Občianska vojna v Sýrii

Diskusie na politické témy...
nadl
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Občianska vojna v Sýrii

Príspevok od používateľa nadl »

Cesar napísal:Zaujímavá občianska vojna, keď tzv. povstalci, "občania" vedia bojovať až tak, že oficiálna armáda, ťažko ozbrojená ich nedokáže poraziť, ba armáda ustupuje. :lol: Sranda no. A tí "občania" majú zbrane odkiaľ? Z hypermarketu? :D

Som zvedavý či aj Assada vystavia v chladiacom boxe ako Kaddáfího ako turistickú atrakciu sa odfotiť sa s jeho mŕtvolou. :lol:

Kód: Vybrať všetko

Som zvedavý či aj Assada vystavia v chladiacom boxe ako Kaddáfího ako turistickú atrakciu sa odfotiť sa s jeho mŕtvolou
Myslel som si príchodom 21 storočia začnú mocnosti rozmýšlať nad mierovou politikou?! No podľa toho začína to gradáciu ako pred II: Svetovou vojnov a stupnuje sa to! Napádať suverené státy a vraždiť predstaviteľov týchto štátov začína ozaj byť považlivé! Poslendne, zhadzovanie medvedíkov nad Bieloruskej pôde. Následok: Vypovedani celého Švédskeho diplomatického zboru Pánom Lukašenkom! Chronológia udalosti je zaujímavá?! Viem to že Pán Lukašenko požiadal R.F. o rozmiestnenoe taktických rakiet ISKANDER! Hypotetický vzaté že oparátiri komplexsov že sa jedna o útok na Bielorus a začal by tanec ISKANDROV tal Kráľ Carl Gustaf XVI. by si asi zmetal Švedsko na lopatku. Zaujímavé bolo to že Pán Putin si taktiež zavolal Švedskeho velvislaca a myslím si že co mu povedal Pán Putin to si Švedský kráľ Carl Gustaf XVI. za rámik nedá. No na chvílku zostalo tícho. No na Internete na pravda.ru Som sa dočítal: Že bojová letka R.F. preletela nad U SS A leitadlovou loďou a zmizla nevedno kam. Na reakcia u SS A sa nedalo dlho čakať. prečo bojová letka R.F letela nad lietadlovou loďou U SS A? Odpoveď R.F bola že jej letky lietaji nad celým oceánom! R.F dala dosť najavo pokial U SS A Izrael možu vyskakovať :D
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

nadl
Medium Star
Medium Star

From a Syrian anarchist
Mohol by si mi povedať kto tých anarchistov do Sýrie priviezol? :D
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa mARILYN mANSON »

A kdo tu anarchiu a revoluciu vyvolal, by som este pridal.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

nadl: Nenapadlo ťa možnosť, že tam môžu pokojne žiť ? :)
nadl
Medium Star
Medium Star

hughito napísal:nadl: Nenapadlo ťa možnosť, že tam môžu pokojne žiť ? :)

že tam môžu pokojne žiť ?
Určite ma napadlo, len hľupák sa dokáže bíť! Vieš ale to by nesmela exzistovat U SS A CIA a MOSAD a taktiež facebook, cez ktorí idiotom pupujú nezmysli :D
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

nadl
Medium Star
Medium Star

treba sa priučiť o chvíľu to máme aj tu.
Vieš Ivo, len podplatený hlupák sa chytí zbrane! Rozumný človek si to 4x rozmyslí. Vieš ak si nedokážeš ubrániť štát, tak si neubrániš ani svoju rodinu, ale vždy hľadaj za tým tretieho podliaka. :smt006
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

situacia je tam asi taka, ze tych povstaleckych skupin je tam velmi vela. Niktore su cisto domace, ine zase zlozene zo zahranicnych zoldnierov. Bude velmi zaujimave ako sa nakoniec po vojne spolu dohodnu, pretoze su to dost odlisne nazore skupiny a bude mat rozdielne predstavy na usporiadani statu.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Ceska velvyslankyna v Syrii o informacnej vojne a pozadi konfliktu.
Prioritas
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Prioritas »

mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Veľmi zaujmave video, mňa by zaujmalo čo je na tom pravdi že aj vládne jednotky sa dopúšťajú zločinov prot obyvateľom. Inak oceňujem odvahu redaktora a jeho štábu, naozaj odvážny ľudia.
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

alwarez
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa alwarez »

Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Prečo sa vlastne Turecko serie do Sýrie ? Majú s nimi už nejaké dlhodobé problémy ? Alebo je to kvôli OSN, že spolu hraničia, tak prečo nevyužiť Turecko ? Ako to je ?
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Turecko je stály člen NATO, a tak isto sa snaží dostať do EU, takže je spojencom západu, nato a USA. De facto by sa dalo povedať že počúva a plní to čo povie Amerika. Ja osobne neverím že by turecko zautočilo prípadne by sa miešalo do syrie bez povolenia, alebo vedomia USA a niektorých západných štatov.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

zelovoc napísal:no v prvom rade to nieje obcianska vojna, ale proxy vojna na styl vojen v obdobi studenej vojny. na jednej strane al-qaida podporovana zapadom, izraelom a bohatymi arabmi a na druhej syria, rusko a cina.
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/834- ... ho-pobrezi

povedal by som, ze realne hrozi vznik 3. svetovej vojny. rusi s cinanmi uz nemaju kam velmi ustupit.

dalsi v poradi je Iran a potom asi Rusko.
Cooo??? ze na 1.strane Izrael s Al kaidou a s Arabmi?Ktoré arabské krajiny mas na mysli?Myslís Turecko napr ci koho?
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Tak k tým arabským štám patrí napr. Katar, spojené arabske emiráty. A v Sýrií nie je len AQ ale aj moslimske bratstvo-salafisticke hnutie ktoré je napr. v Egypte, ale aj bolo v Líbií. V Sýrií je aj veľke množstvo rebelov ktorý bojovali v líbyi, ale aj rôznych moslimov s EU, turecka...
A nesmieme zabúdať na zahranične tajné služby z USA, GB, FR, a rôznych arabských štatov, ktoré spolupracuju s tzv. slobodnou syrskou armádou. Poskytujú im informacie,poloh nepriateľa, zbrane, tak isto údajne aj pomáhaju s výrobou bômb.

//autoeditácia príspevku (20 Nov 2012, 18:55)
Niektore moslimske skupiny, hnutia a organizacie odmietaju novú Sýrsku narodnu radu. Niekomu sa to asi vymyká z rúk...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

To ze syrsky rezim s Assadom na cele to ma spocitane je jasne uz minimalne vyse roka. Je sice pravda, ze rebeli nemaju v kratkom case moznost absolutneho vitazstva, ale z dlhodobeho aspektu hra cas pre nich. Rezimu nepomoze ze ma este kopec zbrani aj chemickych, pretoze sa casom rozlozi ekonomicky z vnutra. A pre staty typu Saudska arabia, Katar a pod.nie je ziadnym problemom hoc aj cele roky zasobovat rebelov zbranami a bojovnikmi. Apropo situacia mohla uz dlhsie byt viacej v prospech rebelov, ak by nezastavili dodavky tazkych zbrani, niekedy v sept.-oktobri.Prestali z dovodu ze nie je jasne kto vlastne vsetko v Syrii bojuje a za koho- roztriestenost opozicie. Osobne si myslim ze sa moze velmi lahko stat ze novy nastupujuci rezim nebude v konecnom dosledku o nic lepsi ako ten terajsi../tym ale nechcem povedat ze by Assad nemal co najskor skoncit/
mARILYN mANSON
Medium Professional
Medium Professional

Myslím že Sýria dopadne ako líbia, "občianska" vojna skončila a násilnosti tam pokračovali dalej. Ten Assad tam aspoň udržoval poriadok. Teraz ak sa k moci dostanú radikálny islamisti ktorý chcú vytvoriť štát s právom šaria, kresťania, šíti, alaviti to tam budú mať ťažké.
Ja sa len čudujem prečo ten konflikt trvá tak dlho. Žiadna intervencia, zásah zo západu, bezletova zóna, nepočuť o žiadnych výrazných ekonomických sankciach ani výraznejšia podpora rebelov.
Napísať odpoveď