procesor AMD/Intel

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Shoshana
Light Expert
Light Expert

procesor AMD/Intel

Príspevok od používateľa Shoshana »

Potreboval by som poradit rozmyslam o novom procaku AMD FX-6200 alebo i5-2500k viem ze intel je lepsi atd ale je tam cenovy rozdie lnejakych 80eur coz je dost :p na hry samozrejme
slipknot1506
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: procesor AMD/Intel

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

na hry skôr ten i5 :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Shoshana napísal:viem ze intel je lepsi atd ale je tam cenovy rozdie lnejakych 80eur coz je dost
A čo chceš v tomto poradiť? Sám píšeš, že drahší Intel je lepší... takže odpoveď je jednoduchá: Ak máš na Intel, choď do intelu.. ak na neho nemáš, choď do AMD (prípadne do lacnejšieho Intelu)....

:)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

vseobecne kedysi platilo, ze AMD vs. Intel v tej istej cenovej hladine vyhrava AMD - v hladinach kde AMD svoju ponuku nema uz na vyber velmi nemas

neviem ci to plati este teraz ale ked som ja naposledy kupoval PC tak som postupoval pri vybere procesora takto:

1. urcil som si svoje potreby
2. pozrel som si (na zaklade benchmarkov) ktore CPU ich splnaju
3. kedze ich splnal aj AMD procak tak som siel do AMD, intelacky vykonovy ekvivalent bol asi o 20 evri drahsi (tusim), pokial by ich nesplnal siel by som do intelu (za vykon sa plati)
Forsaken
King
King

Príspevok od používateľa Forsaken »

AMD dokazalo drzat krok s Intelom mozno tak pred 10 rokmi s jadrom BARTON...

teraz vsak Intel podla mna ponuka vyssiu kvalitu, vykonnostne su na podobnej urovni i ked o kusok vedie opat Intel.
http://atenra.blog.com/2012/06/08/amd-f ... valuation/

Takze ak chces kompromis, tak kludne zober AMD, nataktuj ho poriadne, a za usetrene peniaze si priplat za lepsiu GK.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Bohu žiaľ, od posledných Sandy Bridge E a ich Skových procákov AMD nemá šancu v žiadnom segmente. Intel obsadil všetko komplet. Ultra-low end, low end, mid-range, high-end a aj ultra-high end. AMD sa neoplatí absolútne nikde. Ako doniesol Intel nové 22nm procáky, ich spotreba a stratové teplo [tdp] sa úplne zminimalizovalo a chyby ktoré mali v pôvodných Core i5/i7 prvej generácie, tak sú všetky fuč a minulosť. Chybovosť je skoro neexistujúci pojem, prehrievanie tiež.
Shoshana
Light Expert
Light Expert

mno pojdem asi do tej fx-6200 hodim dam nejaky solidny fan a taktnem na 4.5ghz :)
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

neviem ci je to stastne riesenie - spoliehat sa na taktovanie - mas s overclockingom skusenosti?
Shoshana
Light Expert
Light Expert

javatar napísal:neviem ci je to stastne riesenie - spoliehat sa na taktovanie - mas s overclockingom skusenosti?
nemam ale nejak to dam hadam nieco o tom rpestudujem a ak nie dam to niekomu :p zrobit co som tak cital vacsina ludo co ma fx-6200 alebo fx-8150 tak to maju na 4.5 - 4.6 ghz...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no IMHO velmi neusetris ale skusit to mozes - mozno vychytas dobry kus a pojde to vsetko ako ma
rocketter23
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa rocketter23 »

Ja by som bral amd nikdy som nemal intel procesor ani som ho nikdy nevyhladaval. Nikdy som nemal ziaden problem plus je lacnejsi :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

@rocketter23
lacnejsi? uplinkov post si asi necital...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

rocketter23 - 100 bodové nepriestrelné argumenty, s tými ďaleko zájdeš.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Rocketer keby že si skúsil Intel tak by si už k AMD nešiel. Toto môže povedať len niekto kto nemal Intel a nevie aký tm je rozdiel.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

no vzhladom na povodnu otazku budem OT ale rad by som si nechal par veci vysvetlit:
Intel vs. AMD vo vsetkych cenovych hladinach pre Intel? Tak som si zobral teda AMD FX-6200 (kedze bol v tejto teme) a nasiel mu konkurenta v podobnej cene - Intel Core i3-3225 (22nm, 3D tranzistory, proste skvela novinka od intelu ktora by mala AMD rozsrotit)

Podla http://www.cpubenchmark.net

Kód: Vybrať všetko

CPU                         Passmark CPU Mark (higher is better)     Rank(lower is better)
AMD FX-6200                                                 6345                       118
Intel Core i3-3225                                          4727                       182
na tomshardware este nie je i3-3225 spracovany, inde som tiez nenasiel

Urcite i3 poraza 6200 v spotrebe ale to su drobne (kedze tepelny vykon != spotrebe elektriny a navyse, kolko hodin do roka mate PC v burne?).
Viem, ze intel pouziva neake instrukcne sady ktore AMD nema a dost to zvysuje vykon pri par sifrach - to ale tiez nie je velmi casto vyuzivane.
So spolahlivostou, zivotnostou a kazivostou na mna nechodte - kazi sa jedno aj druhe a zalezi na daleko viac veciach nez na znacke.

Takze moja OT otazka znie - preco by som si mal pri vybere procesoru za cca 130 evri vybrat i3-3225 a nie FX-6200? Vyuzitie neuvadzam, proste chcem vediet v com konkretne je jeden CPU lepsi od druheho a o kolko (ak vygooglite relevantne benchmarky budem len vdacny). Za toto rozsirovanie mojich vedomosti platim karmou.
Napísať odpoveď