Medzinarodny Vodicsky Preukaz?
Medzinarodny Vodicsky Preukaz?
Zdravim, mam tu taky mensi problem.
Cestujem v Decembri do Thajska a chcem sa opytat, ci mi staci Europsky vodicsky preukaz. Cestujem na 14 dni a auto si poziciam na letisku v pozicovni.
Presiel som vela stranok na googli, no na kazdej sa pise inak. Niekto uvadza, ze treba mat Medzinarodny Vodicsky Preukaz, avsak ked som volal na Slovensku Ambasadu v Londyne (zijem v UK), bolo mi povedane ze nieco take ako ,,Medzinarodny Vodicak,, neexistuje. Ze proste neexistuje vodicak ktory by bol platny pre cely svet, co je pochopitelne. Hned na to som vsak volal na Thajsku ambasadu a pani mi povedala, ze musim mat International Driving License, cize Medzinarodny Vodicak. Niektore stranky tvrdia, ze staci mat IDP (International Driving Permit, nejaky docasny papier asi) , a dokonca niektore stranky tvrdia, ze Vam staci vodicak vydany vo Vasej krajine, len hlavne aby tam bola fotka a aby bol aj po anglicky. Vie niekto rozlustit tuto zahadu ako to vlastne je?
Dakujem vopred.
Palo
Cestujem v Decembri do Thajska a chcem sa opytat, ci mi staci Europsky vodicsky preukaz. Cestujem na 14 dni a auto si poziciam na letisku v pozicovni.
Presiel som vela stranok na googli, no na kazdej sa pise inak. Niekto uvadza, ze treba mat Medzinarodny Vodicsky Preukaz, avsak ked som volal na Slovensku Ambasadu v Londyne (zijem v UK), bolo mi povedane ze nieco take ako ,,Medzinarodny Vodicak,, neexistuje. Ze proste neexistuje vodicak ktory by bol platny pre cely svet, co je pochopitelne. Hned na to som vsak volal na Thajsku ambasadu a pani mi povedala, ze musim mat International Driving License, cize Medzinarodny Vodicak. Niektore stranky tvrdia, ze staci mat IDP (International Driving Permit, nejaky docasny papier asi) , a dokonca niektore stranky tvrdia, ze Vam staci vodicak vydany vo Vasej krajine, len hlavne aby tam bola fotka a aby bol aj po anglicky. Vie niekto rozlustit tuto zahadu ako to vlastne je?
Dakujem vopred.
Palo
Re: Medzinarodny Vodicsky Preukaz?
vybav si ho, stoji to par eur
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Čo ja viem tk napr v nemecku aby si mohol používať autobahn potrebuješ klasický vodičák + aby bol preložený do nemčiny. Ale ako to je v Thajsku ani netuším.
Kde, a ako? Ved pani na SK ambasade mi povedala ze take nieco ako Medzinarodny Vodicak ktory plati pre cely svet neexistuje a ked sa nad tym zamyslis, tak ma v podstate pravdu si myslim, nie?beardie napísal:vybav si ho, stoji to par eur
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Su dva vodicaky, to je medzinarodny podla Viedenskeho a podla Zenevskeho dohovoru, tu sa o tom docitas: http://www.minv.sk/?vodicske-preukazy
a ako je to, ked soferujem v takychto "exotickych" krajinach svoje vlastne auto? (top gear - auta maju vela krat anglicku spz)
Tam kde vydavaju normalne vodicaky, tam vydavaju aj medzinarodne
Mas pravdu, ale co mam robit ked pani na ambasade ma odmietla? Ako si ho mam vybavit ked zijem v UK?hojko napísal:Su dva vodicaky, to je medzinarodny podla Viedenskeho a podla Zenevskeho dohovoru, tu sa o tom docitas: http://www.minv.sk/?vodicske-preukazy
ked zijes dlhodobo v UK, nemas tam aj trvaly pobyt? to by si si mohol aj vodicak vybavit si myslim
Michaelo napísal:Čo ja viem tk napr v nemecku aby si mohol používať autobahn potrebuješ klasický vodičák + aby bol preložený do nemčiny. Ale ako to je v Thajsku ani netuším.
netreba.. mna tam zastavila cudzinecka ci colna policia pre podozrenie ze prevazam drogy
a pytali sa ma na co som tam isiel, ja ze Autobahn..
a nic, stacil im OP + VP
teda neviem ci som im mal dat obe, ale tak dal som im to instiktivne..
Cize neviem, mozno som mal stastie, alebo si udaje domysleli (na OP je English aj tak, i ked oni velmienglish nerozpravali)
k teme:
V Thajsku ani vodicak nepotrebujes
Ale na druhu stranu, maju tam dost exoticky system vazanie..
nno.nepovedal by som,ze je to az tak jednoduche tu musis medzinarodny VP vybavit, zaplatit a cakat kym ho vydaju a mne sa napr. stal v USA,ze v pozicovni ked som im predlozil vodicak mi povedali,ze auto nepozicaju iba vtedy ak bude sponzor,pretoze bol vydany ani nie pred tyzdnom a tak nemam narok podla ich platnych predpisov a moj sen o ceste napriec USA bol v ri.ti,bolo by dobre sa informovat,nakolko tito slovenski idiotsky policajti nenapisu,ze mas vodicak tridsat rokov,ale daju tam iba datum vydania no a tak sa na Teba aj divaju v tej ci onej krajine kde si chces auto pozicat