Zdravim vas
Mam jeden problem s galeriou ohladom ukladania obrazkov mam rozbehnuty jeden projekt kde by malo byt cca 2000 - 2500 produktov a ku kazdemu produktu cca 10 fotiek
a teraz neviem ako ukladat tie fotky lebo ked ich dam do jednej zlozky tak ich bude cca 20 k
rozmyslal som rozdelit kazdych 100 produktov jedenej zlozke a tam podzlozka pre kazdy produkt samostatne
Co by ste navrhovali?
Diky
php galeria ukladanie foto
Re: php galeria ukladanie foto
A v com vlastne spociva ten tvoj problem?
Opravte ma ak sa mylim ale mam pocit ze je jedno ci mas 20k suborov v jednej zlozke alebo 2k zloziek kde v kazdej bude 10 suborov.
Vysledny objem na disku bude rovnaky.
Jedine co ma napada je ze ak ku suborom pristupujes cez ftp, tak mozes mat ftpcko obmedzene na urcity max. pocet suborov.
Cize myslim ze treba zvolit taky system v akom sa ty budes dobre orientovat.
Opravte ma ak sa mylim ale mam pocit ze je jedno ci mas 20k suborov v jednej zlozke alebo 2k zloziek kde v kazdej bude 10 suborov.
Vysledny objem na disku bude rovnaky.
Jedine co ma napada je ze ak ku suborom pristupujes cez ftp, tak mozes mat ftpcko obmedzene na urcity max. pocet suborov.
Cize myslim ze treba zvolit taky system v akom sa ty budes dobre orientovat.
Ak dobre chapem, tak ti len vadi, ze ich bude vela v zlozke. No tak to podel podla kategorii.
Ale podla mna je ok ak to das do jednej zlozky, len to nejako rozumne nazvi. Pred nazvom index v db alebo nieco podobne, nech sa v tom aj vyznas.
Ale podla mna je ok ak to das do jednej zlozky, len to nejako rozumne nazvi. Pred nazvom index v db alebo nieco podobne, nech sa v tom aj vyznas.
nejedna sa mi o to aby to bolo prehladne lebo kazdy obrazok bude mat svoje unikatne id z db len som raz niekde cital ze v zlozke nemoze byt viac ako 9999 suborov tak som to chcel nejako efektivne ukladat ale ked vravite ze moze byt vsetko spolu tak to tak asi aj spravim
veď si to daj po kategóriach keď nechceš mať veľa súborov v jednej zložke a vyriešené
max pre windows folder je 4,294,967,295. Ak to budes prechadzat cez windows explorer, sekat by to mohlo zacat prii tych 16000. Predpokladam ze ti to bezi na linuxe, tam by malo byt jedno, ci je to v zlozke alebo nie. Zalezi na pocte inodes a velkosti particie. Staci trochu googlovat.
Dam ti jednoduche a sikovne riesenie. Ja som si to kodil tak, ze na adresar 1000 suborov. Co znamena, spravit si vzorec, a ten ti vypocita meno adresara... Teraz len tak z hlavy: trim(ID_produktu/1000)
Moj navrh je presne to, ako si si navrhol sam. Plus subory by sa volali napr. produkt1213_10.jpg
za dolnou pomlckou je cislo fotky. Do DB si ulozis pocet fotiek kazdeho produktu. A ked vypisujes fotky, jednoducho cyklus od jednej po pocet_fotiek
Na generovanie cesty fotky si sprav funkciu so vstupom cislo_fotky.. Aby ti na vystupe daval napr. taketo cesty ku kazdemu produktu: obrazky/produkty/1/produkt1213_" + cislo_fotky + ".jpg
Moj navrh je presne to, ako si si navrhol sam. Plus subory by sa volali napr. produkt1213_10.jpg
za dolnou pomlckou je cislo fotky. Do DB si ulozis pocet fotiek kazdeho produktu. A ked vypisujes fotky, jednoducho cyklus od jednej po pocet_fotiek
Na generovanie cesty fotky si sprav funkciu so vstupom cislo_fotky.. Aby ti na vystupe daval napr. taketo cesty ku kazdemu produktu: obrazky/produkty/1/produkt1213_" + cislo_fotky + ".jpg