Potreba jednej zdravotnej pojisťovne

Diskusie na politické témy...

Ste zato aby sme mali jednú zdravotnú pojisťovňu?

ano
18
36%
nie
32
64%

Celkom hlasov: 50

brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa brm »

Takže Ty môžeš hocičo písať, ale keď Ti niekto iný niečo napíše, tak to musí mať odsúhlasené odborníkmi.. hej?
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

brm napísal:Takže Ty môžeš hocičo písať, ale keď Ti niekto iný niečo napíše, tak to musí mať odsúhlasené odborníkmi.. hej?
aby ma presvedčil, že sa mýlim tak ano - ved ty si môj oponent a ja zase tvoj je logicke že ja budem tvrdiť ničo ainé a ty tiež. Stále budeme argumentovať nie?
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

A si myslíš, že Ty nás o svojej pravde presvedčíš, keď vo svojich príspevkoch, argumentoch, mienkach, názoroch neuvádzaš odborníkmi overené informácie?

Oki.. neberiem žiadne Tvoje argumenty, názory, pripomienky v tejto téme, kecáš samé blbosti.. nemáš žiadnu pravdu, pretože si nič nepodložil odbornými zdrojmi (tak ako ja som nepodložil svoju tabuľku). A sme všetci spokojní. :D

A táto téma môže byť zamknutá. ;)
Crunch
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Crunch »

brm napísal:A si myslíš, že Ty nás o svojej pravde presvedčíš, keď vo svojich príspevkoch, argumentoch, mienkach, názoroch neuvádzaš odborníkmi overené informácie?

Oki.. neberiem žiadne Tvoje argumenty, názory, pripomienky v tejto téme, kecáš samé blbosti.. nemáš žiadnu pravdu, pretože si nič nepodložil odbornými zdrojmi (tak ako ja som nepodložil svoju tabuľku). A sme všetci spokojní. :D

A táto téma môže byť zamknutá. ;)
Ale ta tvoja tabulka je aj podlozena odbornykmi... myslim ze nedavno ked bola o poistovniach diskusia v De facto tak to tam tiez niekto hovoril :)
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Crunch napísal:Ale ta tvoja tabulka je aj podlozena odbornykmi... myslim ze nedavno ked bola o poistovniach diskusia v De facto tak to tam tiez niekto hovoril :)
vyjadrí sa presne kto o tom hovoril a nie domnienky
DEVZYO1G
Addict
Addict

Re: Potreba jednej zdravotnej pojisťovne

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Obnovím starú tému, čaká ma prvý debatný turnaj a ako téza bola zvolená táto : "Slovenský zdravotný systém by mala pokrývať jedna štátna poisťovňa" .. ešte neviem či budem N-ko alebo S-ko, ale potreboval by som aby mi niekto túto situáciu vysvetlil po lopate aj s nejakými dôležitými detailami .. nájde sa niekto kto do toho "vidí" ?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

DEVZYO1G
Addict
Addict

Ďakujem :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Alebo..

DEVZYO1G
Addict
Addict

Díky fakt, chcem si niečo o tom pozrieť nech vlastne viem o čom budem debatovať ..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

Celú tému sa mi čítať nechce. Poviem k tomuto len toľko. Ľudia si mohli vybrať. Môžu byť v štátnej, môžu byť v súkromnej. Je to na nich. Ak sa niekto rozhodne byť slobodne v súkromnej a takých je skutočne dosť, štát im nemá právo v tom brániť. Všetky ostatné aspekty sú vedľajšie. Jedna zdravotná poisťovňa, je nápad ako eurobondy. V skutočnosti neušetrí a ani nezefektívni vôbec nič, skôr naopak. Peniaze, ktoré vyvalíme zbytočne za dôveru, sa môžu použiť inak, a určite lepšie. Som za to aby štát dával ľuďom alternatívu a nie im ju bral, nech by bola akákoľvek. Nikto nemá právo rozhodovať za vás.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

člen [url=http://protikapitalu.org/blog/zdravie-v-rukach-manazerov/]Kolektívne proti kapitálu[/url] (KPK) napísal:Súčasná vláda proklamuje zámer presadiť tzv. unitárny model zdravotného poistenia, v ktorom by odvody spravovala jediná, štátna ZP. Argumentuje sa najmä tým, že vo forme zisku poisťovní sa zbytočne odčerpávajú prostriedky, ktoré boli pôvodne určené na poskytovanie zdravotnej starostlivosti.

To je celkom iste pravda. V nijakom zmysle však nejde o spásonosný zámer. Aj unitárne systémy, ktoré poznáme z iných krajín, sú poznačené podobnými paradoxmi, ako sú tie, o ktorých bola reč vyššie. Tie totiž nevyplývajú z vlastnícko-právneho usporiadania vzťahov v zdravotníckom systéme, ale z jeho kapitalistickej formy. A tá sa zoštátnením trhu so zdravotným poistením nezmení. Zdravotnícky a iný personál na Slovensku bude aj naďalej zápasiť s nízkymi mzdami, pacienti zase s drahými liekmi a zhoršujúcou sa dostupnosťou starostlivosti. Ambulancie, záchranky, lekárne, laboratóriá i značná časť nemocníc zostanú aj naďalej súkromné. Čo je najdôležitejšie, charakter celého systému budú aj pri unitárnom modeli určovať potreby kapitálu zastúpeného štátom. Netreba tiež zabúdať na to, že návrh prichádza v čase rozpočtovej krízy: ak aj unitárny model povedie k úsporám, rozhodne to nebude preto, aby prístup k „nadštandardnej“ starostlivosti (čiže takej, akú súčasná medicína naozaj umožňuje) mal každý, kto ho potrebuje, ani preto, aby sa pracujúcim v zdravotníctve zvýšili mzdy.

Napokon, tá istá vláda, ktorá sa chystá „vyvlastniť“ (odkúpiť) poistenecké kmene Dôvery a Unionu, prišla zároveň s návrhom novely trestného zákona, podľa ktorého by zdravotníci pri ďalšom hromadnom podávaní výpovedí čelili väzeniu. Bežný štrajk im zákon zakazoval už predtým; teraz ide o to, vziať im aj jeho náhradu.

Je dôležité pochopiť, kto je na čej strane. Drvivá väčšina zamestnancov zdravotníctva má spoločné záujmy nielen medzi sebou navzájom, ale aj s drvivou väčšinou pacientov. Všetci sú pracujúci a všetci potrebujú zdravotnú starostlivosť. Proti nim stojí štátno-súkromný komplex ministerstiev, poisťovní, manažmentov nemocníc a ďalších zariadení, ktorého cieľom je na zdravotníctve čo najviac ušetriť, ak sa už z neho nedá niečo vytĺcť. Pamätajme na to, keď sa najbližšie ozvú sestry, lekári alebo sanitári.
http://blackblog.sk/zdravie-v-rukach-manazerov/

//autoeditácia príspevku (13 Dec 2015, 13:56)
Liek pre zdravotníctvo? „Menej štátu,“ tvrdí expertka z Bugárovho Mosta. :arrow: HN neuvádzajú, že "expertka" Irén Sárközy je zároveň riaditeľkou nákupu v poisťovni Dôvera vlastnenej skupinou Penta, z čoho jej ako kandidátke na poslankyňu vyvplýva silný konflikt záujmov.
KPK napísal:Subjektom, ktorý je vo vytĺkaní renty zrejme najúspešnejší, je Dôvera. Jej vlastník, Penta, figuruje aj v ďalších spoločnostiach v zdravotníctve. Vlastní polovicu akcií firmy Falck záchranná, ktorá je najväčším prevádzkovateľom záchrannej zdravotnej služby na Slovensku. Je tiež vlastníkom medzinárodnej siete lekární Dr. Max a siete súkromných zdravotníckych zariadení ProCare. Prostredníctvom spoločnosti Svet zdravia sa angažuje v ôsmich nemocniciach a netají sa záujmom o ďalšie. Penta postupne buduje uzavretý reťazec, ktorý umožňuje efektívne kontrolovať náklady (objemy hradených výkonov, mzdy zdravotníckeho a iného personálu atď.) a žmýkať poistnú rentu i kapitalistický zisk z viacerých oblastí v sektore (zdravotné poistenie, platby za záchrannú zdravotnú službu, predaj liekov atď.).
Napísať odpoveď