Ako periete?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako periete?

Príspevok od používateľa kukiak »

Co som cital po nete, tak vraj to perie rychlejsie ako automatka a niektore zienky domace ten princip pouzivaju do dnes :D.. Voda sa tam napusta este normalne priamo z baterie z vane :D.. Nic ine na firemnom byte nie je a som tu jediny, co si tu asi chce prat.. Musim to v najblizsej dobe vyskusat.
Grim
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...a ako krúti tou bielizňou?...s tou malou vrťuľkou roztočí celú kopu bielizne???...ARE YOU FUCKING KIDDING ME?... :slap:
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

no roztoci hlavne vodu a voda logicky pohana samotne pradlo
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nasiel som aj video . Zajtra tu masinu poriadne prevetram :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...tomu neuverím, kým to na vlastné oči neuvidím...keď bielizeň nasiakne vodou, je strašne ťažká, navyše voda nemá takú viskozitu, aby taká malá vrtuľka dokázala rozvíriť vodu tak, že by sa s vodou začala točiť aj bielizeň...

//...dobre, už som ticho...v tom videu chalan používa rovnakú práčku, ako máme doma my...teda mamina, ja som jej hovoril nech to vyhodí, veď máme novú...ale jej sa na tom vraj perie lepšie ako na novej...keď mi prala veci ona, tak mi všetky tričká v tej starej práčke potrhala, našťastie neboli značkové...odvtedy jej nedávam nič prať...
wladas
Redeemer
Redeemer

v tom videu vidno ze vedlajsia cast pracky, ten bubon sluzi na vysusenie-odstredenie
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

grim, kludne tomu uver, mali sme takuto pracku na chate, vodu sme tam pustali sprchou, ale pracka prala super, co sa tyka podmienok v akych sme boli... :)
vedla je bubon, do ktoreho natrepes mokre pradlo, zapnes a ono sa to roztoci, teraz neviem ci iba nasa alebo kazda...ale nas bubon nemal brzdu, cize sme to brzdili rukami...zase tak rychlo sa to netocilo a je to uplne hladke

co sa tyka mojho problemu...odpad sa nevracia, mame to napojene na umyvadlo a ked pracka vypusta, v umyvadle pocut ako sa tam vali voda :?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

CheZteR napísal:ale nas bubon nemal brzdu, cize sme to brzdili rukami
:D a co tak radsej vytiahnut kabel zo zastrcky?
Ja pouzivam univerzalny ariel-gel na vsetko pradlo, periem biele s bledym spolu a farebne s ciernym, do kazdej pracky idu k pradlu 2 servitky proti zafarbeniu. Clovek nikdy nevie, hlavne pri novych veciach.
Avivaz som prestala pouzival uz davno, je to uplna zbytocnost, len to drazdi kozu, kedze si ho pracka berie az pri poslednom plakani a polovica zostane nasiaknuta v pradle. Pradlo vyjde zo susicky makkucke a skoro vyzehlene.
Postelne, uteraky, kosele, vsetko na 40, ak je dobra pracka a dobry prasok, vsetko je ciste. A tie dristy o dezinfekcii pradla, to je tiez blbost. Vacsina ludi to perie aj tak len na 60 a bakterie sa nicia az od teploty 75 hore.
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

Dezinfekcia skor zehlenim, nie?
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

To tiez, ale dnes sa uz postelne pradlo vyraba z takych materialov, ktore zehlit netreba /krep, saten../ A frote uteraky alebo spodne pradlo zehlit, je imho blbost. Takze ak to chce mat niekto doslova "sterilne" ciste, tak to musi hodit na 75 alebo 90 stupnov. 60 je dobra akurat pri lacnych praskoch, ktore slabo peru, aby pustila vsetka spina.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

u nas doma sa uteraky a postelne tiez nezehli...ale to ma na starosti mama..kazdopadne sa dnes pustim do cistenia toho filtra...aj ked som cital rozne reakcie a vacsina z nich bola, ze ten zapach vznika pri suseni
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pryja napísal:spodne pradlo zehlit, je imho blbost
neviem ako u vas, ale u nas sa trenky a nohavicky zehlia, kedze vysoka teplota zabija bakterie
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...spodná bielizeň by sa mala žehliť...ženy určite, keďže u nich je väčšie riziko zanesenia infekcie do pošvy a sú na infekcie náchylnejšie...
wladas
Redeemer
Redeemer

pryja napísal: :D a co tak radsej vytiahnut kabel zo zastrcky?
praveze po vytiahnuti sa toci odstredivou silou aspon 10 minut ak nejde brzda :)
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Triedime čierne a tmavé, biele a uteráky. Všetko perieme na 40°C a používame program, ktorý to vyperie za pol hodiny. Tmavé oblečenie je fajn, ak sa otočí opačne. Inak sme používali aj tekutý Perwoll na čierne oblečenie, ale zanechávalo to také biele fľaky na oblečení. Teraz používame Ariel prášok alebo dobré sú aj tie Ariel kapsule. Aviváž nepoužívame tiež, max. ak dáme prať nejaké deky.
Inak žehliť vrámci času tiež nežehlíme tepláky, pyžamá, uteráky, utierky, ani spodnú bielizeň...

Keď som bola v Rakúsku, tam mala úplne iný systém prania. Detské veci prala na 90°C, tiež spodnú bielizeň. Aj keď neviem, či to bol ideálny nápad, lebo všetky nohavičky mi po dvoch mesiacoch tak zmenili farbu, že som si jedny nohavičky pri triedení ani nespoznala. Aj keď možné je, že tam niečo omylom hodila tmavé :D
A nežehlili úplne nič, lebo nebol čas, max. dávali žehliť otcove košele, ktoré potreboval vyžehlené do práce...
lumir
King
King

Príspevok od používateľa lumir »

bolek.. na taky kratky 40°C program by som prasok nepouzival (len gel). prasok potrebuje dlhsi cas na rozpustenie (aj ked ho mozno volnym okom nevidis, mozu tam byt stale stopy a nasledne drazdit pokozku). pri detoch a ludoch s citlivou pokozkou to moze sposobit alergicku reakciu.
.
avivaz uz dnes nema ani taky vyznam co sa tyka vone pradla (kedze samotne pradcie prostriedky su silne aromatizovane), no pomaha k lahsiemu zehleniu a ma antistaticke ucinky, take pradlo menej elektrizuje:)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte, trochu sa votriem aj do tejto témy. Dnes som nakúpil [nie zrovna lacný] biking gear. Jedno musím uznať, je geniálne funkčný [smiešne spodky s "plienkou" sú úžasné], avšak nemám páru ako sa oň starať. Odfotil som čo je na štítku na spodkoch, dres prať netreba ak mám tielko a tielko je Gore, takže tipujem že sa bude prať podobne ako spodky. V rukách prať zvládam ale:

:arrow: môžem prať aj v teplej vode? [je tam napísané cold water, ale príde mi to ako trochu zcestné]
:arrow: môžem použiť aj obyčajný prací prášok na farebné [teda ten sajrajt], alebo potrebujem nejaký špeciálny prací prášok na pranie v rukách? Fakt s týmto mám nulové skúsenosti, tak Vás poprosím o little assistance,

Ďakujem,

upl.
Prílohy
co-to-je-1.jpg
co-to-je-2.jpg
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...možno pomôže...a nielen tebe...

http://www.prani-pradla.cz/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Grim - díky moc, ale moc nehelflo, v podstate mi tam neporadia či prať s práškom, gélom, alebo bez v mydle alebo s akým prostriedkom keď v rukách. Každopádne helflo mi stým, že viem že chaldná voda je do 40°C. Ďakujem ešte raz K :plus:
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

...ten posledný trojuholník znamená, že nesmieš používať bielidlá...tak si vyber nejaký prášok bez bielidiel a hotovo...
Napísať odpoveď