Zdravím,
chcel by som sa spýtať či má niekto skúsenosti s niečím takýmto:
chcel by som nastaviť certifikát (vlastný) pre službu win remote desktop, na to som nejaké návody našiel ale všetko bolo komplikovane napísané... Následne by som potreboval nastaviť RD host PC (teda server) tak aby odmietol všetky spojenia z počítačov, ktoré nebudú mať inštalovaný daný certifikát. Teda aj na host PC aj na client PC by bol ten istý certifikát. A o tom som na nete nič nenašiel.
Problém je tiež v tom ze v ideálnom prípade to má fungovať na serverových windowsoch (Win 2008 R2, atd) a aj na desktopových (windows 7 rôzne verzie, atd) hostoch. Serverové verzie majú nejaký nástroj na správu RD, ale nič také som tam nenašiel, ale desktopové verzie nástroje na to nemajú.
Vie niekto poradiť?
Ďakujem
Remote desktop certifikat
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Remote desktop certifikat
mas na mysli VNC protokol?
U nas v praci sa s tym robi, kedze vCentra pre ESXi bezia na Windowsovych tzv. hopinach. Loguje sa tam cez hesla, ale myslim si, ze tam bude aj nejaka certifikacna zlozka. Ak nezabudnem, tak sa skusim spytat nejakeho technical leada a ak bude mat cas, tak mozno poradi a dam ti vediet 
-
--==[ RA ]==--
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Numline1: vopred ďakujem
wladas: no to nieje VNC protokol pokiaľ viem, možno je to nejaká jeho variácia, je to klasicky remote desktop, teda Remote Desktop Protocol, na Win 7 či už server alebo desktop beží vo v7.1, Win 8 už má v8.0 ( to tak mimo záznam pre info
)
wladas: no to nieje VNC protokol pokiaľ viem, možno je to nejaká jeho variácia, je to klasicky remote desktop, teda Remote Desktop Protocol, na Win 7 či už server alebo desktop beží vo v7.1, Win 8 už má v8.0 ( to tak mimo záznam pre info