky :))
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na tie HD 515/HD 518 sa veľmi priplacať neoplati. Kedže za cca 110€ su už AKG K 240 MK II/K 242 HD, ktore su podstatne lepšie. Ked už priplatiť za nejake Senny, tak už rovno HD 555/HD 558. Aj keď tam je tiež dosť pochybna kvalita spracovania. Proste cela seria HD 4xx/HD 5xx su z lacnych plastov, ktore radi praskaju.
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

a K540 sú na tom ako ? chcem už aj ja kúpiť niečo lepšie , sú tie ATH T500 pohodlné aj pri ležaní a pozeraní filmov ? nezavadzia tá konštrukcia ? Ja som sa do nich zamiloval pri prvom pohlade, K540 a T500 sú za tamer rovnakú cenu . Otvorené mam UR40 , zavreté chcem niečo kvalitnejšie
Ryan Giggs
VIP
VIP

K 540 su zvukovo fajn, maju ale pomerne dost krehky most. Je to len nie prilis hruby plast, takze je s nimi treba jednat v rukavickach. Ale hlavne nie su to uzavrete sluchadla.
Problem pri lezani sa da predpokladat u vsetkych cirkumauralnych sluchadiel. Uz vzhladom k ich velkosti. S T500 som nikdy nelezal, takze exaktnu odpoved sa nedockas. A je to aj dost subjektivne, kazdy ma inu hlavu.

Mne velke sluchadla pri lezani neprekazaju a to ich mam niekolko. Aj rozmerovo vacsie ako T500. Vzdy si viem najst nejaku vhodnupolohu. Ale ako vravim, je to individualne.

Alternativy k T500 mas vyssie.
Zymeth
Light Star
Light Star

Už som tie T500 chcel objednať, ale ešte som sa pozrel na AD300-vky. Len mám otázku, či sa oplatí priplatiť cca. tých 10€ aj napriek tomu že tie basy by mi dosť chýbali.. :/
Ryan Giggs
VIP
VIP

Čisto z pohľadu zvuku sa oplati. Pohodlie je +/- na rovnakej urovni, ono všeobecne pohodlie u AT patri na uplny vyrchol. Množstvo basov si už musi vyriešiť každy sam, su ale samozrejme kvalitativne na uplne inej urovni ako u KPP. Ešte by stal za zvaženie model ATH-TAD400 za podobnu cenu, aj keď ten nie je najdostupnejši.
Zymeth
Light Star
Light Star

Okey, takže dúfam že naozaj posledná otázka =D
Možno to vyznie trochu blbo, ale neviem to popísať. Keď sú tie T500-vky uzavreté a AD300-vky otvorené, tak teoreticky otvorené slúchadlá znejú "živšie" a donúti človeka k tomu "tancovať" ? :DD asi som trepol úplnú somarinu, ale naozaj neviem ako to mám povedať.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Otvorene sluchadla maju zväčša lepšie (širšie) podanie priestoru (seria AD od Audio-Technica obzvlašť) a zvuk sa môže javiť vzdušnejši. Tym "živšie" maš na mysli asi dynamiku, ta nesuvisi s tym či su uzavrete alebo otvorene.
Každopadne viac tancovať ťa budu asi nutiť T500, kedže maju basovejši zvuk. Zaleži ale aj od toho, čo do toho pustiš.
Zymeth
Light Star
Light Star

Super, naozaj díky, presne to som myslel, takže berem T500-vky.. naozaj díky za tvoj čas :)
mr.joda
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa mr.joda »

T500 som dnes kúpil , konštrukcia je dosť zaujmavá a treba si zvyknúť , musím ale povedať že ak toto je jeden z najpohodlnejších modelov tak potom si neviem predstaviť menej pohodlné. Veľká škoda že nemajú velúrové náušniky , budem ich ale zháňať z AD500 a skúsim vymeniť.
Zymeth
Light Star
Light Star

mr.joda napísal:T500 som dnes kúpil , konštrukcia je dosť zaujmavá a treba si zvyknúť , musím ale povedať že ak toto je jeden z najpohodlnejších modelov tak potom si neviem predstaviť menej pohodlné. Veľká škoda že nemajú velúrové náušniky , budem ich ale zháňať z AD500 a skúsim vymeniť.

.. :) aké si mal pred tým slúchadlá ? kebyže môžeš zhodnotiť kvalitu zvuku za tú cenu tak jak by si ich hodnotil ? ja už len čakám kým mi prídu, objednával som z progamingshopu.. :/
Napísať odpoveď